Farg påskens egg med kaffe

LAG MARMORERTE EGG MED KAFFE

Har du sett noe så vakkert? Eggene som er så fine at de ser ut som små kunstverk. Å farge egg er alltid koselig å gjøre til påske og vi er spesielt glad i naturlig farging med skallet til løk, kaffe, te og rødkål. Og nå er det kaffefargede egg som står for tur.

Les mer


Påskens diggeste kake

ER DU KLAR FOR EN NY PÅSKEFAVORITT?

Vi er glad i tradisjoner, og faste ting man gjør. Slik som at både appelsiner og Solo hører påsken til (selv om vi ikke drikker Solo resten av året). Og nå tror vi jammen at vi har kommet over en kakeoppskrift som skal få bli vår faste påskekake! Nemlig en minatyrvariant av suksesskake, også kalt gule bomber.

De er myke, seige, har den nydeligste vaniljekremen og smaker nesten aller best når de kommer rett fra fryseren. Tenk deg en miks av mandelbunn og marengs, fylt med masse deilig hjemmelaget vaniljekrem. Disse er det lett å bli hekta på!

Les mer


10 minutters morgenstrekk

GI KROPPEN EN ROLIG STREKK

Legg inn en god strekk hver morgen i påsken, det gjør godt for både kropp og sinn. Kroppen føles ekstra stiv om dagen og da er det lite som føles bedre enn å starte dagen med. Og nå har vi litt ekstra god tid, så da er det deilig å legge inn noen ekstra gode rutiner for seg selv. Denne strekken har vi blitt ekstra glad i og anbefaler deg og teste den dersom kroppen føles litt sliten, øm og stiv.


Er du glad i epsomsalt?

TIPS TIL DEG SOM ER GLAD I EPSOMSALT I BADEVANNET

Vi elsker varme bad! Og er ganske så besatt av deilige ting å putte i badevannet. Men en av de tingene som vi alltid vender tilbake til, det er epsomsalt. Du kan kjøpe epsomsalt i utallige ferdige blandinger, ofte med ulike dufter av eteriske oljer. Men et lite budsjetttips er å kjøpe helt vanlig epsomsalt, og tilsette de eteriske oljene du selv er glad i (og er du storforbruker av epsomsalt, så selger de store sekker på Felleskjøpet, der under navnet magnesiumsulfat).

Så hva er egentlig epsomsalt? Epsomsalt har et høyt innhold av magnesium og epsomsalter har i mange år blitt brukt som en kur mot stress og trøtte muskler. det er da perfekt å ha i badevannet, siden det er lettoppløselig og magnesiumet absorberes gjennom huden. Magnesium hjelper blant annet kroppen med serotoninproduksjonen, hormonet som gjør oss glade. Magnesium sies også å forbedre blant annet søvn og konsentrasjon, hjelper muskler og nerver å fungere bedre (topp hvis du har mye muskelkramper), kan virke rensende og kan lindre smerte.

Og du, mange planter kan også nyte godt av en ekstra tilførsel av magnesium, spesielt roser og tomater nyter godt av litt ekstra magnesium - det hjelper de med å ta opp næringen fra jorda bedre. Det kan du lese mer om her, eller google "planter og epsomsalt".


Have you read the latest Nourish posts?

Hot chocolate with ginger

SUPERGOD VRI PÅ VANLIG VARM SJOKOLADE 

Kakao med ingefær? Jupp, faktisk en skikkelig god kombo dersom du er glad i smaken av ingefær. Du kan lage kakaoen akkurat som du ønsker, jeg lagde med en halv plate 70% sjokolade og ca 6 dl havremelk/melk. Riv opp en tommelstor bit ingefær og putt den oppi blandingen. Dersom du er som meg og synes at varm sjokolade kan bli vel søtt, er det helt perfekt å bruke ingefær som gir den friskhet og et lite kick. Oppskriften er som vanlig litt på slump, så du får smake deg til!


Paris guide – Smaken av Paris

RESTAURANTTIPS FRA EN PARISIENNE

Det finnes utallige små vakre restauranter og cafeer i Paris. Du kan selvfølgelig ha flaks å oppdage en sjelden perle, men med denne guiden kan du være sikker på å finne de lokales favoritter! Tipsene har vi fått fra parisere selv, og vi elsker alle stedene!

Les mer


3 måter å pynte egg til påske

LAG KOSELIG PÅSKEPYNT SAMMEN

Nå er påsken her, og vi håper dere alle koser dere med deres kjære og får litt ekstra godt med tid til å finne på hyggelige ting sammen. Her er 3 forslag til enkle, søte påskepyntede egg dere kan lage selv!

Det første forslaget er for deg som er veldig glad i blomster, der fungerer nemlig eggene som små vaser. Kutt vekk den øverste delen av skallet og tegn på et søtt lite ansikt med en tusj. Fyll egget med litt vann og putt oppi noen fine blomster. Her har vi gått for en skikkelig gladvariant med fargerike blomster, men enkelt brudeslør er også veldig delikat og fint!

Les mer


Kan vi flytte inn?

DE BYTTET UT LONDONLIVET MED LANDSBYLIVET I OBERBAYERN

Veronika Heilbrunner & Justin O'Shea fant det perfekte huset på landsbygda i Tyskland, og byttet ut London-leiligheten med det roligere livet på landet. Og for et hus, det her var skikkelig koselig! Vi forstår godt at dette er det perfekte stedet for en cool småbarnsfamilie. De har tatt vare på husets identitet og blandet inn en god dose rock'n'roll. Vi falt spesielt for den koselige spiseplassen, med utsikt over alpene. Wow! Snurr film for et annerledes og svært sjarmerende hjem!


Have you read the latest Habitats posts?

Gi bort et påskeegg

DET ER IKKE BARE DE SMÅ SOM SETTER PRIS PÅ PÅSKEEGG

Påsken nærmer seg og det er ikke bare de små som setter pris på påskeegg. Å gi bort et påskeegg til en du er glad i er skikkelig, skikkelig koselig! Her får du noen tips til hva du kan fyllet egget med:

- Kinobiletter til en film du vet dere begge vil se.
- Favorittgodteriet (Det er jo tross alt påske).
- Noen gode produkter du vet personen liker. En deilige leppepomade, en ansiktsmaske, neglelakk osv.
- En liten lapp med noen ord om personen.
- Såpebobler - Det er jo våååår og så kos å blåse ut noen såpebobler.
- Oppskriften på en deilig middag eller lunsj du anbefaler.
- En deilig te.

Gled noen du er glad i med et påskeegg da vel!


Yummy breakfast Tiramisù

INDULGING IN A BREAKFAST TIRAMISÙ

En skikkelig deilig frokost som du gjør klar kvelden før, så på morgenen er det bare å ta den ut av kjøleskapet og nyte! Vi snakker om vår versjon av en sunnere frokost Tiramisù! Slike overnight frokoster er egentlig helt genialt, da er frokosten klar og man kan bruke litt tid på å gi seg selv en rolig og stressfri start på dagen. Men, så over til oppskriften - denne er et must å teste ut hvis du er glad i smakene fra Tiramisú.

Les mer


Cuteness for de minste

Photo: @yara_michels

SØTE PERSONALISERTE TING TIL DE MINSTE

Da vi kom over det søte bildet over på Yara Michels sin IG, så måtte vi bare sjekke ut hvor den nydelige puten kom fra. Slik vil vi også ha! Og da oppdaget vi den søte kontoen @atelier.pomme, som spesialiserer seg på å lage custom tekstilprodukter  til de minste - der du får brodert på den teksten du vil. How cute!?

Les mer


Favorittsnacks just nu

VI HAR DILLA STEKTE PADRÒN PEPPERS 

Yumm! Du har sikkert sett disse på tapasbordet eller gått forbi de i butikken. Stekte Padròn Peppers er skikkelig godt og verdens enkleste snacks å lage de gangene du har lyst på noe smakfullt og enkelt. Kjøp med deg en pose (eller tre, disse går fort!) og stek de i litt olje på middels høy varme i 3-5 minutter. Strø over et godt lag med flaksalt og nyyyt! Ah, dette er så digg.


Have you read the latest Blessings posts?

God morgen med Kundalini Kriya

HAR DU PRØVD KUNDALINI YOGA?

Hvis du ikke har prøvd det før, så kan vi vel si at det er en litt annerledes yogaform enn vi er vant til. Men også utrolig deilig! Øktene går mye på pust og repeterende bevegelser og inneholder også mye jobbing med det mentale. I de periodene der vi har gjort Kundalini hver morgen, så har vi sittet igjen med en følelse av ro og følt oss bedre rustet til å møte dagen og alt den innebærer. Du må nesten bare prøve det selv, og se om dette er noe du kan bli glad i også! Gi det gjerne et forsøk over 3-4 morgener og kjenne etter hvordan det føles. Namaste!


Kiss kiss berry berry

BERRY KISS FOR LIPS AND CHEEKS 

De dagene man føler seg trøtt i ansiktet og trenger en liten boost er det lite som er så fresht som litt farge på leppene og kinnene. Olio E Osso er en leppepomade og multibalm som gir næring til tørre lepper og kinn mens den samtidig gir den nydelige fargen og gløden. Et lite must å ha i veska med andre ord. Leppepomaden består av en naturlig base basert på pleiende olivenolje, sheasmør og grapefrukt. Vi kjøpte denne hos OhYes i Oslobukta.


Lag søte påskeharer

OH HELLO EASTER CUTENESS!

Det er så lite som skal til for å gjøre en frokost litt hyggeligere. Man må jo bare smile når disse små påskeharene dukker opp på frokostbordet. Og det beste av alt, du lager de i en fei - og alt du trenger finner du antageligvis nederst i en roteskuff. Så sett over en kjele med vann og kok noen egg, mens du finner frem en tegnestift, tynn ståltråd (eller noen binders) og en tusj. Når eggene er ferdig kokt så tegner du på ansikt, stikker to hull i toppen og bøyer ståltråden til to ører som du fester ned i hullene - vips så er påskeharen på plass!


Maja Nilsson Lindelöf X Kuling

KUL OG FARGERIK KOLLEKSJON TIL DE SMÅ

Influencer og tobarnsmor Maja Nilsson Lindelöf og klesmerket Kuling har gjort en samarbeidskolleksjon. En fargerik, gøyal og vårlig kolleksjon med klær til de små - perfekte plagg for barnehage og utelek i den tiden vi er inne i nå. Vi kjenner at vi ble skikkelig glad av denne kolleksjonen. Det gjør ikke noe om det er grått og vått når man kan plaske rundt i slikt tøy.

Les mer