En liten pustepause

GJØR DENNE PUSTEØVELSEN FOR Å FINNE ROEN

Er det litt mye på ferieagendaen og du kjenner at du trenger å finne tilbake til roen. Prøv denne deilige pusteøvelsen da vel. Finn deg et rolig sted og finn en behagelig stilling, legg deg ned eller sitt - gjør det som føles best for deg.

  1. Start med å puste rolig ut gjennom munnen.
  2. Lukk munnen igjen, og pust inn gjennom nesa mens du teller til fire.
  3. Hold pusten i 7 sekunder (om du ikke klarer å holde den så lenge så korter du det ned).
  4. Pust ut mens du teller til åtte.
  5. Gjør denne øvelsen 3 ganger etter hverandre og kjenn litt på følelsen i kroppen.

Føles godt, ikke sant?


Sunshine & Strawberries

- OG TID FOR Å TA LITT EGENTID

I dag synes vi at du skal avslutte dagen med å være litt ekstra snill mot deg selv. Gå deg en tur til butikken med handlenettet ditt og kjøp inn en kurv med norske jordbær (du vet de aller søteste og friskeste - YAY!  Da er det virkelig sommer på ekte!) og lytt til en inspirerende og fin podcast på veien. Våre podcast favoritter finner du her.  Når du kommer hjem lager du en liste over alt du har fått gjort i dag, bare for at du kan krysse de av på to-do listen din! Hvor herlig?


My vacation friend

INGEN FERIE UTEN DENNE 

Helt siden jeg oppdaget Korres på en Hellasferie for mange, mange år siden - så har deres After Sun vært en fast venn i ferieukene. Den gir masse fukt til hud som har vært ute i sol og saltvann hele dagen, og virker deilig avkjølende på huden. Også lukter den helt nydelig, en lukt av ferie, hud som er varmet opp av solen, strandliv og solkrem. En lukt jeg nå forbinder med deilige feriedager. Før så pleide jeg alltid å kjøpe den på greske apotek, men nå er jo heldigvis Korres tilgjengelig her hjemme og, blant annet på Vita.


En god søvnrutine i sommer

NOEN ENKLE TIPS FOR BEDRE SØVN

Søvn har så utrolig mye å si for hvordan vi føler oss, og sommeren er ofte en fin tid til å innarbeide noen nye gode rutiner. Når det ferie så har man gjerne litt ekstra tid og overskudd til å ta tak i ting man vil endre litt på. Vi har tidligere spurt Dr. Sebastian Kverneland, som er utdannet kiropraktor og har spesialisert seg på funksjonell medisin, og eier Scandinavian Health Institute i Los Angeles, om han kunne dele noen enkle hverdagslige tips for en bedre holdning med oss, og denne gangen gir han oss noen enkle tips for bedre søvn!

"Søvn hjelper oss å lade batteriene, styrke musklene og gi hjernen en vel fortjent pause. Derfor er det viktig med god søvn. Men, hvordan får du bedre og mer søvn? Her er noe enkle tips:

- Begrens skjermtid like før leggetid. Legg vekk mobil, skru av TV eller pc, og begrens blått lys. Hvis dette er vanskelig, så invester gjerne i briller som begrenser blått lys eller for eksempel et nettbrett som har mindre blått lys (f.eks Kindle).
- For mange hjelper en dagbok med å berolige både tankene og kroppen. Og dette hjelper deg igjen til å øke søvnkvaliteten.
- Unngå å spise store måltider eller mye sukker rett før sengetid. Da unngår du at hjernen sender signaler til kroppen om å våkne, noe som gjør det vanskeligere å få riktig mengde søvn.
- Ha en fast søvntid og prøv å hold deg til den. Dette er kanskje vanskelig nå om sommeren når nettene er lysere. For å få det til å bli en vane kan det hjelpe å legge en påminnelse inn i kalenderen på mobilen med automatisk varsling."

Sov godt kjære følgere!


Have you read the latest Nourish posts?

Sound of Summer

SPILLELISTEN FOR SAND MELLOM TÆRNE OG SALTVANN I HÅRET

Nå har vi satt sammen en deilig, solfylt spilleliste som er perfekt for lange dager på stranden. Den gir deilige sommerlige vibber med sin miks av bossa nova, latinske rytmer, Hotel Costes klassikere og sanger som får oss til å smile. Her finner du vår sommerlige spilleliste, Sound of Summer.


Syltetøy av pasjonsfrukt

SMAKEN AV TROPISK SOMMER PÅ 1-2-3

Har du lyst på noe skikkelig godt på skiva? Å røre sammen frukt eller bær med chiafrø må være verdens enkleste måte å lage syltetøy. Og det er også et pluss at man får i seg en god dose omega-3, fiber og kalsium gjennom disse små frøene. Her har vi most en halv mango, og rørt den sammen med innholdet i tre pasjonsfrukt og 1-2 spiseskjeer chiafrø (tilsett litt og litt chiafrøene av gangen og la de svelle litt, før du avgjør om du må tilsette litt til). Sånn, verdens friskeste syltetøy! Anbefales på varme, nybakte scones, eller å toppe granolabollen med.


Beauty secrets med Jeanne Damas

DENNE DAMA INSPIRERER ALLTID

Når det dukker opp nye filmer med beautytips fra Jeanne Damas må det deles - Denne dama inspirerer oss alltid og her plukket vi opp som vanlig noen herlige tips både for sminken og håret!


En øvelse i tilstedeværelse

NÅR DU TRENGER EN LITEN PAUSE

Vi alle kan trenge en pause i blant. Det er både sunt og godt for deg selv og de rundt deg at du kan benytte muligheten til å trykke på pauseknappen. Så legg deg ned i gresset, under åpne himmel og gjør denne pusteøvelsen.

  1. Sett stoppeklokken  på telefonen på 10 minutter, og legg den fra deg.
  2. Legg deg ned i gresset og kikk opp på himmelen. Bare observer det som skjer rundt deg, se skyene sveve sakte forbi, hør vinden, fuglene. Kjenn lukten av gress.
  3. Disse 10 minuttene skal du ikke gjøre noen ting, kun eksistere og puste godt med magen. La tankene bare flyte. Bare være.

Føles kanskje litt uvant i starten, men veldig godt. Og skulle du sovne mens du ligger der, så er det bare å nyte en liten blund. Ta litt ekstra godt vare på deg selv i sommer!


Have you read the latest Habitats posts?

Leskende og god NOLO drink

SØT, SYRLIG OG SKIKKELIG GOD

Oh, denne godsaken avsluttet vi arbeidsdagen med i dag. En deilig, søt men samtidig frisk NOLO-drink. Å nyte en rolig ettermiddag i solskinn på balkongen med noe godt å drikke i glasset må være noe av det beste som finnes. Dette kjenner vi at vi skal bli flinkere til å sette av tid til fremover!

Vi hadde en flaske med hyllebærsaft stående og sammen med noen skiver lime og sitron, et par blader sitronmelisse og isbiter er det en sikker vinner. Topp den gjerne med litt club soda for deilige bobler!

Nyt en deilig kveld i solen kjære følgere!


5 minutters meditasjon med Tori Gabarro

SETT AV 5 MINUTTER TIL Å GJØRE NOE GODT FOR DEG SELV

Har du prøvd meditasjon før? Vel, det er hverken så veldig komplisert eller skummelt. Se på det som noen minutter der du setter av litt tid til deg selv. Der du gjør noe ekstra godt for deg selv, og investerer i egen helse. Her har vi laget en liten 5 minutters guidet meditasjon sammen med wellness coach Tori Gabarro. Vi lover deg at noen minutter med Tori sin behagelige stemme gjør underverker.

Finn et behagelig sted å sitte, lukk øynene og unn deg disse minuttene. Det fortjener du! Prøv å sett av 5 minutter til denne meditasjonen hver dag i noen dager fremover, kanskje du møter sommeren med en deilig ny rutine?

 

Har du ikke prøvd meditasjon før, så kan du gjerne lese gjennom denne lille guiden med 5 fine tips for deg som nysgjerrig på meditasjon.


Scalp care is the new thing

PLEIER DU HODEBUNNEN?

Det er den nye greia innen hårpleie, å ta godt vare på hodebunnen. For det sies at det er mye av essensen for å stimulere til en sunn og god hårvekst, noe som igjen skal gi flottere hår. Vi liker å skrubbe hodebunnen med jevne mellomrom, du kan for eksempel teste ut denne hjemmelagde skrubben. Da får man renset bort alle produktrester og gitt hodebunnen en god massasje. (Spesielt viktig hvis du bruke mye tørrshampoo!) Men det hender også at hodebunnen trenger litt ekstra kjærlighet og omtanke, man kan kjenne at den bli litt rød og kløende. da er denne her super! Scalp Revival fra Briogeo er en mild hodebunnsbehandling med blant annet kull og tea tree, som skal virke beroligende og rensende på hodebunnen. Bruk pipetten og drypp noen dråper i hodebunnen og masser inn - føles så godt!

Briogeo sine produkter kan du blant annet finne hos Kicks og Vita.


Sett av datoen

23.SEPTEMBER KAN DU SE "BLONDE"

Sett av datoen i kalenderen, den 23.september så lansere Netflix filmen "Blonde", om ikoniske Marilyn Monroe. Filmen baserer seg på novellen skrevet av Joyce Carol Oates, med samme navn. Og den tar for seg den trøblete barndommen, den krevende reisen til å bli et ikon, berømmelsen baksider og de personlige utfordringen til et sårbart, intelligent og vakkert menneske vi alle har et forhold til.


Have you read the latest Blessings posts?

Et varig minne fra Vanbruun

Tennisarmbånd

DIAMANTER SOM ET VARIG MINNE

Noen ganger er det fint å unne seg noe ekstra, et varig minne for resten av livet. Har du fullført utdannelsen din, fått deg ny jobb som du har jobbet hardt for å kapre, kanskje du har blitt mamma eller du har nådd et langsiktig mål. Det er så fint å da kunne unne seg noe ekstra, et minne som varer livet ut. En vakker påminnelse du har med deg hver eneste dag. VANBRUUN lager vakre ringer og smykker for enhver anledning. Diamanter som en vakker påminnelse på hva du har fått til!

Les mer


Et lite sommerhack

DETTE HOLDER MYGGEN UNNA

Vi plukket opp et skikkelig smart tips hos Belinda for litt siden. Nemlig at myggen ikke liker lukten av lavendel! Og et av de kjedeligste tegnene på at det er jo summende mygg på soverommet på natten. Så heretter blir det lavendel på soverommet, og i krukker der på terrassen like ved der vi tilbringer sommerkveldene. Win win at det skulle være nettopp lavendel, som vi allerede er så glad i og elsker lukten av!


To fine pusteøvelser med Hanne

BLI MED PÅ TO DEILIGE GUIDEDE PUSTEØVELSER

En ting som er sikkert, det er at det fort går ut over pusten når man er litt stresset. Da er det supert å finne igjen fokuset og den gode pusten med pusteøvelser. Hvis du synes det er litt vanskelig å sette i gang med slikt på egenhånd, så kan du jo teste disse fine pusteøvelsene med Hanne. Finn frem en matte, gjerne en pute å sitte på - og finn deg et rolig sted der du kan sitte uforstyrret og fokusere på deg selv. Vi lover deg, du vil føle deg så mye bedre med en gang!


Lag hjemmelaget kombucha

VÅR GUIDE TIL Å LAGE DIN EGEN KOMBUCHA

Har du drukket kombucha før? Denne perlende, boblende fermenterte teen som har sin opprinnelse i Kina? Vel, det er å finne på ganske mange kafeer og restauranter nå, spesielt der de har litt grønnere fokus, og på helsekost og de litt større matvareforretningene. Vi i redaksjonen digger kombucha fordi det er så friskt og godt, og et langt sunnere alternativ enn mye annet med bobler. Hvis du vil lese litt mer om fordeler ved å drikke kombucha, så finner du det her. Og kombucha er også genialt å ha med seg på fest når man vil stå over alkoholen, så der har du et lite tips til den kommende sesongen med mange festlige lag.

Og det er faktisk ikke så veldig vanskelig å lage selv heller, det tar bare tid!

Les mer