7 deilige strikkegensere

Photo: Darja Barannik

INGEN VINTER UTEN DEILIG ULL

Ullgensere går vi med året rundt, vår som høst, sommer som vinter. Ullgensere er tegnet på hygge og kos og det er vel ikke bare vi som ønsker oss ekstra myke og gode ullgensere nå som kuldegradene snart kommer (eller kanskje de allerede har kommet der du bor?) Nedenfor finner du deilig strikk som står på ønskelisten vår akkurat nå.

Les mer


Fikenpizza i en fei

NANPIZZA MED FIKEN OG CHÈVRE

Hva sier du til pizza med fiken, chèvre, pinjekjerner og ruccola til middag? Den er laget på et blunk siden vi har jukset litt med bunnen. Vi har nemlig brukt ferdig nanbrød som bunn, så pizzaen er faktisk klar på under et kvarter. Alt du trenger er nanbrød, grønn pesto, fiken, chèvre, pinjekjerner, honning og ruccola.

Start med å sette stekeovnen på 200 grader, oppvarming av ovnen er det som tar lengst tid her. Finn frem nanbrødet og smør på et godt lag med grønn pesto. Skjær fiken og chevre i skiver og fordel utover nanbrødet. Dryss på pinjekjerner og stek i ovnen til chèvren har smeltet og pizzaen og fyllet har fått en fin gylden farge.

Drisle over litt honning (balsamico er også digg, hvis du ikke er så glad i honning) og server med litt fersk ruccola på toppen. En perfekt liten rett å slenge sammen når du har lyst på noe godt og raskt!


Lyst til å bli en året rundt bader?

BLI MED OG BAD UTE - ÅRET RUNDT

Du har garantert sett det på sosiale medier, alle som har begynt å bade året rundt? Vel, vi forstår det godt. For det er faktisk veldig forfriskende og godt. Noen i redaksjonen har vært året-rundt-badere noen år, mens andre akkurat har fått smaken på det. Og nå skal vi prøve å gjøre det til en fast greie. Et utendørsbad hver 14 dag, det er overkommelig å få sneket inn. Nå begynner det å bli kaldere ute, så nå kommer ofte den første kneika der det er fort gjort å trekke seg. Men fortsetter du med utendørsbadingen nå, så skal du se at du plutselig er en helårsbader.

Les mer


En soft start på dagen

21 MINUTTER MED DEILIG YOGA FLOW

Stå opp en halvtime før, ta på deg noen komfortable klær, rull ut matten og bli med på en deilig yogastrekk! En fin måte å skånsomt gjøre kropp og hode klar for en ny dag. Vi lover deg, dette gjør godt! Blir du med?


Have you read the latest Nourish posts?

Ting vi elsker no 18

PAPIRKUNST SOM FÅR OSS TIL Å GISPE AV BEUNDRING

Vi ble helt målløse av beundring da vi kom over de helt fantastisk papirkreasjonene som danske Marinne Eriksen Scott-Hansen tryller frem. Hun er selvlært og har jobbet som motedesigner og smykkedesigner i mange år, men nå funnet en helt egen kjærlighet for papir. Vi kjenner at vi falt pladask for de enorme papirblomstene som hun lager - hvor vakre!?

Les mer


Kan vi flytte inn?

VI FLYTTER GLATT INN TIL ALICIA KEYS OG SWIZZ BEATZ

Runde former, store vindusflater som får inn det deilige lyset, møbler og interiør i nøytrale og naturlige fargetoner, med et liten dæsj av gøy kunst. Et hjem fullt av fine skatter fra forskjellige steder og tider. Et sted for å drømme og bare slappe helt av. Vi flytter glatt inn til dette herlige paret. Snurr film!


Grønn smoothie med spinat

EN FRISK OG DEILIG GRØNN SMOOTHIE

Hvis du er som oss, så blir ofte smoothier litt tilfeldig til - alt ettersom hva vi har tilgjengelig i fryser og kjøleskap. Denne grønne smoothien er et klassisk eksempel på det. Men så absolutt en smoothie vi kommer til å lage mer av, for denne var fresh! Du trenger to appelsiner, en håndfull spinat, en kopp frossen mango og en banan. Kjør det i en blender til det blir smooth. Et tips er å alltid fylle blenderen med de flytende og myke tingene først, ikke de frosne, da er det mye enklere for bladene på blenderen å gjøre jobben sin.


Tips til å velge farger til hjemmet

TIPS FOR Å VELGE RETT FARGE NÅR DU SKAL MALE HJEMME

Det er stadig vekk oppussingsprosjekter i redaksjonen, og nå er det også renovering av hus på agendaen. Det betyr en drøss av forskjellige valg som skal tas, blant annet hva slags farger man skal gå for på alle vegger, tak og detaljene i et hjem. Gjennom utallige runder med oppussing bak oss, så har vi samlet opp noen gode tips til hvordan det kan bli litt enklere å bestemme seg for fargene man skal male med!

- Noen liker å skifte farger på veggene ofte, både etter sesong og trender, mens andre liker best å velge en palett de kan bo med i lang tid. Det viktigste er uansett å være bevisst på hva slags farger du trives i. Samle gjerne sammen materialer og tekstiler fra innredning og møbler - slik at du kan se hvordan de ulike fargene fungerer opp mot hverandre.
- Når du begynner å lande en samling med farger du liker, da er det viktig å teste de ut i de rommene de faktisk skal være, i ulikt lys. Ta med deg fargekart og gjerne litt større fargeprøver (du kan ofte betale en liten sum for større ark med fargeprøver). Ta med deg de ulike alternativene og teip de opp på veggen i rommene de skal være. Titt på fargeprøven både på en vegg med godt lys og en skyggevegg.
- Titt på fargene du har tenkt å male veggene i, opp mot gulvfargen. Gulvet kan få fargen til å oppleves helt annerledes enn du ønsker.

Les mer


Have you read the latest Habitats posts?

La la of the day

DENNE SANGEN GÅR PÅ REPEAT I DISSE DAGER

Vi kjenner at roen senker seg med en gang når denne sangen spilles. Perfekt å starte dagen med, ha i bakgrunnen når du jobber, når du leser bok eller bare skal slappe helt av og ta en kort økt med meditasjon. Sett deg tilbake, lytt og nyt øyeblikket.


God natt meditasjon

LITT PROBLEMER MED Å SOVNE OM KVELDEN?

Har du gitt meditasjon et forsøk? Det er en superfin måte å roe ned kroppen og hodet på, å stoppe det tankekjøret som ofte kan gå litt bananas når man finner hodeputa. Her har vi funnet en skikkelig fin guidet meditasjon til deg, som vi håper kan være til hjelp! Ikke la deg skremme av lengden på meditasjonen, kanskje 10 minutter er alt du trenger, det styrer du selv. Og det kan hende du vil føle deg litt rastløs i starten hvis du ikke har gjort noe lignende før, men stol på prosessen. La tankene som kommer underveis bare flyte avgårde igjen, ikke kjemp eller få dårlig samvittighet for at du ikke klarer å holde 100% fokus hele tiden, det er helt normalt. Forsøk heller å slappe godt av, gi slipp og bare vær tilstede. Plutselig kan det hende du har en ny kjær rutine, som hjelper deg å finne god søvn!


Digge hjemmelagde dumplings

LYST PÅ NOE DIGG I HELGEN?

Når du har lyst på noe som både smaker skikkelig digg og er raskt å lage bør du sjekke ut rispapir dumplings med deilig fyll. Hva du fyller de med kan du velge selv, men vi gikk for en blanding av sopp, gulrot, selleri, kål, revet ingefær og revet hvitløk. Kutt grønnsakene i små biter og stek de i pannen med salt, pepper, 1 spiseskje soyasaus og 1 spiseskje sesamolje. Ikke glem å smak deg til! Finn fram en dyp tallerken, fyll den med lunkent vann og dypp rispapir til de blir myke og formbare. Legg to rispapir oppå hverandre på en fjøl og legg på en raus spiseskje med fyll. Siden disse skal stekes i pannen og lett revner, så er trikset å bruke dobbelt rispapir. Stek på middels høy varme i noen sekunder eller til de har fått en gyllen farge på hver side. Lag en deilig saus av 2 spiseskjeer soyasaus, 1 spiseskje sesamolje, saften fra en lime, litt chiliflak, en klype ingefær og en presset halv hvitløk.

Så enkelt og så godt! Spis de alene, eller server med litt ris ved siden av!


Let’s go on a vacay

TAKE A MENTAL VACATION

Kjenner du at stresset har et litt for godt tak i deg akkurat nå, og late feriedager føles litt for langt vekk? Bli med oss på en liten mental ferie da vel. Du trenger ikke pakke noe, du trenger heller ikke å tenke på flybilletter, eller haste av gårde til flyplassen. Bare sitt akkurat der du er - ved skrivebordet på jobb, på trikken, i sofaen. Lukk øynene, pust godt med magen og drøm deg bort til det stedet du aller helst kunne tenke deg å være akkurat nå. Og bli der noen minutter.

Bruk fantasien din, sånn du gjorde da du var barn. Bruk sansene og sug inn alle inntrykkene fra denne mentale reisen, luktene, lydene, smakene... Ganske deilig, ikke sant? Det beste av alt er at du kan dra tilbake til det hemmelige feriestedet ditt akkurat når du ønsker og trenger det!


Have you read the latest Blessings posts?

En lindrende varm drikk

DENNE DRIKKEN VIL GJØRE DEG GODT

Kiler det litt i halsen og du begynner å brygge på noe? Det er ingen hemmelighet at ingefær, sitron og honning gjør godt for sår hals, og her har vi tilsatt litt ekstra godsaker for å lage en skikkelig lindrende varm drikk. Perfekt i disse tider, da det ofte er fort gjort å dra på seg en forkjølelse.

Finn frem en kjele og fyll den med en liter vann. Skrell en stor bit ingefær, typ 5 centimeter lang, og 3-4 biter med fersk gurkemeie. Skjær deretter i skiver. Del en sitron og en appelsin i to, press saften fra den ene halvdelen i kjelen og skjær de to andre halvdelene i skiver. (Hvis du ikke har økologisk sitron og appelsin, skjær bort skallet!). Legg sitrusskivene i kjelen. Kok opp og la det stå og simre en halvtimes tid. Sil den varme drikken, og server i en kopp med en god porsjon Manukahonning.

Nyt drikken med litt rolig musikk og si noen gode ord til deg selv. Vi håper dette vil gjøre dagen og halsen din litt bedre!


Yoga med smilegaranti

DEN CUTESTE YOGAFORMEN VI KAN TENKE OSS

Vi har nesten ikke ord for hvor glade vi hadde blitt av en klasse med Goat Yoga. Yes, it's a thing! Kan du tenke deg en bedre boost for humøret? Denne lille snutten fikk i hvert fall oss til å smile stort, dette vil vi prøve!


It’s a Skin Saver

REDNINGEN FOR TØRR VINTERHUD

Ok, her følger et hudpleietips fra oss på en stayer i baderomsskuffen og dusjen! Exomega CONTROL serien til A-Derma er en real Skin Saver, spesielt på denne tiden av året når huden ofte møter sesongskiftet med å bli tørr, stram og man kjenner at man trenger ekstra godt med pleie. Exomega CONTROL serien består av en superrik og nærende krem i 4 forskjellige konsistenser, sist ut er den nye kremen i sprayform! En superrask og effektiv måte å smøre seg, et aldri så lite hack når små og store i familien skal smøres - for det er jo ikke alle som har like mye tålmodighet på den fronten.

Og nettopp det er en av tingene vi elsker med Exomega CONTROL serien, den er perfekt å bruke for hele familien! Alle finner en konsistens de liker, kremene er parfymefrie og de gir masse pleie og fuktighet, til og med for atopisk hud! Vi i redaksjonen som har barn har brukt Exomega CONTROL serien fast på de små, da det er de kremene som har holdt huden deres fuktet, myk og fri for eksem og utslett som kan dukke opp på denne tiden av året. Og nå som den har kommet i sprayform, blir det enda enklere å smøre de små!

Les mer


Flytt inn hos Carrie Bradshaw

NÅ KAN DU LEIE LEILIGHETEN TIL CARRIE BRADSHAW 

And just like that kan du flytte inn til Carrie Bradshaw! Hallo drøm som går i oppfyllelse! Airbnb har laget en leilighet som er helt lik leiligheten til Carrie Bradshaw sin i Sex and the city - og yes, den har selvsagt også det ikoniske klesskapet. Tenk å våkne opp her a? Så gøy!

Les mer