Slush av vannmelon

DEILIG HJEMMELAGET SLUSH AV VANNMELON

Yes, nå ser det endelig ut som om vi har litt varme i vente! Og hva er vel mer sommerlig enn smaken av vannmelon? Dette er en skikkelig digg vri på den vanlige vannmelonen, nemlig hjemmelaget slush. Alt du trenger er vannmelon og isbiter. Sleng en raus mengde vannmelon i en blender, og fyll på med masse isbiter - og blend i vei! Vi lager det alltid på gefühlen så vi har ikke noe mål å gå etter, blir den for flytende så tilsetter du flere isbiter. Og hvis du ønsker bittelitt ekstra freshness, tilsett en liten skvis lime!

Server med en gang, den smelter raskt i solen!


Gleden ved kunstnerisk kreativitet

VI ELSKER Å SE KUNSTNERE I ARBEID

Det å skape ting med hendene er veldig beroligende og noe vi setter stor pris på. Men også det å se andre utøve sin kunst er utrolig inspirerende og beroligende - nesten litt meditativt. Bare ta en titt på denne lille snutten med billedkunstneren Rita Ackermann. Så vakkert, så inspirerende!


Croissanter fylt med masse grønt og fresht

KANSKJE NOE Å TESTE UT I HELGEN?

Planlegg en date med en du er glad i denne helgen og gjør litt ekstra ut av lunsjen. Lag deilige croissanter (eller juks og kjøp de i fryseren på matbutikken) og fyll de med deilige smaker. Vi snakker pesto, ruccola, mozzarella, tomat og balsamico. Paris møter Italia, altså kan det bli bedre?


Lukten av sommer

SOMMERMINNER FANGET I EN FLAKONG

Det er få ting som vekker så mange minner som duft! Derfor har vi sansen for å fange sommerens minner med en egen sommerparfyme, en duft som vekker den gode sommerfølelsen hver gang du dufter den. Og i år blir det denne klassikeren, Philosykos fra Diptyque. En helt nydelig grønn fikenduft. Den lukter av fiken, og har fanget duften av hele fikentreet - fra friske grønne fikenblader, til hint av en treaktig tone og selve fikenfrukten. Også har den preg av noe varmt og mykt, det minner oss litt om varm hud og et hint av kokos. Veldig sommerlig med andre ord. Tenk deg å gå gjennom en fikenlund en varm dag, dét er den duftopplevelsen som er fanget i denne flasken.

Diptyque får du kjøpt hos blant annet Gimle Parfymeri og Heaven Scent.


Have you read the latest Nourish posts?

10 minutters god natt meditasjon

10 MINUTTER DER DU GJØR NOE GODT FOR DEG SELV

Har du lyst til å avslutte denne dagen med å gjøre noe skikkelig godt for deg selv? Bli med på denne 10 minutters guidede meditasjonen med Tori Gabarro. Finn deg et behagelig sted å ligge, om det er i sengen eller på en yogamatte og la Tori sin stemme ta deg med på en deilig liten avkobling fra  tankekjøret vi alle kan kjenne på til tider.

Les mer


One to visit in Paris

EN DEILIG BEAUTY-DESTINASJON I PARIS

Og ikke bare i Paris vel og merke, denne franske lille perlen av et beautykonsept har noen butikker rundt omkring i andre franske byer også. Vi snakker selvfølgelig om Oh my Cream! De superfreshe beautybutikkene og holistiske velværesalongene, proppet med alle kultmerkene og med et godt utvalg deilige behandlinger. Alt pakket inn i nydelige lokaler og deilig atmosfære. Et perfekt sted å finne ro og booke seg inn til en deilig behandling etter å ha trasket rundt i Paris sine vakre gater.

Les mer


Hey love, go slow

EN SPILLELISTE FOR ROLIGE MORGENTIMER

Vi nyter virkelig morgenen på denne tiden av året. Vi våkner opp med mer energi jo lysere det blir og prøver å ta oss noen minutter til å virkelig nyte de første solstrålene som dukker opp, helst med en kopp med noe varmt å drikke i hånden, et magasin og en spilleliste i bakgrunnen. Vi har laget en ny spilleliste med rolige, behagelige toner som gir både kropp og sinn tid til å våkne å få en herlig start på dagen. Hey love, go slow heter den. Håper du vil lytte sammen med oss.


Mine sommerlige favoritter fra Kid Interiør

DA ER UTEROMMET OFFISIELT ÅPNET FOR SESONGEN

Og gjett om jeg ser frem til alle fine sommerstunder vi har i vente i vår egne lille grønne oase. Noe av det beste med denne tiden på året er at vi endelig kan ta i bruk uterommet vårt for fullt. Og dere har jo allerede fått en liten sniktitt på mine sommerlige favoritter fra Kid Interiør, men her skal dere få en bedre titt! Velkommen til mitt grønne uterom!

Les mer


Have you read the latest Habitats posts?

Serien vi titter på nå

TRENGER DU NOE Å SE PÅ? HVA MED DENNE? 

Likte du serien Normal People? Da vil vi tro at du også liker Conversations With Friends også, basert på boken til samme forfatter Sally Rooney. Vi har allerede slukt begge de første episodene som har kommet ut og vi elsker! Så fint, ærlig, nedpå og kult. Denne gleder vi oss til å se mer av. Serien finner du på HBO MAX.


5 måter å forbedre dagen din

5 ENKLE TING SOM GJØR DAGEN DIN LITT BEDRE

Vi heier på de bittesmå tingene man kan gjøre i hverdagen for at dagen skal bli litt bedre. Alt trenger ikke alltid handle om store grep, de små tingene kan ofte være supereffektive. Og langt mer overkommelig. De beste tipsene er jo faktisk de tingene man faktisk klarer å gjennomføre.

  1. Drikk nok vann! Så enkelt, men ofte så utrolig vanskelig å huske på. Fyll opp en mugge (eller stor flaske du tar med deg i veska) med friskt vann, isbiter, og litt frisk frukt, bær eller urter og sett den i kjøleskapet på morgenen. den skal være tom når kvelden kommer.
  2. Styr unna negative samtaler. Det betyr ikke at man skal styre unna de vanskelige samtalene, for de kan være veldig nødvendige. Men de samtalene som gir masse dårlig energi, der fokuset er unødvendig negativt - de kan du styre unna. Ikke la andres negativitet smitte over på deg.
  3. Ikke stress! Vi vet, det er mange ting som kan haste i løpet av en dag. Men lag deg en prioriteringsliste, der du får unna det viktigste først - så vil alt føles så mye lettere. Og husk å puste godt og senke skuldrene, selv når det blir hektisk. Stress løser ingenting, og gjør deg heller ikke mer effektiv.
  4. Vær obs på dine energy givers! Hva får deg til å føle deg bra og gir deg mer energi? Det kan være trening, meditasjon, en gåtur i frisk luft, kose litt med hunden din, lese - ja, så mangt! Vær klar over hvilke ting som gir deg energi, og gjør mer av de.
  5. Ha litt fri fra skjerm. Legg mobilen, Mac og iPad bort visse tider av dagen. Ha fokus på det du gjør, de du har rundt deg.

Tomme burker av duftlys?

DET KAN DU BRUKE TIL SÅ MANGT... 

Får du også nesten litt kjærlighetssorg hver gang et av de velduftende og ikke minst fine duftlysene dine blir tomme? Bruk de til andre ting da vel, istedenfor å kaste de. Et triks jeg har kommet over for å få ut stearinen og som jeg syntes fungerer best og gir minst søl er å putte hele duftlyset over natten i fryseren, for så dagen etter å skylle varmt vann rett oppi og vippe stearinen opp med en kniv.

Dette kan du bruke de fine glassene til:
- Ha telys i, hvorfor ikke fortsette å la de være lys?
- De er så fine på badet, og geniale til å samle både sminkekoster, spenner, strikker, pads osv... Listen er lang.
- Bruk de som små vaser! Vi elsker å spre blomster og grønne vekster rundt om i huset.
- Bruk de til oppbevaring av nøkler, knapper, fyrstikker eller lignende...


Ok, we’re moving to Nashville!

HAR DU LIKE YELLOWSTONE-FEBER SOM OSS?

Vel, da er vi ganske så sikre på at du også vil drømme deg bort i hjemmet til modellen Taylor Hill. Hun falt pladask for Nashville og livet på landet da hun besøkte en venn for år tilbake, og bestemte seg for å titte etter hus der. Og det fant hun, et rustikt tømmerhus blant fjell og natur - og vi får Yellowstone vibber så det holder! I-D-Y-L-L!


Have you read the latest Blessings posts?

En frisk orange juice

EN HERLIG SØT OG FRISK KOMBINASJON

Vi elsker å starte dagen med en kald nypresset juice og det finnes kanskje ikke noe mer klassisk en ferskpresset appelsinjuice med isbiter - Altså hvor digg? En kombinasjon vi har skikkelig dilla på om dagen er appelsin og grapefrukt, så friskt, søtt og herlig på engang! Da grapefrukt kan smake noe bittert liker vi å blande tre appelsiner med en grapefrukt. Yummm!


Noe godt til helgen?

HVA MED EN KNASENDE SØT OG SALT FIKENDRØM?

Det er noe litt eksotisk med denne lille, lubne frukten. Så skjør og delikat, men samtidig "litt frempå". Hver gang den brukes i en rett, så blir den lett veldig iøyenfallende med sitt vakre ytre. Samtidig er den ganske så diskret på smak - men langt fra smakløs.

Vi blir like glade hver gang vi ser den dukker opp i butikken! Den er deilig i salater, som vakker pynt på kaker eller på et knekkebrød sammen med en god ost.

Men nå er det denne kombinasjonen vi liker best! Fiken med mørk sjokolade og knasende pistasjenøtter.

Les mer


Your Daily Feel Good tips

EN DESTINASJON FOR HIMMELSKE DUFTER I OSLOBUKTA

Oslobukta har blitt en ny favorittdestinasjon for oss, og kommer sikkert til å bli ekstra mye brukt nå fremover - når sola og sommeren snart kommer for fullt! En urban og deilig bydel, som er proppfull av digge spisesteder (blant annet dette!) og kule små konsepter. Uansett om du bor i byen eller ikke, så er Oslobukta et supert sted å poppe innom en solskinnsdag. Og skulle du være på utkikk etter en ny sommerduft - ja da er det en plass du må innom! Nemlig Heaven Scent sin nyeste tilskudd.

Les mer


Tips til syriner i vase

SÅNN FÅR DU DE TIL Å VARE LENGER  

Syrinene blomster og det er tid for å plukke de inn før de forsvinner for i år. Har du også opplevd at syrinene visnet hen etter kun en dag i vasene inne? Da har vi kommet over et tips til deg. Det er ikke ofte du blir bedt om å putte lunkent til varmt vann i vasene, men det skal du altså gjøre når du plukker inn syriner. 37 grader eller litt over er den ideelle temperaturen. Hvis du i tillegg lager et godt skråsnitt og et lite bank med hammeren nederst på stilken - så er sjansen stor for at syrinene står lenger. Og du, husk å skifte vann ca annen hver dag.