Houseplant of the week

VI HAR FORELSKET OSS I CALADIUM

Da disse vakre plantene sto så vakre foran oss på vår lokale blomsterhandler, så kunne vi ikke la være. Disse to måtte bli med hjem! De kommer i alt fra en hvit variant til mørkerøde. Vi endte opp den vakre hvite og en lys grønn med frisk rosa og hvitt. Nå håper vi bare at vi får disse tropiske skjønnhetene til å trives godt hjemme hos oss.

Caladium er jo en tropisk plante, så hun liker å ha det fuktig, varmt og få mye lys (hun setter garantert pris på dette plantetipset som vi delte tidligere)! Ikke sett de i direkte sollys, men finn en plass med masse indirekte lys. De skjøre bladene til frøken Caladium blir solbrent i direkte lys.

Og du, Caladium er faktisk en knoll. Det vil si at den mest sannsynlig vil visne og miste alle bladene sine til vinteren når vi kommer til de mørke månedene, men ikke fortvil - hun vekkes til live igjen når vårsolen kommer! Så for all del, ikke kast den hvis den mister bladene i vinter, da har hun en liten skjønnhetssøvn.

Når det kommer til vanning, så liker Caladium å ha jevnt fuktig jord! Og hun vil aller helst vannes fra undersiden. Det kan være lurt å bruke en bit med oasis nederst i potten, og hele tiden sørge for at denne er fuktig, slik kan planten hele tiden drikke når den selv ønsker det! Og når det kommer til vannet, ikke bruk kaldt vann, hun er ingen isbader og liker vannet lunkent og godt!

Fikk du også lyst på en vakker Caladium, da bør du ta turen innom mester Grønn nå, de har sikkelig mange fine! Og du, har du noen gode Caladium-tips? Send de gjerne til oss på Instagram!


Ut å sanke!

NÅ BUGNER DET AV FRUKT OG BÆR

Trær og busker bugner over av friske bær og frukt, nå er tiden kommet for sanking. Men så er det ikke alle av oss som er forunt en stor hage med frukttrær og bærbusker eller kjenner noen som har en stor hage med sankemuligheter. Vel, det finnes råd! Sjekk ut Sanke sin nettside, det er en guide for frukttrær og nyttevekster slik at du kan finne finne sankemuligheter i ditt nabolag. Ved hjelp av deres kartfunksjon så finner du sankemuligheter nær deg. Genialt!

Og du, har du frukttrær og bærbusker og ikke muligheten til å plukke og utnytte alt selv, sett opp en hyggelig liten plakat da vel, og inviter inn på selvplukk!


Har du plukket skjell?

4 TING DU KAN BRUKE DE FINE SKJELLENE TIL

Hvert år plukker vi skjell fra stedene vi har vært. Denne gangen har det blitt plukket skjell fra nord til sør i Norge! Har du også plukket skjell i sommer? Disse skattene fra havet kan du bruke til så mangt.

  1. Lag en nøkkelring.
  2. Bruk de som små skåler og putt smykkene dine oppi.
  3. Telysholdere. Disse er genialt å ha fremme til å ha telys i, perfekt nå som høsten er på vei.
  4. Har du en stor glassbeholder eller glassbolle kan du putte de oppi der, så dekorativt! Vi elsker å ta med naturen inn.


Watermelon slush

DEILIG HJEMMELAGET SLUSH AV VANNMELON

Yes, i helgen ligger det ann til deilig sommervarme! Og hva er vel bedre enn vannmelon i varmen? Dette er en skikkelig digg vri på den vanlige vannmelonen, nemlig hjemmelaget slush. Alt du trenger er vannmelon og isbiter. Sleng en raus mengde vannmelon i en blender, og fyll på med masse isbiter - og blend i vei! Vi lager det alltid på gefühlen så vi har ikke noe mål å gå etter, blir den for flytende så tilsetter du flere isbiter. Og hvis du ønsker bittelitt ekstra freshness, tilsett en liten skvis lime!

Server med en gang, den smelter raskt i solen!


Have you read the latest Nourish posts?

Bevar sommergløden

TRENGER HUDEN DIN EN RUNDE MED SKRUBB?

Om sommeren får huden kjørt seg med både saltvann og sol. Vi i redaksjonen prøver å være ganske flinke til å skrubbe huden, det er jo så mange gode fordeler med å gi huden en runde med skrubb. Skrubber du huden, øker du også cellefornyelsen, døde hudceller blir fjernet og man får en umiddelbar glød. En skrubb kan du enkelt lage seg med ting du allerede har i kjøkkensskapet, ellers finnes det mange gode skubber på markedet. Her finner du alle våre hjemmelagde skrubber og andre favoritter. 


Den siste sommermåneden!

PLUTSELIG VAR AUGUST HER!

Med ett sto det august på kalenderen, den siste sommermåneden. Litt vemodig siden vi ikke er helt klare for å gi slipp på sommeren, men også ganske deilig! Vi gleder oss over at vi fortsatt kan bruke sommergarderoben en stund til, men at vi også kan ta frem noen av de deilige strikkegensere og favorittjeansen fra skapet. Vasene hjemme fylles fortsatt med søte sommerblomster, noen fra hagen og andre fra blomsterhandleren på hjørnet. Og solsikker, vi har helt oppheng på solsikker!

August er måneden vi vil bruke til å skvise ut de siste fine sommerminnene, og samtidig forberede oss på at høsten er på vei.

Har du forresten tips om noen kule jeans? Send oss en DM på Instagram da vel! Vi elsker Levi's sin 501 Cropped, men er på utkikk etter noen nye freshe modeller!

Bluse fra Monki, jeans fra Levi's.


Currently obsessed with

NYDELIGE AKVARELLER SOM INSPIRERER

Den siste tiden har vi fått oppheng på akvarellene til Kasiq, en vanvittig dyktig illustratør fra Seoul. Det er stort sett portretter og fashion illustrasjoner han tryller frem med malerkostene sine. Og vi elsker det!

Kunne du tenke deg å fylle feeden din med vakre akvareller? Da bør du følge @kasiqjungwoo. Bildene er så vakre, vi kunne veldig gjerne tenkt oss noen slike hengende hjemme på veggen.

Synes du malestrøkene til Kasiq ser litt kjent ut? Det er mye mulig du har sett de før, han har nemlig gjort en rekke store jobber, blant annet et platecover for Ed Sheeran, illustrasjoner for Mr Porter, LVMH (morselskapet til blant annet Louis Vuitton) og Wolkswagen.


En liten påminnelse

1 MINUTT ER ALT DU TRENGER...

I en hektisk hverdag er det viktig å ta seg tid til det ene minuttet som kan roe ned og samle tankene. Vi har delt denne øvelsen for en god stund tilbake, men nå føltes det riktig å ta den frem igjen. Flere som trenger å bli minnet på å puste ekstra godt med magen? Vær så godt, denne er helt super!

Sitt oppreist eller legg deg ned, finn den stillingen du synes er mest komfortabelt og PUST! 1 minutt er alt du trenger...

  1. Start med å puste rolig ut gjennom munnen.
  2. Lukk munnen igjen, og pust inn gjennom nesa mens du teller til fire.
  3. Hold pusten i 7 sekunder (om du ikke klarer å holde den så lenge så korter du det ned).
  4. Pust ut mens du teller til åtte.
  5. Gjør denne øvelsen 3 ganger etter hverandre og kjenn litt på følelsen i kroppen.

Vi ønsker deg en fortsatt god dag!


Have you read the latest Habitats posts?

Nye chunky sandaler

HAR DU SIKLET PÅ SANDALENE FRA CHANEL? 

Vi har i lang tid siklet på de chunky sandalene fra Chanel, du har nok sett de rundt på instagram. De chunky skoene og sandalene er trend vi digger og kommer til å fortsette med når høsten kommer. Når vi ser cool girls som Pernille Teisbæk rocker sandaler og sokker så henger vi oss gjerne på den!

Disse sandalene klikket vi hjem fra Arket for en ukes tid siden og vi digger de! Croco mønster føles aldri feil.


Dette vil plantene dine elske!

EN DUFTDIFFUSER KAN OGSÅ KOMME PLANTENE DINE TILGODE

De grønne inneplantene dine er ikke så glad i tørr inneluft, de kommer jo gjerne fra et fuktig og tropisk miljø. Så her er et lite triks de vil sette pris på! Mange duftdiffusere kan også brukes som luftfuktere. Vi har tidligere tipset om denne som vi har hjemme og bruker som duftdiffuser, og den funker også perfekt med vann i når vi vil gi plantene våre litt ekstra omtanke. Perfekt nå som vi snart går inn i en tid med tørrere inneklima.


En favoritt i toalettveska

DENNE FAVORITTEN HAR VÆRT MED PÅ FERIE I SOMMER

Selv om juli ikke har levert det helt store været, så trenger huden alltids litt ekstra fuktighet på sommeren. Og da har denne vært en favoritt! Denne fuktighetsgivende sprayen er helt super og den er et fast steg i hudpleierutinen - alltid et par spray under nattkremen før sengetid. Eller når som helst du måtte trenge en liten fuktighetsboost! Spesielt god er den etter en dag i solen når huden kan føles litt tørr og stram. Sprayen inneholder mykgjørende aloe vera og beroligende  lavendel - rett og slett superfresht!


Våre Oslo favoritter

EN LITEN MOTEPERLE PÅ GRÜNERLØKKA

I disse vakre lokalene ligger det en liten perle av en butikk, i en av Grünerløkkas sidegater, nemlig Ensemble. Hver gang vi kommer inn her, så føler vi litt på følelsen av å være på shopping i en annen by, i et annet land. Det er en slik type butikk man tilfeldigvis kunne funnet når man var i Stockholm eller København, der både interiøret, de små detaljene og de nøye utvalgte varene inspirerer. Faktisk så tror vi at vi må spørre etter fargekoden på veggene neste gang vi er innom, så fin!

En ting som definitivt skal bli med hjem neste gang, det er disse røkelsespinnene fra Incausa.

Her finner du nøye håndplukkede klær, sko, tilbehør, smykker, vesker, interiør og litt til baderomshylla. Vi har allerede sett oss ut et par fine rødfarger i lakkene fra Nailberry.

Et lite tips er å sjekke ut det fine skoutvalget deres, blant annet freshe sandaler fra ATP Atelier - et lite tips hvis du er ute etter klassiske, lekre sandaler med fine detaljer. Ellers fører de blant annet merker som Rodebjer, Faithfull the Brand, Les Coyotes de Paris og Totême.

Ensemble finner du i Nordre gate 13 på Grünerløkka, vel verdt et besøk!


Have you read the latest Blessings posts?

Hjemmelaget limonade

A REFRESHING TASTE OF SUMMER

Ingenting smaker så godt som et glass med hjemmelaget iskald limonade på en varm sommerdag. Og du kan enkelt lage det selv! Våre oppskrifter er som regel litt på slump, så smak deg til alt etter som hvor søtt eller syrlig du liker det.

 

Du trenger:
5-6 økologiske sitroner
Cirka 0,5 dl honning
1 liter vann, halvparten kokt, halvparten avkjølt
Masse isbiter

Press saften fra sitronene i en stor mugge, tilsett honningen og 1/2 liter kokende vann. Rør godt slik at det blandes godt sammen. Når all honningen har løst seg opp kan du tilsette 1/2 liter kaldt vann. Sett limonaden kaldt, og la den gjerne stå kaldt noen timer før servering. Server med masse isbiter!

Voila, du har laget verdens beste sommerdrikk!


Ferien nærmer seg slutten…

MEN NOEN TING TAR VI MED OSS VIDERE

1. Masse bading! Vi har lyst til å fortsette å bade masse. Morgenbad før jobb, kveldsbad en ekstra varm kveld, eller en deilig forfriskende dukkert når enn det måtte passe!
2. Lakke neglene i freshe farger som gjør seg ekstra godt til litt solkyssede hender.
3. Sove under åpen himmel - Jepp, redaksjonen har kjøpt både telt og hengekøye og overnattet mye ute i sommer. Og det blir enda flere netter utendørs fremover!
4. Kunsten å legge bort klokka og mobilen innimellom. Bare logge helt av.
5. Utnytte dagene ekstra godt! Man blir litt ekstra impulsiv og åpen for å finne på hyggelige ting i sommerferien, det tenker vi å fortsette med utover høsten!

6. Plukke blomster i hagen og lage fine buketter til å ha inne.
7. Fortsette å lese masse inspirerende bøker og høre på gode lydbøker.
9. Ta oss små pauser der vi nyter solstråler på nesa. Ta med oss tekoppen ut på trappen eller nyte kaffen på balkongen.

Vi håper dere alle nyter sommeren og ferietid, og at batteriene begynner å bli fulladet!


Fresh & rød

NÅ ER DET PÅ TIDE MED DE FRISKESTE RØDTONENE

Vi elsker de skikkelig freshe rødetonene på neglene nå på sommeren, de som popper litt ekstra mot solkysset hud. Og denne rødfargen er helt perfekt! Fifth Avenue fra Essie er en superfresh rød som kommer til å bli brukt hyppig i sommer.


Slow living & summer dresses

SOMMEREN BYR PÅ DEILIGE LATE DAGER

Ingen vekkerklokke, ingenting på agendaen, rusle barbeint rundt i sommerkjolen og bare ta livet med ro. Slike sommerdager er skikkelig deilige. Bare ta dagen litt som den kommer!

Skru ned forventningene litt i sommer og ikke legg noe press på at man skulle gjort det og det, fått med seg den tingen eller at man må rekke over alt. Legg vekk all dårlig samvittighet og fyll opp dagene med gode ting.

Kjole fra ByMalina.