Hvordan booste kreativiteten

NOEN TIPS FOR Å FÅ KREATIVITETEN TIL Å BLOMSTRE

Et spørsmål vi ofte får er, "hvordan klarer dere å være så kreative hele tiden?". Og det er selvfølgelig noe som må jobbes med, på lik linje med andre ting . Men vi har også funnet ut en ting, og det er at kreativitet veldig ofte bunner i å ta gode valg for seg selv. Når man er bevisst på hva man bør gjøre for å ha det bra, og tar enkle små valg i forhold til det hver dag - ja da blomstrer kreativiteten mye enklere.

-  Gjør det hyggelig rundt jobbplassen din. Hold det ryddig, og ha noen ting rundt deg som gjør deg glad. Det kan være deilige duftlys, noen inspirerende bilder, friske blomster.
- Vi har alltid notatbøker og kamera i umiddelbar nærhet. Man vet aldri når en god ide eller et fint motiv dukker opp.
- Lag lister og bruk gjerne en kalender. Å få ting ned på papir, eller inn i en kalender gjør at man slipper å ha de tankene surrende rundt i hodet. Skriv ned ting du må huske, i stedet for å bruke energi på å prøve å huske alt.

Les mer


Inspirasjon til 17. mai bordet

NATURLIGE TONER PÅ BORDET

Det er ingen tvil om at vi i redaksjonen elsker de lyse, klare fargene.  En god start er alltid en hvit duk, det funker til de fleste anledninger og trenger ikke koste så mye. Dra innom en tekstilbutikk og finn et hvitt lintekstil. Kutt i ønsket lengde og gjerne la kantene ha den rå, rufsete kanten, det er bare fint.Dekk på med det du har! Bland gjerne forskjellig service, glass og kopper, men hold deg i samme fargetoner. Det gir et spennende og fint utrykk.

Les mer


7 fine kjoler til 17.mai

-inneholder reklame for Camilla Pihl Wear-

7 FINE KJOLER SOM ER PERFEKTE FOR 17-MAI

Her er noen kjoletips til deg som ikke har en bunad eller festdrakt du skal bruke på 17.mai. Nydelige sommerlige kjoler som passer perfekt til 27.mai og sommeren vi har i vente. Værmeldingen ser ganske lovende ut mange steder, men uansett så er det fint å ha en blazer eller liten fin jakke å slenge over skuldrene hvis det blir litt kjølig.

Kjolen over er fra Munthe og er så fin med sitt småblomstrete print i friske farger og sitt voluminøse skjørt.

Les mer


Ostekake med bringebær og hvit sjokolade

DEN PERFEKTE KAKEN TIL 17.MAI

Det nærmer seg den store dagen, og vi kommer til å dele noen store favoritter på kakefronten denne uka. Og en av de er denne tullete gode ostekaken med bringebær og hvit sjokolade. Superenkel og magisk god! Kombinasjonen av smeltet hvit sjokolade, krem med vaniljesukker, Philadelphia ost, knasende Daim, friske bringebær og den klassiske ostekakebunnen er som en drøm!

Her fant vi oppskriften:

Et lite tips: er du litt ekstra glad i iskake kan den alltids stå litt lenger i fryseren!

Bon appetit!


Have you read the latest Nourish posts?

Beauty faves med Silvany Bricen

VI HAR SNOKET PÅ BADEROMSSHYLLA TIL SILVANY BRICEN

Er du klar for litt mer snoking i baderomsskuffen og sminkepungen til en beauty queen med fokus på det cleane og holistiske? Denne gangen tar vi fått Silvany Bricen sine Beauty Faves for våren og sommeren. Silvany Bricen kjenner du sikkert igjen som beauty podcaster og tidligere beauty ansvarlig i flere store magasiner. La oss ta et lite dypdykk i sminkepungen og baderomsskuffen til vakre Silvany!

Les mer


Dette inspirerer oss

BRB, VI ER UTE Å KJØPER NÅL OG TRÅD

Vi er en gjeng som alltid har vært glad i å holde på med håndarbeid og da vi kom over denne fine profilen så fikk vi lyst til å løpe ut å kjøpe nål og tråd med engang. Vi er vel ikke de eneste? Så mye fint man kan lage! Klær med flekker eller hull kan repareres og bli enda finere med små blomster, bier eller noe annet du kunne tenke deg å brodere. Sjekk ut profilen nedenfor for masse inspirasjon.


Berry boost smoothie

EN SMOOTHIE FOR DEG SOM ER GLAD I BÆR

I dag ble det en smoothie proppet med masse bær! Og tanken på at det faktisk ikke er såååå lenge til man kan plukke bær ute, den er veldig forlokkende. Enn så lenge får vi lage av bær fra fryseren. Til denne smoothien trenger du:
- 1-2 never skogsbærblanding
- 1 liten banan
- et par spiseskjeer gresk yoghurt
- 1 teskje honning, gjerne manuka
- 1 teskje kanel, helst ceylontypen
- 1 spiseskje mandelsmør

Miks alt sammen i en blender og blend til det blir en smooth konsistens. Den fine marmorerte fargen her er rett og slett et resultat av at vi hadde i den greske yoghurten helt på slutten, og stoppet blenderen før den fikk mikset alle ingrediensene helt sammen. Det gjorde den jo litt ekstra fin!


We wanna book a stay here

HER KUNNE VI LETT TILBRAGT NOEN NETTER

Når interiørdesigner Kelly Wearstler har en finger med i spillet, da er det nødt til å bli lekkert, visuelt veldig spennende og på ingen måte kjedelig å hvile øynene på. Og når du samtidig blander hennes estetikk med avslappet lyx, ja da skaper du en drømmedestinasjon. Santa Monica Proper Hotel har gjort nettopp dette, teamet opp med Kelly Wearstler på designfronten og skapt et hotell man bare drømmer om. Det prisbelønnede hotellet ligger nydelig til på stranda i Santa Monica, så utsikten er det heller ikke noe å klage på.

Les mer


Have you read the latest Habitats posts?

Fine iskjeks til maifestene

ET LITE TRIKS FOR Å GJØRE 17.MAI ISEN EKSTRA FIN

Det er få ting som hører så hjemme på 17.mai som is! Og da er det ekstra koselig å gjøre litt ekstra ut av isen denne dagen. Dette lille trikset er like fint uansett om du skal ha is som et innslag på dessertbordet eller du skal lage isbar hjemme denne dagen. Litt ekstra fine iskjeks kan enkelt lages klare i forkant og gjør det ekstra hyggelig å servere isen.

Les mer


Ny vårjakke i skapet

ELSKER VÅRENS VATTERTE JAKKER

Det går mye i basic i garderoben, men da er det ekstra gøy når man finner en litt "sprekere" jakke man kan piffe opp hele antrekket med. Jeg har i lang tid vært på jakt etter en av vårens vatterte jakker og her om dagen kom jeg over den på ZARA. En annen genial ting med denne jakken er at du får 2 i 1, den kan nemlig vrenges og brukes på begge sider. Love it!


12 grunner til å besøke Gamlebyen i Fredrikstad

 VÅRE FAVORITTER I GAMLEBYEN FREDRIKSTAD

Dere husker sikkert at vi var på jentetur til Gamlebyen i Fredrikstad for litt siden! Og for en fin tur vi hadde, vi skal definitivt tilbake til Gamlebyen igjen snart. En så utrolig koselig destinasjon å besøke, både med venninnegjengen, familien eller med kjæresten. Her har vi samlet opp våre favorittsteder i Gamlebyen i Fredrikstad som er et must å ta turen innom!

Les mer


Et fargerikt og personlig hjem

BLI MED INN I DESIGNER SOPHIE ASHBY SITT FANTASTISKE HJEM

Er du glad i kunst, hjem med mye personlighet og masse farger - da er dette en hjem som du må ta en nærmere titt på! Designer Sophie Ashby leier et Georgiansk hus som hun har skapt et nydelig familiehjem av. Her blir man møtt av masse varme og personlighet, eiendeler fra hele verden og spesielt Sør-Afrika der hennes mamma er fra, masse kunst på veggene og nydelige bruktfunn og redesign. Vi la spesielt vår elsk på badet med alle bildene på veggen og det nydelige kjøkkenet med et grønt marmorbord og utradisjonelle og vakker kjøkkeninnredning.


Have you read the latest Blessings posts?

6 små tips mot stress

FØLER DU DEG STRESSA I KROPPEN? LES DETTE

Stress setter seg i kroppen og gir en skikkelig dårlig følelse, derfor prøver vi å være ekstra bevisste på nettopp dette og prøver (det er ikke alltid det går) å ta grep så raskt som mulig. For stress fører jo faktisk ikke med seg noe godt. Man jobber dårligere, blir i dårligere humør og alt føles vanskeligere og tyngre enn hva det egentlig er.

Her er våre beste tips for litt mindre stress i hverdagen:

- Planlegg uka og få ting ned på papir. Det er lite som føles så godt som å krysse av gjøremål.
- Du rekker ikke alt og det er helt ok.
- Ta deg gode pauser. Spis lunsjen din i ro og fred og få gjerne litt luft i samme slengen uten mail, mobil og annen jobb.
- Når stresset griper tak så må du puste. Noen gode inn og utpust til du kjenner at kroppen har roet seg ned.
- Vær i litt aktivitet hver dag. 15-30 minutter holder. Du tenker at du ikke har tid? Da må du i hvert fall gjøre det!
- Minn deg selv på alt du har fått til, de gangene ting står litt stille eller går tregt.

Og husk for all del, prøv å ikke få dårlig samvittighet for at du er stresset - det blir vi alle! Det gjelder bare å finne gode måter å håndtere det.


Mormors limonade med rabarbra

DENNE MÅ DU TESTE I SOMMER

Da redaksjonen var i Gamlebyen for litt siden, så spiste vi lunsj på Mormor's Café. Og der fikk vi en rabarbralimonade som var så tullete god, at vi bare måtte spørre etter oppskriften. Den var frisk, søt og syrlig - alt på en gang, og med en helt nydelig liten touch av vanilje.

Og oppskriften den fikk vi, og vi fikk til og med lov til å dele den med dere! Så her har dere den, en oppskrift som er et must å teste ut i sommer - så deilig!

Les mer


Er du fan av Jeanne Damas?

DA BØR DU FØLGE DENNE INSTAGRAMKONTOEN

De dagene vi vil se litt ekstra chic ut ser vi alltid til kontoen til Jeanne Damas. For en drømmedame som både kler seg, styler håret og sminker seg så effortless. Følg @JeanneDamasAesthetic for dersom du heller ikke får nok Jeanne Damas i feeden din.

 


Crystal of the Week

EN LITEN BÅNDAGAT I LOMMA

Denne lille fine båndagaten har fått fast plass i lomma den siste tiden. Båndagat sies å skulle balansere yin og yang energiene, beskytte og gi styrke. Men mest av alt liker jeg å ha den liggende i lommen som en liten påminnelse på å ta gode valg og snike inn litt self care i løpet av dagen.