Hei fra babyboblen

HEI ALLE FINE LESERE!

Hei fra babyboblen! Det føltes ut som en evighet siden jeg har vært innom her og sagt hei! Og mye har skjedd siden sist. Jeg har fått verdens fineste lille datter som ble født når hele Norge var under lockdown grunnet Covid 19, det har vært permiteringer, jeg har lansert min nye makeupline Beauty Camilla Pihl, neste års vår og sommerkolleksjon til Camilla Pihl er ferdigstilt, både jeg og Poppy har vært på coveret på Elle, jeg er midt i renovering av nytt hjem som endelig snart er klart og ikke minst så har jeg mammaperm så derfor har dere ikke sett så mye til meg her inne., men tenkte jeg ville poppe innom si hei til alle dere som følger oss.

Sommeren skal brukes til å flytte inn i nytt hjem, henge med Poppy og ikke minst legge planer for en veldig spennende høst. Både jeg og resten av redaksjonen gleder oss til å ta fatt på høsten med nye blanke ark og vi har masse spennende planer for dere her inne som vi gleder oss veldig til.

Så nyt sommeren fine folk! Og vil dere følge meg i min nye babyhverdag frem til jeg er tilbake fra mammaperm så finner dere meg på instagram under camillapihlno.


7 Kommentarer

En ny strikkeoppskrift til deg

SI HEI TIL ADRIANNE JAKKEN!

Saltvann i håret, solkysset hud og fargerik strikk - det er en kombo vi elsker! Vi kjenner at vi blir skikkelig glade av alle disse fine fargene. Den perfekte strikkejakken å slenge over skuldrene en tidlig sommermorgen på bryggekanten, eller en sen sommerkveld. Like fin til lyseblå jeans, som over en hvit sommerkjole.

Her er oppskriften på denne myke sommerdrømmen!

DESIGN Camilla Pihl Collection by House of Yarn

GARN

FNUGG

STØRRELSER

S (M) L (XL)
OBS! Se PLAGGETS MÅL og finn riktig størrelse

PLAGGETS MÅL

Overvidde ca 111 (118) 131 (138) cm

Hel lengde ca 58 (59) 61 (62) cm

Ermelengde ca 46 cm, likt alle størrelser

GARNFORBRUK

Farge 1 2 nøster alle størrelser

Farge 2 1 (2) 2 (2) nøster

Farge 3 1 (2) 2 (2) nøster

Farge 4 1 (2) 2 (2) nøster

Farge 5 1 (2) 2 (2) nøster

Farge 6 1 (2) 2 (2) nøster

Farge 7 1 (2) 2 (2) nøster

Farge 8 1 (2) 2 (2) nøster

Farge 9 1 nøste alle størrelser

Farge 10 1 nøste alle størrelser

Farge 11 1 nøste alle størrelser

FARGER

Farge 1 Hvit 902 

Farge 2 Rubinrød 923

Farge 3 Rød 907

Farge 4 Aprikos 911

Farge 5 Ravgul 922

Farge 6 Kamel 905

Farge 7 Perlerosa 909

Farge 8 Myk korall 910

Farge 9 Agatgrønn 924 

Farge 10 Jadegrønn 913

Farge 11 Himmelblå 904

PINNEFORSLAG

Stor rundp nr 10 og 15

STRIKKEFASTHET

6 m perlestrikk med dobbelt garn på p nr 15 = 10 cm

Sjekk strikkefastheten ved å strikke en prøvelapp. Tell antall m pr 10 cm, har du flere m enn oppgitt, skift til tykkere p. Har du færre m, skift til tynnere p.

Slik finner du riktig størrelse:

1. Ta mål av et strikkeplagg som passer.

2. Sammenlign målene med oppskriften.

3. Velg størrelse ut fra overvidden på bolen.

4. Lengde på bol og ermer kan du strikke lenger eller kortere ved behov.

FORKORTELSER

r = rett, vr = vrang, m = maske, p = pinne

PERLESTRIKK

1. p: Strikk *1 r, 1 vr*, gjenta fra *-*.

2. p: Strikk r over vr og vr over r.

Gjenta 2. p.

STRIPER 

Strikk 5 p perlestrikk (= ca 5 cm) med dobbelt garn av hver farge, i denne rekkefølgen:

Farge 2, farge 3, farge 1, farge 4, farge 5, farge 6, farge 7, farge 8 (her slutter ermene), farge 9, farge 10, videre strikkes farge 11 til hel lengde.

TIPS FOR FESTING AV ENDER

For å slippe og feste mange tråder tilslutt, kan man strikke inn endene slik:

Vri den løse enden rundt den tidligere fargen for å unngå at det blir hull. Legg tråden det skal strikkes med bak fingeren, og hent opp garnet vekselvis over og under endetråden for å strikke den inn. Strikk inn tråd-enden ca 4-6 masker, deretter klippes resten av tråden av.

Hele jakken strikkes med dobbelt garn.

Begynn både innerst og ytterst på nøstet for å få dobbelt garn.

FOR- OG BAKSTYKKET

Legg opp 65 (69) 77 (81) m løst med dobbelt garn farge 1 på rundp nr 10.

Strikk 4 (4) 5 (5) cm vrangbord fram og tilbake med 1 vridd r, 1 vridd vr.

Sett et merke i hver side med 33 (35) 39 (41) m til bakstykket og 16 (17) 19 (20) m til hvert forstykke.

Skift til rundp nr 15 og fortsett med perlestrikk og striper som forklart over.

Når arbeidet måler 38 (39) 38 (39) cm, deles det ved sidemerkene til ermehull.

For- og bakstykket strikkes ferdig for seg.

 

BAKSTYKKET

= 33 (35) 39 (41) m.

Fortsett med perlestrikk og striper til arbeidet måler 58 (59) 61 (62) cm. 

Fell løst av i perlestrikk. De midterste 9 (9) 11 (11) m = nakken.

HØYRE FORSTYKKE

= 16 (17) 19 (20) m.

Fortsett med perlestrikk og striper. Samtidig, på 1. p, felles det 1 m til halsen. Gjenta fellingen på hver 4. cm i alt 4 (4) 5 (5) ganger = 12 (13) 14 (15) skulder-m. Strikk til arbeidet måler 58 (59) 61 (62) cm. Slutt med samme p som på bakstykket. Fell løst av i perlestrikk.

VENSTRE FORSTYKKE
Strikk som høyre, men motsatt.

ERMENE

Legg opp 17 (17) 19 (19) m med dobbelt garn farge 1 på p nr 10.

Strikk 6 cm vrangbord fram og tilbake med 1 vridd r, 1 vridd vr. Skift til p nr 15 og farge 2.

Strikk 1. p slik: *1 r, 1 kast*, gjenta fra *-*, slutt med 1 r = 33 (33) 37 (37) m. Forsett fram og tilbake i perlestrikk og striper. NB! Kastene strikkes vridd for å unngå hull. Samtidig, når arbeidet måler 15 cm, felles 1 m i hver side. Gjenta fellingene på hver 5. cm i alt 4 ganger = 25 (25) 29 (29) m.

Fell løst av med fargen i siste stripe (= farge 8). Ermet måler ca 46 cm.

Strikk et erme til.

MONTERING

Sy sammen på skuldrene kant i kant slik at det ikke blir en tykk søm.

Sy sammen ermene kant i kant med samme farge som hver stripe.

Sy i ermene. NB! Sy sammen med enkel tråd.

DOBBELSTRIKKEDE FORKANTER

Legg opp 6 m med dobbelt garn farge 1 på p nr 10. Strikk slik: *1 r, legg garnet foran arbeidet og ta neste m løs av p som om den skulle strikkes vr*, gjenta fra *-* ut p og på alle p oppover.

Mål lengden langs begge forkantene og bak i nakken. Strikk litt kortere enn denne lengden. Vent med å felle av til det meste av kanten er sydd fast. Sy forkanten til kant i kant med plagget, bruk 1 tråd farge 1. Strekk forkanten lett mens den sys, slik at den holder plagget litt sammen.


6 Kommentarer

Fargerik og deilig rainbow bowl

DEILIG SALAT MED ALLE REGNBUENS FARGER

Jeg har alltid vært glad i å booste kroppen med masse friske, sunne ingredienser som gjør kroppen godt. Men etter at jeg ble mamma har det blitt litt ekstra viktig å fylle på med gode næringsstoffer, både for meg og den lille. Samtidig så har man ikke like mye tid til å stå på kjøkkenet, og da er det supert med enkle næringsfulle retter som man kan lage på 1-2-3. Og en fargerik bowl er midt i blinken!

Se så fresht da! En deilig regnbuebowl fylt med quinoa, masse deilige grønnsaker, frukt og bær og toppet med to deilige plantepålegg fra Plantego'.

Her er det jeg brukte i denne regnbuebowlen:

Rød paprika
Mango
Agurk
Rød spisskål
Jordbær
Quinoa
Avokado
Spirer
Plantego' Rødbete & Kikerter
Plantego' Avokado & Kikerter

Finn frem en stor og god bolle til salaten, kok quinoa som anvist på pakken mens du kutter opp alle ingrediensene til salaten. Trikset for å lage en ekstra fin bowl er å kutte de ulike ingrediensene litt forskjellig - noen i terninger, andre i skiver eller staver. Start med å fordele noen blader med salat og rød spisskål i bollen og fyll deretter på med quinoa, oppdelt mango, paprika, noen skiver jordbær, agurk og avokado.

Topp salaten med spirer og Plantego' sine gode grønnsakspålegg i smakene Rødbete & kikerter og Avokado & kikerter. Yummi - skikkelig godt og stappfullt av gode næringsstoffer for kroppen!

Grønnsakspåleggene finner du i Extra, Kiwi, Rema, Prix, Mega, Obs!, Meny, Eurospar og i nettbutikkene meny.no og kolonial.no. Er du heldig finner du de også hos enkelte Joker og Bunnpris.


5 Kommentarer

A home away from home

MITT NYE HJEM I NOEN MÅNEDER

Mens vi venter på baby og nytt hus. Som mange sikkert vet har vi solgt leiligheten vår og vi pusser opp drømmehjemmet vårt i disse dager. Så vi har flyttet inn i en av Frogner House Apartments  leiligheter mens vi venter på at renovering skal bli ferdig. Det er lyst, fresht, digg og fullt møblert og her skal vi bo de første månedene med vår nye baby.

Det er helt genialt når man trenger ett hjem for en liten stund hvor alt er klappet og klart, ferdig til å flytte rett inn. Man får renhold, leieforholdet er flexi på tid. De har flere leiligheter i flere fine bygårder rundt om i Oslo og Stavanger og er perfekt alternativ til hotell nå du trenger ett sted å bo. Enten over lang eller kort tid. Du kan lese mer her.

Siden vi blir her i noen måneder med baby har jeg kun pakket med litt grønne planter, kopper og annet småstæsj for å sette ett personlig preg på den fine leiligheten, så den føles ekstra fin og trygg å starte livet som en familie på 3.


4 Kommentarer

En digg playlist med chill jazz

SOM PASSER PERFEKT TIL HELGEFROKOST OG HJEMME CHILL

Jeg er avhengig av god musikk rundt meg og har laget en ny playliste på Spotify for deg som liker å tusle rundt hjemme med chill jazz på øret. Coffee & Croissants heter den og jeg elsker å starte dagen med denne mens jeg lager meg en deilig frokost, eller når jeg småpusler i hjemmet.  Håper den faller i smak!


6 Kommentarer

Påfyll av dette deilige settet

PÅFYLL AV DENNE BESTSELGEREN I SORT

Comfy wear er tingen om dagen. For selv om man for det meste rusler rundt hjemme er det digg å ha litt fine "chille klær." Vi har nettopp fått påfyll i nettbutikken  av Svalbard Pants og Milano Sweater i sort fra CAMILLA PIHL kolleksjonen. Jeg har  klikket meg hjem ett nytt sett, da det er perfekt å rusle rundt i hjemme etter fødsel og superfint og comfy med ett par sneakers, en skinnjakke eller trench  når man skal ute å lufte seg litt.

Vi har forresten fri frakt og gratis levering rett hjem på døren når du bestiller fra butikken vår akkurat nå.

Må le litt over at jeg syntes jeg hadde stor mage da vi tok disse bildene tidligere i vinter. <3


4 Kommentarer

Ikke lenge igjen nå

DET BEGYNNER Å NÆRME SEG

Det begynner å nærme seg, om ikke lenge er vi plutselig en person til. Det er veldig merkelig og fint å glede seg så mye til å treffe en person man aldri har møtt før. Vi har flyttet ut av leiligheten vår og flyttet inn i en midlertidig leilighet mens vi venter på at drømmehjemmet skal stå klart for vår nye lille familie. Å flytte tar tid, å flytte når man er høygravid og skal avslutte prosesser før man går ut i permisjon har heller ikke vært noe spøk, så selv om det er litt merkelige tider å gå gravid på så kjenner jeg på  en takknemlighet for denne "påtvungne" stillheten som kom med med  det å skulle holde seg innendørs. Det har gitt meg akkurat den roen jeg trengte til å skape hygge og ha fokus på den nye lille. Så denne uken har gått med på å skru opp vogn, vaske små babyklær, skru opp senger og ha tid til å bestille de siste tingene vi mangler på nett. Jeg begynner å bli klar!

Jeg får masse meldinger fra flere av dere som går gravid og som er bekymret i disse tider og det er forståelig. Jeg jobber bevisst med å holde meg rolig, å ikke bruke krefter på å bekymre meg unødig. Mitt mantra under denne graviditeten har vært  å "go with the flow." Alt som skjer i verden akkurat nå er utenfor min kontroll. Jeg tenker at det gagner hverken meg eller den lille i magen og bekymre seg ekstra for noen som allerede er litt skummelt. Kanskje blir det litt anerledes å føde enn det man hadde sett for seg, kanskje nære og kjære ikke får komme på besøk med det aller første, men baby kommer og det er det aller viktigste. <3


14 Kommentarer

En digg morning blings

EN EVIG FAVORITT PÅ MORGENKVISTEN

Trenger du litt inspo til hva du skal smøre på brødskiva? Finnes det egentlig noe diggere enn en skikkelig god avokado toast på morgenkvisten? Favoritten er en grov blings med most avokado, vegansk smøreost, cherrytomater, spirer og ett dryss av grovkvernet pepper, chilliflak og litt fersk sitronsaft!

Verdens beste start på dagen! Og er du så heldig at solen skinner gjennom vinduet i tillegg så snakker vi god start på dagen!


4 Kommentarer

Trenger hendene dine litt fukt?

HÅNDKREMEN SOM ER BEST I TEST

Husker dere jeg fortalte at håndkremen fra Skin Camilla Pihl vant "Best i Test" da Norsk ukeblad hadde en stor test tidligere i vinter? Denne tuben er min lifesaver for tørre hender som vaskes hele tiden om dagen. Den gir masse fukt som trekker inn i huden uten å legge seg som en hinne utenpå. Ett av mine favorittprodukter i serien min.

Du finner den i alle Vita butikker i hele landet på vita.no og lyko.no. Og bor du i Sverige, Danmark eller Finland kan du finne den på nett hos Lyko.


2 Kommentarer

Currently obsessed with…

SMÅ SØTE TEGNINGER MED OLJESTIFTER

Det kribler litt etter å hive seg over DIY prosjekter om dagen og akkurat nå er jeg helt utrolig inspirert av små søte tegninger laget med oljestift. Så mye at jeg skal gå til innkjøp av ett sett og leke meg litt. Akkurat nå elsker jeg instagram kontoen ISLETSOL. En japansk (tror jeg) konto som legger ut de fineste små tegninger og små videosnutter hvor de viser fremgangsmåte. På videoene ser  det (som alltid) lett ut så dette blir mitt nye hobbyprosjekt fremover.

Blir helt utrolig inspirert av disse tegningene til ett nytt designprosjekt jeg holder på med akkurat nå. det kribler skikkelig i fingrene til en gammel tegning form og farge elev!


1 Kommentar

Nominert til Costume Awards

YAY! NOMINERT TIL 3 PRISER UNDER COSTUME AWARDS

Med alt som skjer om dagen ble jeg utrolig takknemlig og stolt da jeg så at jeg er nominert til hele 3 priser under Årets Costume Awards, og jeg og mine partnere blir selvsagt overlykkelig om du vil hjelpe oss videre til finalen! Vi er nominert i kategorien ÅRETS BESTE HUDPLEIEMERKE, ÅRETS KLESMERKE og ÅRETS MOTEPROFIL og kjemper mot store veletablerte merker så det å komme til finalen vil bety utrolig mye for oss, og særlig i disse dager.

KLIKK HER FOR Å STEMME! Og tusen takk til alle som er med å støtter! Sånn virkelig!

 


1 Kommentar

Skikkelig good vibes på veggen

FLOWER POWER OG GOOD VIBES PÅ VEGGEN

Det blir mye scrolling på instagram om dagen og en konto som fikk meg til å boble over av positivitet og fikk frem store smil var blomsterkunsten til @odwyer_sio9. Hun lager de mest fantastiske bilder og skulle du forelske deg helt i noen av de så selger hun de til litt over 20 dollar på nettsiden sin her..

Kjenner jeg trenger litt ekstra good vibes om dagen og dette var som medisin for sjelen.