Dagens home office style

I CALL THESE MY POSITIVITY PANTS 

Jeg klikket hjem noen ny bukser for en stund siden og fra første dag klarte de å klatre seg opp til topps på hverdagsfavoritt-listen min. Jeg sliter nemlig ofte med å finne kule bukser som kan brukes til hverdags. Ofte synes det bare er stramt og at klemmer på de helt feil stedene. Denne derimot, er en myk bukse i litt tykkere materiale, med høyt liv - også er den lys, lys beige og det elsker jeg!

Buksen er forresten et kupp fra H&M og jeg elsker paper-bag looken på den! Før jeg fyker ut døra slenger jeg over en ullgenser som jeg dytter nedi buksa foran.

Fant fort ut at det ble alt for kaldt å gå barbent inne og da er det ekstra digg med hjemmestrikkede ullsokker.


Apples & celery

GRØNN OG FRISK MED ET HINT AV URTER

Du har vel kanskje fått med deg sellerijuice-trenden? Vel, uansett om du drikker sellerijuice hver morgen, det ikke falt i smak med ren sellerijuice, eller det hele høres helt ukjent ut for deg - denne grønne juicen bør du teste! En bunt med selleri, 3-4 grønne, syrlige epler og en neve frisk basilikum, kjør det gjennom en juicer og du har en skikkelig frisk og deilig juice. Min favorittkombinasjon akkurat nå - et stort glass av denne juicen er det første jeg har lyst på hver morgen!


Fine ting på veien

NORSK DESIGN I EN GAMMEL SKIFABRIKK PÅ FÅBERG

Hvis du skal ta veien oppover Gudbrandsdalen eller til Hafjell anbefaler vi et stopp innom Fåberg. I det som tidligere var verdens eldste skifabrikk finner du nemlig en interiørskatt; showroomet og butikken til det norske merket MENT. De industrielle lokalene ligger rett nede ved bredden til Lågen og omgivelsene er en opplevelse i seg selv.

Man blir tatt litt på senga over å finne et slikt sted på lille Fåberg. Det hele startet med to søstre, Ingvild og Sidsel, som i 2012 startet et eget designverksted der de ville lage noe unikt og personlig inspirert av den nordiske naturen - noe man fikk lyst til å kjøpe, ta vare på og siden la gå videre i arv. Og slik ble MENT til. Deres showroom, butikk og designstudio kan du besøke i det gamle fabrikklokalet på Fåberg.

I MENT sin kolleksjon finner man blant annet vakre vaser, serviser og lykter i gjennomfarget porselen - en egen teknikk som de to søstrene har utviklet. Alle produktene designes i designstudioet som deler lokaler sammen med showroomet og butikken.

Bak de fine glassveggene i lokalene så kan du se hvordan det jobbes med å utvikle nye design og nye produkter i designstudioet.

Og resten av de 1000 kvadratmetrene er fylt opp med en kombinasjon av butikk og showroom, og fantastisk fine utstillinger av alle produktene, både porselenet, men også tekstiler, keramikk og bestikk som søstrene har forelsket seg i på jakten etter de helt unike gjenstandene.

Vi elsker måten de bruker materialer fra naturen i utstillingene sine - masse inspirasjon til ting vi vil prøve hjemme! Den ene søsteren bak MENT har tidligere vært blomsterdekoratør, noe showroomet og butikken bærer preg av.

Vi sikler litt på Goa bestikket som MENT-jentene har agentur på i Norge, du kjenner det kanskje igjen hvis du har vært innom Merci i Paris.

MENT sitt showroom og butikk er oppe 10-17 fredager og 10- 15 lørdager, men med utvidede åpningstider i desember. En fin plass å besøke for de helt unike julegavene og en stor dose inspirasjon. Du finner de i Elvefaret 16 på Fåberg.

Og du, du har også mulighet til å få en guidet omvisning på fabrikkene deres, som ligger noen meter lenger bort i gata - da kan man få et innblikk i selve produksjonen, og den fire dager lange reisen en kopp må gjennom fra man starter på den til den er helt ferdig. Det kan du lese mer om og booke her.

Og skal du ikke denne veien med det første, så har du mulighet til å følge MENT sin instagramkonto for masse inspirasjon og flotte produkter.


En koselig julegave

GI BORT NOE SOM ER LAGET MED OMTANKE

I helgene nå før jul, arrangeres det ofte julemarkeder rundt omkring. Forrige helg var jeg innom et lite, lokalt julemarked med boder fylt opp av hjemmelagde skatter. En pose med hjemmebakst, hjemmestrikkede ullsokker og disse fine ullvottene ble med hjem fra markedet. Og nå angrer jeg meg bittert for at jeg ikke kjøpte flere slike votter - for de har jeg blitt så glad i. Tenk for en hyggelig gave å gi bort til jul. Heldigvis kommer det flere julemarkeder fremover, og da skal jeg være på utkikk etter flere fine, varme votter.

Her finner du en oversikt over julemarkeder i Oslo og omegn. Hvis du bor et annet sted så anbefaler jeg deg å søke opp julemarkeder under arrangementsiden på Facebook, der kan du enkelt finne frem til små og store markeder i nærheten av der du bor.

Og er du av den fingernemme typen, så klarer du kanskje å lage noen slike selv. Jeg kjenner at jeg gjerne skulle likt å funnet disse i flere farger under juletreet i år!


Have you read the latest Nourish posts?

The little book of mindfulness

PEACE . GOOD LIFE . CALM

På Urban Outiftters i sommer kom jeg over denne boken, The little book of mindfulness II og det var en selvfølge at denne måtte bli med meg hjem. Boken kommer med små tips i hverdagen til hvordan du kan stresse ned, se på hverdagslige ting på en litt annen måte og være i nuet. Rett og slett små tips og triks til en mer mindfull hverdag!

Alle trenger en liten påminnelse i en hektisk hverdag, så velg deg ut en av disse mantraene for dagen. Jeg går for det alle første på listen.

Og du, etter du har lest gjennom mantraene. Drikk et glass vann og pust godt ut og inn. Sånn, da har du allerede gjort noe godt for deg selv i dag!


Gå bananas med bling i desember

JO MER, JO BEDRE!

Er det en sesong man kan boltre seg i litt ekstra bling og glitter så er det i desember! Ett par glitrende øredobber eller fine hårspenner gjør deg klar for julelunch eller julebord på 1-2-3. Og det bugner av fine glitrende ting i butikkene om dagen. Alle de fine hårspennene her fant vi på H&M her om dagen. Hvor fine!!


Våre «bli frisk i en fei» tips

LITT PJUSK? DETTE ER VÅRE BESTE TIPS 

Du har kanskje gått og hanglet en liten stund? Og med en litt stressende desember i møte, regn og kuldegrader om hverandre og mange baller i luften, så er dessverre sjansen stor for å våkne med både feber og vond hals. Under her deler vi derfor våre beste «get well soon»-tips! 

VÆR SÅ GOD:

1. HVILE! Det er lite kroppen trenger mer enn hvile og søvn når den bekjemper sykdom. Dersom du orker bør du skifte på nytt, fresht sengetøy på senga og gjøre senga mest mulig innbydende - og bli der hele dagen. 

2. Husk å få i deg masse masse væske, ha en flaske vann stående på nattbordet. Fyll gjerne vannflasken med litt sitron og mynte, det smaker nydelig og sitron sies å ha en antibakteriell effekt.  

3. Lag deg en stor kanne med kokende vann med ingefær, sitron, honning (gjerne manukahonning som er ekstra god for kroppen) og gurkemeie. Drikk minst 3 store kopper om dagen!  

4. Hvis du ikke har feber, kan du ta deg et deilig varmt bad eller dusj og eteriske oljer. Eucalyptus er perfekt når du har tette luftveier, den hjelper deg å klarne opp luftveiene og hodet føles med ett litt lettere.

5. Lag deg gode supper med masse nøring og litt ekstra krutt i, vi har to favoritter som du finner her og her.

6. Når du er syk trenger kroppen masse næring, denne chiapuddingen er proppfull av gode ting for kroppen din og er lett å få i seg selv om matlysten ikke er helt på topp.

7. Kjøp inn mørk sjokolade, minst 70%. Prøv å kos deg litt, tross alt.

8. Ha på deg gode myke klær og varme sokker.

9. Hoster du? Da kan du teste ut kjerringrådet som går ut på å spise en agurk. Det skal visstnok hjelpe. Eller du kan teste ut vår "Bye bye cold elixir". 

10. Hvile. Nevnte vi viktigheten av hvile? Kanskje den beste medisinen. Pust godt med magen og gi deg selv tid til å bli frisk. Sett mobilen på lydløs og bli værende i senga.


Music as Creative Fuel

FIN MUSIKK SKAPER ET KREATIVT MILJØ

Her på kontoret spilles det alltid musikk! Vi jobber veldig kreativt og da er musikken med å sette stemningen for dagens prosjekter. Siden kontoret vårt også fungerer som et fotostudio, der vi fotograferer de fleste av bildene våre, så er vi avhengig av et inspirerende miljø rundt oss. Og der har Harman Kardon nailet det med høyttalerne sine! God lyd kombinert med lekkert design som glir sømløst inn i interiøret.

Harman Kardon Citation ONE er en liten og nett høyttaler og lyden er overraskende bra! Det høres ut som man spiller fra et langt større anlegg, enn denne lille fine høyttaleren.

Siden høyttaleren er så liten er det ingen problem å flytte til andre rom, samtidig som den er enkel å koble seg på – et par tastetrykk på mobilen og musikk fyller rommet!

Høyttalere er ofte noe av det vanskeligste å plassere i et hjem, men med denne så er ikke lenger det noe problem. Og du, hvis du foretrekker sort - så har de det også! Vi elsker når god lyd også kan se bra ut!

Vi har også en Harman Kardon Citation 300 på kontoret, en litt større modell enn Citation ONE, men fortsatt like stilren og fin. Høyttalerne kan enkelt seriekobles, slik at hele kontoret vårt kan fylles av inspirerende lyd. Og ved hjelp av Google Assistent kan vi lett stemmestyre høyttalerne.

Harman Kardon har også mange andre freshe høyttalere, både reisevarianter og større høyttalere. Hele utvalget Harman Kardon høyttalere og forhandlerliste finner du her.


Have you read the latest Habitats posts?

Korte kjoler på gravide mager

VOKSENDE MAGE OG KORTERE KJOLER

Magen vokser i turbofart om dagen, ergo alle vanlige gensere og kjoler i skapet blir bare kortere og kortere. Jeg vil gjerne bruke plagg jeg har i hengende i skapet så lenge jeg kan, og de korte sommerkjolene som blir litt for kalde (og korte) å bruke til hverdags med bare en strømpebukse til, bruker jeg nå over skinny jeans og høye støvletter. Jeg holder meg varm og føler meg fin. Kjolen er en gammel favoritt fra Zara og jeg elsker at den har en sånn fin a-form. Det føler jeg meg nemlig ekstra vel i om dagen.

Og du? H&M har noen fantastiske gravidstrømpebukser som er foret med fleece som gjør at man kan kjøre på med kjoler på vinteren uten å fryse! For jeg tror kjoler blir løsningen etterhvert. Denne magen har i hvertfall planer om å bli større! <3


2 Kommentarer

Put it on the shopping list

SWEETS FOR THE SWEET

Om litt kommer vi til å dele noe skikkelig snadder med dere. Det er superenkelt å lage og en fin julegave, eller perfekt som julegodter. Men først trenger du å handle inn en boks med kondensert melk, av den søte typen. Det finner du på de fleste matbutikker sammen med bakevarene. Og du, sjekk også at du har litt godt salt i skapet, typ himalayasalt eller maldonsalt - ellers må du føre opp det på handlelisten også!


My kind of bling bling

- Inneholder reklame for Camilla Pihl Wear - 

KLAR FOR VINTER MED BROSJE PÅ LUA 

Vi har vist dere hvor fint det er å putte brosjer på blazer og på gaver, og den tredje favoritten er å putte de på lua! Akkurat lua kjenner jeg er favoritten nå om dagen. Det er tid for å kle på seg på seg enda mer og det er som regel bare en stor jakke, et skjerf og en lue som syntes - da er det ekstra fint å pynte opp antrekket med litt blingbling i vintermørket. Det er ikke bare brosjer som er fint å putte på lua, dersom du har noen fine øredobber kan du med fordel bruke de også. Jeg hadde tre små perleøredobber som jeg blandet sammen med brosjen - L.O.V.E!

Lue fra Camilla Pihl Wear, Brosje fra Glitter 


LA LA of the day

DRØMMER OM VINTERLAND 

Ååå, nå drømmer jeg om vinterland - små krystaller av frost på ruta, røyksky ut av munnen og snø som knaser under beina. Vi fikk mange meldinger på instagram da denne sangen ble spilt og det skjønner jeg godt, for den er helt nydelig! I dag tenker jeg at er en skikkelig fin dag å dele den med akkurat deg!


Have you read the latest Blessings posts?

Some kundalini hustle

DEN FINESTE NEGLELAKKEN JUST NU

Du har kanskje lagt merke til de, de vakre neglelakkene fra Smith & Cult, de har nemlig rukket å få en egen kultstatus hos en rekke beauty junkies. Jeg elsker det rocka, fine designet på flakongen (så fin at du har lyst til å la den stå fremme!) - og de morsomme navnene på de ulike fargene. Her har du farge No.01 - Kundalini Hustle, en skikkelig fresh rødfarge. Fargene har visstnok fått sine navn basert på opplevelser fra grunnleggeren Dineh Mohajer sitt liv. Neglelakken er vegansk og har en såkalt 8-Free Formula, det vil si at den ikke inneholder 8 av verstingstoffene som mange neglelakker inneholder.

Jeg kjøpte denne da jeg nylig var på The Well, men har også sett Smith & Cult i utvalgte Kicks og hos Beth's Beauty.


En søt favoritt i glasset

SØT OG SYRLIG DRIKK AV HYLLEBÆRBLOMST

Jeg er en liten sweet tooth og syntes det er godt med søtsaker, men det må ikke bli for søtt! Akkurat nå har jeg skikkelig dilla på hyllebærblomstdrikk!  Jeg liker å piffe den opp litt med sitrus, da får akkurat passe med syrlighet. Jeg kjøper som regel de små flaskene med økologisk hyllebærblomst-drikk på matbutikker med et ekstra stort utvalg, også vanner jeg den ut litt slik at den blir som en sterk saft.

Så putter jeg oppi noen skiver med lime, fordi lime passer til alt og gir drikken en frisk syrlighet. Og isbiter om jeg har det i fryseren - mmm! Nå som vi nærmer oss desember så har jeg planer om å prøve meg på en hvit krydret gløgg av hyllebærblomst. Ser for meg at det kommer til å bli skikkelig godt!

Det fine glasset har forresten vært et duftlys fra Alchemy Produx og nå bruker jeg det som glass til hverdags. Så fint!


Dagens office style

SNEKKERBUKSE OG BLONDER

Det er ikke så ofte jeg går i snekkerbukse, men hver gang jeg finner den frem fra garderoben så tenker jeg at jeg må bruke den mer. Denne snekkerbuksen er en gammel favoritt, og en av grunnene til at jeg er så glad i den er at den har litt sleng i beina og at den er litt høyere på livet - den kombinasjonen finner man ikke så ofte i en snekkerbukse.

Aller helst kombinerer jeg den med hvite blondebluser, jeg liker den kontrasten av søte blonder mot sort denim. En annen favoritt er å kombinere snekkerbuksa med en rocka t-skjorte, gjerne en utvasket vintage t-skjorte.

Trikset for å gå med tynne bluser på denne tiden av året er en deilig varm topp under, en tynn variant i ull eller kashmir.

Både snekkerbukse og bluse er fra H&M.


One to follow

EN MORSOM OG VAKKER STREK

I det siste så har vi smilt litt ekstra av instagramkontoen @namastehannahcreative. Hannah kombinerer vakre bilder, med en leken strek og små morsomme og veldig velvalgte ord. Hver gang en av bildene hennes dukker opp i feeden vår, så stopper vi opp og smiler. Vi elsker slikt som dette!