This is my yoga shala

TA MED DEG YOGAMATTEN UT

Så langt har september hatt mange fine soldager å by på. Da er det litt ekstra deilig å komme seg ut og samle litt ekstra D-vitaminer og få frisk luft i fjeset. Holder du på med yoga hjemme? Hvorfor ikke ta med deg matten ut, fin deg en fin plass i hagen, i parken, nede på en brygge eller et sted der du synes det er ekstra fint. Å være ute i naturen har en beroligende effekt på oss, det hjelper oss å slappe litt ekstra godt av og koble ut andre tanker - det er nesten som terapi.

Hvis du ikke har en innøvd yogarutine du pleier å gjøre på matten, så kan du du spille av en av våre yogaøkter via mobilen. Namaste!


Digg pasta på 1-2-3

FORDI PASTA ALLTID ER EN GOD IDE

Det er noen ting man aldri blir lei, slik som pasta - fordi pasta er alltid digg! Da vi var innom en av våre Oslo favoritter Juels 33 Kolonial bestemte vi oss for å handle med oss litt god pasta og ingredienser til en deilig pastasaus til lunsj.

Vi tok utgangspunkt i en flaske ferdig pastasaus, som vi pimpet opp med litt ekstra ingredienser. Det er alltid godt å spe på med litt ekstra grønnsaker, så vi tilsatte en pakke med oppkuttet bimi og en boks med knuste cherrytomater. Vi puttet alt i en gryte og kokte opp sammen med en deilig grønn båndpasta med smak av spinat (ikke et must, bruk den pastaen du har i skapet!). En superenkel one-pot-pasta-dish!

En enkel pastarett som lager seg selv, passer like godt til lunsj som til middag!


One to visit in Copenhagen

INTERIØRSKATTER OG VINTAGE I KØBENHAVN

Med nye hjem, flytting og renovering for flere i redaksjonen så er vi litt ekstra på jakt etter interiørinspo i disse dager. Og Danmark er et land vi ofte vender blikket mot - de er bare så rå på design og interiør! Og nå har vi kommet over et kult konsept vi vil besøke på neste Københavnbesøk.

Ruby Atelier er en interiørdestinasjon for deg som er ute etter de unike vintageskattene og moderne klassikere. De har et eget atelier og butikk i Bredgade 22 i København. Men du behøver ikke ta turen til København for å oppdage skattene deres, de har også en butikk og galleri online.

Hvem drømmer vel ikke om disse skattene av Alvar Aalto? Den bølgeformede skilleveggen er helt A-M-A-Z-I-N-G!

Liker du det du ser? Da kan du følge Ruby Atelier på Instagram for mer interiørinspo og herlige vintagefunn!


Et triks for freshe urter

ER DU LEI URTER SOM VISNER MED EN GANG?

Vel, da har vi et lite tips til deg! Urter som står i potter på kjøkkenet har en lei tendens til å ikke holde så lenge. Klipp de heller ned, slik at du får en bunt med urter, og legg disse buntene i et fuktig kjøkkenhåndkle. Så legger du kjøkkenhåndkleet med urtene i kjøleskapet - da holder de seg freshe lenger!


Have you read the latest Nourish posts?

She’s a nail fave!

INSTAGRAMKONTOEN VI SJEKKER NÅR VI SKAL FIKSE NEGLENE

Det er en konto på Instagram vi alltid må sjekke før vi skal fikse neglene våre. Hun legger nemlig alltid ut de kuleste og fresheste neglene vi kan tenke oss. Her snakker vi negledesign som er cool, morsom og chic - alt på en gang! Det er ganske mye mønster og farger, men alltid gjort på en slik måte at det bare er gøy og fortsatt delikat.

Altså, blomster i høstens farger! Hvor fint er vel ikke det? Eller fargekombinasjonen under - vi ELSKER!

Dama du bør følge heter Melanie og du finner henne på @overglowedit på Instagram.


Helgefrokost med smak av høst

DEILIG BRØD, AVOKADO OG HØSTENS SOPP 

Skal vi gi deg et skikkelig deilig frokosttips til helgen? Godt brød, most avokado med hint av hvitløk og høstens deilige sopper. Ah, det er så innmari digg det!

Mos sammen halvannen avokado og ett fedd hvitløk og bre det utover brødskivene. Topp med sopp som du harv stekt møre i litt godt smør. Avslutt med et dryss av kvernet pepper. Ekstra godt er det kombinert med litt rolig jazzmusikk over høyttalerene og en kopp te! God helg da dere!


Houseplant of the week

VI DIGGER DISSE DEKORATIVE PLANTENE 

Tillandsia eller luftplanter som de også er kalt, er denne ukas plante. De er blant de mest lettstelte og hardføre inneplantene du kan skaffe deg - de trenger minimalt med stell og er skikkelig, skikkelig fine! Legg de i vann i ca 20-30 minutter annen hver uke. Et tips er å se etter om plantens blader er lukket og litt sammenrullede, da er det tid for å vanne den.

Disse plantene er helt geniale å ha stående rundt omkring. Det eneste du må huske på er at de liker seg på lyse steder, helst uten direkte sollys. Legg de litt rundt på små fat, oppå bøker eller andre steder du tenker det er fint å ha litt mer grønt. En skikkelig kul plante som trenger minimalt med stell!

Disse kjøpte vi på plantasjen. 


En snill grønn smoothie

FROSNE GRØNNSAKER GIR EN EKSTRA BOOST

Er du litt skeptisk til de grønne smoothiene? Vel, da kan nettopp denne være en variant for deg. Den er mild og frisk i smaken, og proppet med ting som er bra for deg. For å booste smoothiene våre litt ekstra, så er vi glade i å bruke frosne grønnsaker i de. Før så har frossen spinat vært en favoritt, men akkurat nå er det posene med frossen brokkoli og blomkål det går mest i.

Her er oppskriften på vår enkle, snille grønne kontorsmoothie! For å lage en stor porsjon (nok til oss 3!) så trenger du en pose frossen brokkoli og blomkål, en ananas, et par lime og litt fersk mynte.

Putt posen med de frosne grønnsakene i en blender, skvis over saften fra to lime, fjern skallet på en ananas og tilsett sammen med en håndfull mynte. Tilsett cirka en kopp vann og blend i vei!

Når smoothien har fått en jevn konsistens så heller du den i noen fine glass - det er ekstra hyggelig å bruke de fine glassene til hverdags og!


Have you read the latest Habitats posts?

Sånn skaper du fine stilleben

6 SMÅ TIPS FOR Å LAGE FINE STILLEBEN

Putter du også de fineste tingene dine sammen i små miljøer hjemme? Det gjør vi også! Vi elsker å være kreative å lage nye miljøer og små stilleben hjemme. Plutselig har vi skapt et helt nytt utrykk, helt gratis kun ved ting vi allerede har hjemme. Kun fordi gjenstanden har fått en ny plass eller kommet i et nytt miljø føles den plutselig helt ny. Vi har samlet de beste tipsene for hvordan du kan lage de fineste stilleben hjemme hos deg.

1. Vis frem de store gjenstandene dine. For å skape et rent utrykk er det superfint å kun bruke store gjenstander sammen istedenfor mange små. Det ser skikkelig lekkert ut på et konsollbord.

2. Prøv deg frem og ha det gøy. Må bildet henges opp eller kan det lenes mot veggen? Samle gjerne flere bilder i forskjellige størrelser, speil og stearinlys. Glasskupler er geniale å bruke for å samle små skatter du har kommet over på veien. Ved å putte de små tingene i en glasskuppel, så ser det straks mye mer ryddig ut!

3. En bokhylle er genialt for mange stilleben. For å skape ro og harmoni kan det være lurt å sortere bøker og gjenstander etter farge. Start med å putte de tyngste tingene nederst og gi hyllen mer og mer luft jo høyere opp du kommer.

4. Less is more og kill your darlings er også to fine setninger å ta med seg når du skal lage stilleben. Det er ikke alltid det fineste er å samle alle tingene du er glad i. Husk å la de små objektene skinne også. Et vintagefat kan romme både smykker, børster eller andre fine ting. Så lekkert!

5.  Et stilleben er ikke nødvendigvis gjort på 1-2-3. Det er viktig å vurdere det du gjør på avstand, da ser man ting på en helt annen måte! Kanskje må bildet flyttes, lysestaken tas vekk eller kanskje er det noe som mangler for å gi det lille ekstra?

6. Bøker og magasiner er superhot! Putt de oppå hverandre for å skape høyde på et bord. Det er også fint å bruke en bunke med magasiner under småsaker, det ser med en gang mer ryddig ut når det får denne "rammen".

Det viktigste av alt - ikke vær redd for å blande stiler, få frem din personlighet og ha det GØY!

Bildene er tatt på besøk i de fine hjemmene til Helene Hammer og Tone Kroken.


En ny favoritt til bryna

OKEI, WOW BROW PÅ 1-2-3 

Er du også lei av at brynene faller ned i løpet av dagen, eller bare bare i løpet av noen få timer? Vi har redningen! Benefit sin 24 Hour Brow setter er den nye redaksjonsfavoritten. Vi har testet den nå i godt over en uke og det er kun tomler opp.

Da er vi klare for å innta høsten med bryn som holder seg på plass, ull innerst på kroppen og en rocka skinnjakke!

Benefit får du blant annet kjøpt hos Kicks!


Hei fine september!

DEN FØRSTE EKTE HØSTMÅNEDEN

Vi gleder oss til et crispy drag i luften, naturen som endrer farger rundt oss, all den deilige strikken, varme kopper med te, masse deilig kokkelering med høstens råvarer og mer innekos. Høsten er ganske så fin, spør du oss!

Men vi lurer også på en ting, og det er hva dere har lyst til å se mer av hos oss denne høsten! Derfor kjører vi nå en liten spørsmålsrunde på Instagram, der vi ønsker input fra dere!

Klikk deg inn på våre stories og fortell oss hva du kjenner at du vil ha mer av fremover. Vil du ha mer fokus på deilig yoga og avspenning, inspirasjon til sunne og gode middagsretter, noen tips til høstgarderoben - please tell us!

Enn så lenge håper vi at dere nyter den første dagen i den nye måneden, september har i hvert fall vist seg fra en nydelig side denne dagen!


Aimee House Tour

DETTE LA HJEMMET ER SÅ COOL

Du følger kanskje Aimee Song på Instagram? Og da har du sikkert fått med deg noen innblikk inn i det fantastiske LA hjemmet hennes? Vel, vi elsker Mario Bellini vintagesofaen hennes, de fantastiske flisene hun har i gangen som er inspirert av Sketch i London. Og badet! Sjekk hvordan hun mikser marmor og noen fantastisk kule gulvfliser på badet sitt. We love!


Have you read the latest Blessings posts?

Våre Oslo favoritter

EN FRESH FAVORITT I NABOLAGET

Når det skal handles inn grønnsaker og frukt til kontoret, så er dette plassen vi stikker innom! Alltid stort utvalg, alltid fresht og fristende. Bare det å gå her i seg selv er en inspirasjon til matlaging.

Er du på utkikk etter noen ekstra freshe ingredienser, spennende krydder eller det lille ekstra til matlagingen - ta turen innom Juels 33 Kolonial.

Det er et slik type sted der man snakker med hverandre i køen, eller over grønnsaksdisken - et slikt type sted som føles veldig lokalt og hyggelig.

Butikkhyllene er proppet med deilige økologiske teer, litt sunnere snacks som nøtter og tørket frukt i løsvekt, deilig oliven i mange varianter, gourmethermetikk, et stort utvalg deilig pasta og masse, masse deilig!

Har du lyst til å ta turen innom? Du finner Juels 33 Kolonial i Niels Juels Gate 33 på Frogner.


Tørk solsikkene

SMÅFUGLENE KOMMER TIL Å BLI SÅ GLADE!

Ikke kast solsikkene som begynner å henge med hodet! Ta vare på de, la de tørke og heng de ut utpå høsten, slik at småfuglene kan forsyne seg av solsikkefrøene. Og heng de gjerne et sted der du kunne tenke deg å ha noen solsikker, for sannsynligheten for at det dukker opp noen solsikker der neste år er ganske stor!


Cheesy grønnkålchips

EN SKIKKELIG DIGG SUNN SNACK TIL HELGEN

Vi er sikkert ikke de eneste som får lyst på noe digg når helgen sniker seg på! Og her har du noe skikkelig snadder, enkelt å lage og langt sunnere enn mye annen snacks! Nemlig en cheesy variant av grønnkålchips. Siden vi har brukt næringsgjær for å få til en digge cheesy smaken, så er også dette en helt vegansk snack!

Alt du trenger er en pose med grønnkål, litt rapsolje, himalayasalt og næringsgjær (sistnevnte får du kjøpt på helsekost).

Sett stekeovnen på 100 grader og finn frem et bakebrett som du dekker med et bakepapir. Start deretter med å vaske grønnkålen godt, og tørk den godt - slik at salt, olje og næringsgjær fester seg bedre. Så fjerner du de groveste stilkene, ved å rive av bladene. Legg alle bladene i en stor bolle og drisle over litt rapsolje (du kan selvfølgelig bruke en annen olje, men det bør være en olje uten så mye smak). Masser oljen godt inn med hendene. Dryss over 1/2 teskje himalayasalt og en spiseskje næringsgjær, og bland godt med hendene.

Fordel bladene utover bakebrettet og strø over litt ekstra næringsgjær - det er det som gir den digge cheesy smaken! (Du kan også lage et snadderkrydder til popcorn med næringsgjær, se oppskriften vi har delt her). Stek grønnkålen til de blir sprø og har fått en fin farge, det vil ta cirka en halvtimes tid, men varierer veldig fra ovn til ovn så følg med.

Sånn, da er det bare å kose seg. God helg da dere!


Let’s do a hot-cold shower

EN SKIKKELIG OPPKVIKKER FOR KROPP OG SINN

De fleste begynner kanskje å vende tilbake til hverdagen og for noen betyr kanskje hverdagen litt høyere skuldre enn det man har hatt i ferien. Etter en deilig sommer går vi høsten i møte og prøver å ruste oss så godt vi klarer med gode rutiner. Små ritualer som kan gjøre hverdagen litt mer avslappende og deilig. Noe av det beste vi vet etter en lang dag er å unne kroppen en god dusj - det er er lite som føles så avslappende som å la vannet renne nedover kroppen. Spesielt godt er det hvis kroppen er litt sliten og føles stiv.

Lyst til å teste en ekstra digg hot-cold variant? Dette er hva du gjør! 

Demp belysningen, sett på behagelig musikk, tenn noen lys. Skru på dusjen og still den inn på så varmt vann du orker. Stå under her og nyt i ca 3-5 minutter. Skru av dusjen og sett på iskaldt vann, vær under strålen i 30 sekunder gjenta dette 2-3 ganger, varmt og kaldt vann om hverandre. Med dette lille ritualet vekker du kroppen til live og får i gang blodsirkulasjonen - du kjenner blodet nærmest bruser i kroppen!

Skrubb huden din godt, før du avslutter dusjen og smør inn deg inn med den beste body lotionen du har! Sleng deg oppi sofaen med en bok eller et deilig inspirerende magasin.