Boktips på en torsdag

FØLGER DU ATHENA CALDERONE PÅ INSTAGRAM?

 I såfall er det stor sannsynlighet for at du har forelsket deg i det vakre interiøret hennes. Hennes townhouse i New York er en drøm! Athena er interiørdesigner og kvinnen bak livsstilsbrandet EyeSwoon. Og for litt siden kom hun ut med interiørboken Live Beautiful. Her får man et dypdykk inn i Athena sin tilnærming til interiører, hvordan hun tenker når hun innreder, masse smarte tips og vi får også bli med henne på besøk inn i en rekke fantastiske hjem. Boken er stappfull av vakre bilder, men det er de små tipsene ved siden av bildene som virkelig gjør dette til en interessant bok!

Hvis du googler boken så ser du at den ikke dukker opp i så mange nettbutikker, men jeg fant den omsider hos Tanum og klikket den hjem!


Kjøp med deg noen aprikoser

NÅ ER DE DEILIGE APRIKOSENE I SESONG 

De søte, litt syrlige og gode aprikosene får du kjøpt i butikken nå og vi kjøpte med oss noen hjem og nøt de au naturel. Aprikos smaker jo så godt og vi har funnet frem litt ulike oppskrifter vi ønsker å teste. Scones er alltid godt, og disse med aprikos ser ekstra gode ut - yummi! Aprikos og lavendel syltetøy, hvor godt høres ikke det ut? Eller kanskje ovnsbakte aprikoser med knasende pistasjnøtter! Og selvsagt vil vi også lage en pai med aprikos! Har du en god oppskrift? Den den gjerne med oss på instagram.


Trykk på reset knappen

DE SMÅ PAUSENE ER VIKTIGE

I dag slår vi et lite slag for de små pausene! Det er ikke bare alle de digitale og tekniske dingsene rundt oss som trenger å resettes, vi trenger også noen små pauser for å yte best mulig. Korte og hyppige pauser gjennom dagen gjør deg både mer effektiv, kreativ og konsentrert. Og man klarer bedre å skyve unna stressfølelsen hvis den dukker opp. Ergo, man har det mye bedre med seg selv!

De små pausene i løpet av jobbdagen kan være at man tar med seg kaffekoppen ut på balkongen og får  noen minutter frisk luft, det kan være en liten gåtur, eller bare en liten stund der du gjør noe helt annet. Lytt litt til en spilleliste du er glad i, gjør litt kontoryoga, eller ta 10 minutter med en meditasjonsapp (vi har anbefalt flere gode apper, du finner en del av de her). Eller bare finn et stille rom, finn en behagelig stilling og lukk øynene - gi deg selv litt ro. Bare gjør noe helt annet!

Men husk også de små pausene i den hektiske hverdagen! Dagene kan ofte gå i ett, der man flyr fra det ene til det andre. Ta deg noen minutter når du trenger det, og legg gjerne inn disse minuttene når du føler det er litt mye som skjer på en gang. Fem minutter der du puster godt og kobler helt av mellom jobben og henting i barnehage, mellom skole, jobb og trening eller før du går inn døra hjemme etter en travel dag - slik at du kan legge fra deg alle jobbtankene som surrer i hodet og la hodet omstille seg. Da får du litt tid til å riste av deg dagen som har vært så langt, og innstille deg på resten av dagen. Ta deg litt tid til å resette hode og kropp, så flyter hele dagen litt bedre!


Vi drømmer om Sicilia

BLI MED TIL VAKRE, RUSTIKKE ITALIA

Har du også en forkjærlighet for Italia, for interiører med masse patina og rustikke detaljer, for oppussingsprosjekter og mennesker som tar litt annerledes og kule valg? Vel, da har vi et lite sukkertøy av en serie til deg! Vi har fulgt interiørdesigneren, antikkelskeren og den kreative sjelen Marie Olsson Nylander på Instagram i en lang stund. Og da hun og mannen Bill kjøpte seg hus på Sicilia og det ble TV-serie av det, da visste vi at dette kom til å bli en must see.

I Husdrömmer i Sicilien får vi bli med Marie og familien på deres jakt etter drømmehuset i Italia og oppussingen av Palazzo Cirillo, det rosa huset fra 1700-tallet som de forelsker seg helt i! Vi elsker hvordan de tar vare på patina og de rustikke detaljene i det de kaller en varsom og forsiktig renovering. Husdrömmer i Sicilien kan du se på SVT Play. Og har du lyst til å se mer av coole Marie og hennes prosjekter, så finner du masse herlig interiørinspirasjon på hennes Instagram.


Have you read the latest Nourish posts?

La la of the day

DENNE GÅR PÅ REPEAT I DAG 

Denne låta går på repeat akkurat nå! En skikkelig deilig låt som passer like godt til hjemmekontoret, som en gåtur eller en avslappende dag på stranda! Det er noen låter som bare setter seg og dette er en av de.


Salat med nektariner

MOZZARELLA, NEKTARINER, SYLTET RØDLØK OG URTER

På denne tiden av året er det ekstra deilig å fylle tallerkenen med grønt, de ferske grønnsakene er på plass i butikkene, balkongen bugner av urter og mange av fruktene er på sitt beste! Derfor ble det en deilig salat til lunsj i dag. Denne salaten lager du på et blunk, (så lenge du har et glass syltet rødløk i kjøleskapet vel og merke).

Alt du trenger er en mozzarella (eller en burrata hvis du vil kose deg litt ekstra!), et par-tre nektariner, en håndfull bladpersille og basilikum og syltet rødløk. Og selvfølgelig litt god olivenolje og godt med ferskkvernet pepper.

Riv mozzarellaen i passende biter med hendene og legg på en tallerken. Skjær 2-3 nektariner i båter og legg over på tallerkenen. Dryss over en håndfull hakket bladpersille og basilikum, topp det hele med litt syltet rødløk, drisle over godt med olivenolje og avslutt med en raus mengde ferskkvernet pepper!

Så enkelt, så godt!


Puddertoner og drømmebad

VI DRØMMER OM ET ROSA BAD 

Det er ikke bare magasiner og Instagram om gir oss interiørinspo. Youtube-kanalen til Vogue Paris med spalten Une Fille un Style inspirerer oss daglig og akkurat nå er vi ekstra inspirert av leiligheten til Clara Cornet. Vi elsker materialmiksen og de ulike pudderfargene i interiøret. Også det rosa badet...vi elsker det! Clara Cornet gir oss også masse inspirasjon på Instagram så hun er absolutt verdt å følge der også!


En mini gua sha guide

EN LITEN GUIDE TIL Å VELGE RETT GUA SHA

Skal du skaffe deg din første gua sha, eller ønsker flere til samlingen? Her skal vi gi deg en liten guide til litt ulike gua sha stener! Det er så mange forskjellige utforminger, materialer og størrelser å velge i - så vi skal forsøke å gjøre det litt enklere å velge den rette for deg!

Gua sha er et tradisjonelt kinesisk redskap som er blitt brukt i flere tusen år i Kina, selve ordet "gua" betyr å skrape og "sha" betyr røde flekker/rødme. Og gua sha handler mye om nettopp det, man bruker disse redskapene til å skånsomt skrape huden for å sette i gang sirkulasjonen i stagnerte områder, skape en lymfedrenerende effekt og løsne opp i spenninger. Gua sha kan brukes både i ansiktet og på kroppen, og de ulike stenene har litt ulike egenskaper etter hvilken fasong de har.

Hvis du først vil lese litt mer om hva gua sha er, så kan du også sjekke ut dette innlegget.

Når du skal velge gua sha til kroppen, så er det de litt større variantene du bør gå for. Gjerne en med både en taggete side og en glatt side, slik at den har flere bruksområder. Den taggete siden går litt mer effektivt og dypere til verks, mens den glatte siden gir en smoothere og mer skånsom opplevelse. Siden man alltid skal bruke en god olje på huden når man bruker gua sha stener, så er det lurt å velge en sten som ligger godt i hånden - slik at den ikke glipper. (Legg gjerne et håndkle på gulvet, slik at gua sha stenen ikke ramler rett i hardt flisegulv hvis du skulle være uheldig å miste den).

De dråpeformede/hjerteformede store gua sha stenene, slik som den sorte over er en perfekt sten for kroppen, og da spesielt ben. Den ligger godt i hånden, selv når man bruker litt mer press - og har både en glatt side, to ruglete sider og en spiss som kommer godt til på punkter der det sitter spenninger.

Mindre varianter med tagger kan også brukes på kroppen, men er da ofte bedre på overkropp, skuldre og nakke, slik som den lyserosa som nesten ser ut som en liten sky her under og den cremefargede med tagger. Sistnevnte er også veldig deilig å bruke på hodebunnen! Disse mellomstore variantene som den som er formet som en sky, og den cremefargede er også fine å bruke i ansiktet - hold de gjerne mot de ulike kurvene i ansiktet og kjenn litt på hvordan de passer ansiktet ditt når du skal velge deg en sten.

De litt nettere gua sha stenene er perfekte til ansiktet. De ulike kurvene på stenene er ment for å komme til på ulike plasser i ansiktet.

De små dråpeformede/hjerteformede - slik som den lyserosa i rosenkvarts på bildet, er en perfekt liten allround sten til ansiktet. Den rette siden er perfekt for tradisjonell gua sha massasje, de to buene på toppen er perfekt å bruke langs kinnbein, øyenbrynsbein og ansiktets kurver. Den spisse enden kommer til bedre rundt øynene og på ulike punkter man vil fokusere på - og den ruglete siden er fin for en litt dypere effekt.

Gua sha formet som en liten fisk -  denne varianten er også en perfekt liten allround sten, spesielt fin for nybegynner. Den glatte lange siden er perfekt for massasje og drenasje, mens halepartiet er perfekt formet for å følge konturene av ansiktet langs kjeven, kinnbein, rundt øynene. De små spissene på halen er også supre for å jobbe med muskelspenninger og ulike punkter.

Gua sha stener er ofte laget av ulike krystaller, men du kan også få kjøpt gua sha i andre materialer slik som tre eller stål.

Har du lyst til å skaffe deg noen gua sha stener? Du kan blant annet finne gua sha stener fra Amazing Space hos Gimle økologiske parfymeri, det finnes et stort utvalg på Etsy, eller du kan klikke hjem Gua Sha fra Wildling eller Calmlish.


Have you read the latest Habitats posts?

1 hylle – 3 stiler

VI HAR STYLET KJØKKENHYLLA PÅ KONTORET PÅ 3 FORSKJELLIGE MÅTER 

Føler du at det er på tide med en liten forandring hjemme? Den gode nyheten er at det ikke krever stort å skape et helt nytt utrykk. De fleste av oss bytter ikke ut servise, kopper og kar hver måned, men uttrykket kan allikevel føles nytt og fresht med små grep. Vi har brukt det samme serviset og glassene i alle bildene, men skapt tre helt forskjellige utrykk med kun noen få elementer.

1.  På den første stylingen har vi valgt å spille på stålelementene og de blå, kalde tonene. Kjør på med forskjellige høyder. En høyde trenger ikke alltid være et bilde, det kan for eksempel også være et åpent magasin med de kuleste bildene du vet om akkurat nå. Husk å ikke overfylle hyllen din, lag rom for plass og luft mellom de ulike elementene i hyllene - det gir både oversikt og ro for øyet.

2. Her ønsket vi å skape en varmere og renere setting. Litt mer organisk om du vil. Frukten trenger ikke puttes i den vanlige "fruktskålen", de kan like fint ligge oppå stabelen med tallerkner som pynt. Trekrakken er genial å bruke for å få ting opp fra benken, og trerammen rundt bildet på øverste hylle binder det hele sammen og er med på å understreke stilen vi er ute etter. Det skaper en fin harmoni!

3. Ikke vær redd for å bruke elementer fra stuen din på kjøkkenet også - slik som vakre bøker og bilder. Bøker, oppskrifter og magasiner er geniale inspirasjonskilder de dagene du ikke helt vet hva du skal ha til middag, eller om du trenger noe å lese på mens maten gjør seg klar. Også ser det råfint ut i hyllene, er du ikke enig?

Det du skal ha fremme bør gjerne harmonere i fargene for at utrykket ikke skal bli rotete, så velg gjerne bøker i samme fargetone eller med samme uttrykk. Friske blomster hører alltid med og er supert å bruke for å lage høydeforskjeller og friske innspill!

Håper du ble inspirert til å gjøre litt om i hyllene hjemme hos deg!


Nesten som meditasjon

DETTE ER SÅ BEROLIGENDE Å SE PÅ

Dere husker kanskje vi tipset opm den utrolige dyktige illustratøren Kasiq for litt siden? Vel, han legger også ut videoer av arbeidet sitt. Og vi kan nesten ikke tenke oss noe mer beroligende enn å se på at en nydelig akvarell blir til. Har du lyst til å se mer? Du finner YouTube-kanalen til Kasiq her.


Gjemt og glemt

VINTAGEDRØMMEN ER OFTE NÆRMERE ENN DU TROR

Er du på jakt etter noen skatter med litt ekstra sjel? Uansett om det gjelder kjoler i fine snitt, et lekkert silkeskjerf eller en rå skinnjakke - ta en titt i klesskapet eller på loftet til noen du kjenner. Hos pappa, en venninne eller kanskje hos tante eller bestemor kan du finne noen fine skatter de ikke bruker lenger.  Denne skinnjakken fant vi på akkurat et slik loft, gjemt og glemt. I våre øyne, perfekt for å rocke opp et hvert outfit.

Også føles det litt ekstra fint å kunne ta i bruk noe som har tilhørt noen man er glad i!


Favoritt til sommerhuden

EN FAST SOMMERFAVORITT

Hver eneste sommer så går det med noen tuber av denne. Første gangen vi kom over den var på en ferietur til Hellas for mange, mange år siden. Etter den turen ble det alltid kjøpt med noen tuber ekstra av denne når vi var i Hellas, helt til Korres kom til Norge og den endelig ble tilgjengelig her og.

Det er en after sun, men den brukes fast som body lotion hver sommer, uavhengig av om vi har vært ute i solen eller ikke. Den gir masse fukt, og trekker raskt inn - og lukter skikkelig deilig! Lukten minner oss oss skikkelig om sommer.

Korres sine produkter kan blant annet kjøpes på Vita.


Have you read the latest Blessings posts?

Ta en blomst

SPRE LITT GLEDE I NABOLAGET

På gårsdagens mandagsmøte satte vi av noen minutter til å spre litt glede og forhåpentligvis noen smil i nabolaget. Vi hengte opp noen postere, der man kunne plukke med seg en liten blomst på sin vei gjennom gatene.

Kanskje du finner en av posterne og kan plukke med deg en liten blomst! Se vår lille snutt her, håper det fikk deg til å smile!


One to visit in Copenhagen

DENNE PLASSEN VIL VI BESØKE NESTE GANG VI ER KØBENHAVN

Noe som står høyt opp på ønskelisten til hjemmene våre, det er nydelig keramikk. Og på The Tortus Studio i København er det proppet med nettopp det. Og ikke bare er det masse lekker håndlaget keramikk, men du kan også bli med på workshop og lage din egen keramikk!

Det er Eric Landon som er mannen bak The Tortus Studio, han er en dyktig keramiker og designer utdannet ved Danish School of Design og har drevet med keramikk siden han var 16 år. Det legges stor vekt på den klassiske formen for håndverk som keramikk er, samtidig som det leker med former, uttrykk og teksturer som føles moderne og tidløse.

En workshop og et besøk til dette studioet står høyt oppe på ønskelista! Har du lyst til å se mer av hvordan de vakre vasene og krukkene lages? Ta en titt på Eric Landon sin Instagramprofil, der du får finner mange vakre små snutter fra designprosessen.


Glitrende hair candy

INGEN DÅRLIG HÅRDAG MED DISSE

Vi la vår elsk på de fine hårklypene sommeren for to år siden og vi er fortsatt ikke lei. Uansett om det er de klassiske brune eller sorte til et enkelt antrekk med jeans og crisp skjorte eller om det er de litt mer lekne i sarte farger og små blinkende stener. De føles hakket mer fresht enn den vanlige hestehalen, selv om vi elsker den og.

De piffer opp et antrekk på 1-2-3 og er å finnes i utallige varianter. Vi har nylig sett at Maanesten har noen skikkelig fine inne, så det er et lite tips å sjekke ut. Ellers kan du jo lage selv? Klassiske og enkle spenner fås kjøpt på de fleste kjedene og pynt, glitter og stener kan du bestille på Etsy eller Ebay.


Fresh dusj med eukalyptus

3 GRUNNER TIL Å HA EUKALYPTUS I DUSJEN 

Har du testet å henge friske eukalyptusgrener i dusjen? Det ser superfresht ut, men det skal også være godt for både kropp og sinn. Lag en bunt av eukalyptusgrener og heng den i dusjen, eller over kranen i badekaret. Har du ikke en bunt med eukalyptus kan du fint dryppe noen dråper eukalyptusolje på gulvet i dusjen når du skal dusje, det gir også den samme gode effekten.

Tre gode grunner for å gå til innkjøp av en bunt:

  1. En digg bieffekt av den friske eukalyptusduften  er at luftveiene åpnes – et lite tips til deg hvis du er blitt forkjølet eller føler deg litt tett.
  2. Du skaper en deilig spafølelse på badet med et superenkelt grep. Tenn noen lys og og stemningen er satt for litt "me-time".
  3. Duften av eukalyptus sies også å virke stressreduserende, den kan lindre lett hodepine og virke oppløftende på humøret.

Unn deg selv en bunt med eukalyptus i dag da vel! Eller gi det bort til en du er glad i og del tipset videre.