En god rutine for hoftene

20 MINUTTERS STREKK FOR DEG SOM SITTER MYE

Back to work, og mer stillesitting på mange av oss.Da kan det være godt å legge inn noen gode rutiner først som sist, rett og slett være litt føre var på noen vondter som kan dukke opp. Hoftene har en lei tendens til å bli stive ved mye stillesitting, så de har godt av en god strekk nå og da. Hvorfor ikke gjøre det til en rutine å gjennomføre disse 20 minuttene med hoftestrekk 1-2 ganger i uka. Det er vi sikker på at kroppen din vil sette stor pris på!


Tik Tok Green Goddess Salad

KNASENDE GRØNN OG SUPERGOD

Har du fått testet ut salaten som har gått som en farsott på Tik Tok i sommer, The Green Goddess Salad? Hvis ikke, så anbefaler vi at du tester den ut asap! Selve salaten er superenkel og består av gå grønne ingredienser, her er det dressingen som er stjerna. Salaten er proppet med grønne smakfulle ingredienser, og smaker superdigg sammen med nachos - en litt sunnere snackvariant når du har lyst på noe godt!

Og, let's go, her er vår variant av Green Goddess salaten - dette er hva du trenger:

Til selve salaten
- 1 hodekål eller spisskål
- 1 bunt med vårløk
- 1 agurk

Til dressingen
- 1 pose babyspinat
- 1 potte med basilikum
- 2 fedd hvitløk
- 1/2 liten løk
- saften fra 1 sitron
- 1 dl cashewnøtter
- 1/2 dl næringsgjær (eller 1 dl parmesan hvis du heller ønsker det)
- 2 dl god olivenolje
- himalayasalt og pepper

Start med å finkutte de tre ingrediensene til salaten og ha de i en stor bolle. Så kan du starte på dressingen, ha først babyspinat, hvitløk, løk, cashewnøttene, sitronsaften og næringsgjæret i en blender. Blend dette godt sammen før du sper på med olivenoljen. Hvis dressingen fortsatt er ganske tykk når du har hatt i all olivenoljen så kan du ha i en slump vann. Smak til med salt og pepper. Vend deretter dressingen inn i salaten. La gjerne salaten stå noen timer før servering så alle de gode smakene får satt seg. Det er skikkelig snadder å dyppe nachochips i denne salaten, lett en ny snackfavoritt!


Et tips til plantene dine!

EN DUFTDIFFUSER ER EN SUPER MATCH MED PLANTENE DINE

De grønne inneplantene dine er ikke så glad i tørr inneluft, de kommer jo gjerne fra et fuktig og tropisk miljø. Så her er et lite triks de vil sette pris på! Mange duftdiffusere kan også brukes som luftfuktere. Da heller du bare vann i diffuseren, og setter den ved plantene du vil gi litt ekstra kjærleik - så får de seg en liten boost av fuktigheten den avgir. Perfekt nå som vi snart går inn i en tid med tørrere inneklima. Duftdiffusere kan du få tak i mange steder, blant annet på helsekostbutikker eller elektronikkbutikker.


En kurators hjem i LA

EN BOHEMSK HJEM FYLT AV KUNST I LOS ANGELES

Alex Tieghi-Walker jobber som kurator og har samlet på kunst store deler av sitt liv. Her får du en titt inn i hans bohemske avant-garde hjem i åssidene i Los Angeles. Hjemmet er proppet med kunstfunn og personloige eiendeler som han har samlet med seg fra alle verdenshjørner. Og spesielt en ting er vi skikkelig, skikkelig jealous på - det fantastiske frodige utebadet hans!


Have you read the latest Nourish posts?

The Hailey Bieber Smoothie

HAILEY SIN "STRAWBERRY GLAZE SKIN SMOOTHIE"

Du har kanskje fått den med deg hvis du følger Hailey Bieber på sosiale medier, eller sett noen lage den hjemmelagde versjonen av "Strawberry Glaze Skin Smoothie" på Tik Tok. Hailey sin egenkomponerte smoothie er nemlig til salgs på det lyxige matmarkedet Erewhon Market i LA. Og hovedingrediensene er frossen jordbær, mandelmelk, kokosmelk, lønnesirup, dadler og collagenpulver. Den originale smoothien inneholder også en ingrediens som ikke er like lett tilgjengelig, nemlig hyaluronsyre - kjent for sin fuktgivende effekt på huden, i hudpleie vel og merke). Vi tenkte det ville være gøy å lage vår variant av Hailey sin smoothie (der vi tilpasser den litt), og den oppskriften deler vi selvfølgelig med dere. Smaken minner oss om en miks av jordbær og marsipan, en perfekt smoothie når du er fysen på noe søtt.

Du trenger følgende:
- 2 dl mandelmelk
- 1 dl frossen jordbær
- 1 dl kokosmelk
- 3-4 skiver frossen avokado
- 1 spiseskje lønnesirup
- 2 dadler
- 1 scoop av Supernature sitt Pretty Protein Mix

Bland alle ingrediensene sammen i en blender, start med å helle oppi de flytende ingrediensene først. Blend til en jevn og fin smoothie og hell oppi et stort glass.


Self Care for Soul Sisters

VI KUNNE HA KLIKKET HJEM ALT

Det er så gøy hvordan man kommer over kule konsepter, dyktige mennesker og inspirerende profiler på sosiale medier. Og for litt siden kom vi over denne lille butikken som gjorde at vi fikk lyst til å klikke hjem alt for å starte opp med verdens deiligste små selvpleie-ritualer fremover. Nydelige duftlys med krystaller, blomsterpyntede salviebunter, deilige kroppsoljer og nydelige sprayer for både kropp og hjem. We want it all - tenk for en boost til selvpleierutinen!

Les mer


Frisk og deilig sitronpizza

PIZZA MED SMAK AV SOMMER

Sitronpizza er en skikkelig fresh favoritt hos oss på sommeren! En skikkelig digg pizza som føles litt ekstra frisk og deilig - perfekt for den tiden vi er inne i. Ekstra deilig blir den når du kan toppe den med masse friske urter fra egen hage.

Les mer


Håndlaget keramikk og workshop i Oslo

STARTE EN NY HOBBY I HØST?

Vi har lenge tenkt på at det hadde vært så gøy å gå på keramikk workshop, og da vi kom over denne fargerike fine kontoen på Instagram så ble lysten enda større! Hos Gaiamika Atelier så kan du kjøpe nydelig hjemmelaget keramikk, eller du kan bli med på workshop og lære deg en ny hobby!

Les mer


Have you read the latest Habitats posts?

En podcast om interiør

LYST PÅ INTERIØRINSPO FRA DAMEN BAK DETTE  BADET?

Vi snakker selvfølgelig om interiørarkitekt og stylist Tone Kroken som vi tidligere har vært hos og lagd Hjemme hos video. Hun har et at de vakreste badene vi kan tenke oss, eller hele hjemmet rettere sagt. Og nå har hun startet en egen interiørpodcast sammen med KK-journalist Benedicte Wessel-Holst. Podcasten heter Interiørrådet, og her deler de små og store tips til hvordan du kan skape ditt helt personlige hjem. God lytting!


3 IG-kontoer proppet med fresh matinspo

MASSE INSPIRASJON TIL Å SPISE MER PLANTEBASERT

Nå er det tid for norske grønnsaker, bær og frukt og vi tenkte å dele noen favorittkontoer for matinspo på Instagram. Det er deilig å komme inn i gode rutiner igjen etter ferie og vi kan love deg at du finner masse inspirasjon til å spise enda grønnere og mer plantebasert på disse 3 Instagramkontoene.

Den første kontoen vi har lyst til å nevne, er @melissa.hemsley. Hun deler masse deilige oppskrifter på det hun selv kaller for Feelgood Food. Her finner du alt fra deilige raw kaker og bars, til Sunday Salads, freshe frokoster, pastaretter og mye mye mer.

Les mer


En titt på Sienna Miller sin Country Cottage

EN EVENTYRLIG COUNTRY COTTAGE MED BLOMSTERENG UTENFOR

I en veldig hektisk periode i livet sitt googlet Sienna Miller seg frem til dette lille britiske landstedet 45 minutter utenfor London. Hun hadde egentlig tenkt å leie det for et år, men falt så pladask for det da hun først besøkte det at hun bestemte seg for å kjøpe det. Og vi forstår godt hvorfor, for stedet ser helt eventyrlig ut, som tatt rett ut fra en film. Landstedet har et klassisk design og mye av den eldre sjarmen er bevart, samtidig som det er blandet inn noen moderne detaljer. Ord som "koselig" og "hygge" har vel nesten aldri passet bedre, dette er et sted for å finne roen, gå i pysjen dagen lang og plukke med seg markblomster fra blomsterengen utenfor. Vi drømmer oss bort!


Airbnb we would love to visit

SEN SOLFERIE I HELLAS?

Har du tenkt til å ha en sen ferie i år og enda ikke bestemt deg for hvor du skal reise? Akkurat nå drømmer vi oss bort i denne villaen som ligger på den lille greske øya Tinos i Kykladene. Villaen ligger usjenert til med en helt fantastisk utsikt over Egeerhavet. Her finner man roen.

Les mer


Have you read the latest Blessings posts?

Frisk juice med mynte

FERSKPRESSET APPELSINJUICE OG MYNTEBLADER 

Det er lite som er så godt som ferskpresset appelsinjuice. Et lite tips er å oppbevare appelsinene i kjøleskapet dagen før du skal presse de til juice, da får du nemlig kald deilig juice med en gang. Et annet lite triks vi har fått helt oppheng på nå i det siste er å blande inn noen blader med mynteblader.

Denne juicen er presset med 4 appelsiner og cirka 8 mynteblader, men smak deg til så du får den intensiteten på myntesmaken som passer deg. Juice appelsinene først, hell deretter juicen i en blender og kjør den sammen med myntebladene. Ah, det er så fresht!


Hudpleie etter en lang sommer

HUDEN TRENGER LITT EKSTRA PLEIE ETTER SOMMEREN

Når sesongskiftene kommer, så krever det som regel noen endringer i hudpleierutinene. Man trenger ikke å bytte ut alle produktene sine, men noen små endringer i rutinen gjør at huden vil takle overgangen bedre. Og huden vår trenger også litt ekstra pleie og kjærlighet etter en sommer med mye sol, bading og man har kanskje vært litt på reisefot og ikke vært like nøye med hudpleierutinen sin. Nå blir det om en måned eller to litt kaldere ute, vi tilbringer mer tid inne i tørr inneluft og huden kan ofte frike litt ut når høsten kommer. Så her er noen tips for å pleie huden på sensommeren og gjøre overgangen til høst litt enklere for huden!

Les mer


Yinyoga for ro

TRENGER DU LITT TID FOR DEG SELV?

Denne halvtimen med yinyoga er god for deg som kjenner at du trenger å trykke på pauseknappen. Roe litt ned, søke litt innover og kun ha fokus på deg selv en liten stund. En liten halvtime der du finner tilbake til deg selv og en god hvilepuls. Yoga kan være så mangt, det kan være spirituelt og det det kan være en rå treningsøkt. Denne halvtimen er mer av den spirituelle typen, og hvis du synes det blir litt rart og uvant - fokuser på deg selv, bevegelsene og pusten, så lar du bare den spirituelle delene av det flyte forbi. Ta til deg det du trenger fra denne tiden på matta.

Namaste!


Sommerlig marihøne bruschetta

DISK OPP MED VERDENS SØTESTE BRUSCHETTA

Vi tør påstå at dette er verdens søteste bruschetta! Smaker godt gjør de også, så disse skal lages igjen flere ganger i sommer! Har du lyst til lage disse og?

Da trenger du følgende:
- baguetter eller brød (det kan gjerne være litt tørt, siden det skal toastes)
- små tomater
- sorte oliven
- grønn pesto
- mozzarella
- basilikum
- balsamico glaze.

Skjær brødet i skiver og toast det i en brødrister eller i en stekepanne. Smør et tynt lag med grønn pesto på hver skive, legg deretter på en liten skive mozzarella og et basilikumblad. Del små tomater i to, og skjær deretter et stort hakk i hver halvdel. Dander tomaten fint på toasten, "spre vingene litt på marihønekroppen" og legg på en halv sort oliven slik at det ser ut som hodet på en marihøne.

Les mer