Boktips til påske

EN BOK DU IKKE VIL LEGGE FRA DEG

Påsken er en fin tid for å ta frem bøkene som har ligget urørt på nattbordet, eller få tid til å lese mer enn du gjør i hverdagene. Og en bok som er verdt å få med seg, det er Delia Owens sin "Der krepsene synger". En bok der vakre skildringer om et liv i takt med naturen, blandes med spenningen fra en krimroman. Rett og slett en veldig fascinerende historie fanget mellom to permer - anbefales!


Lune epler med alt som er digg

LYST PÅ NOE DIGG? DA BØR DU TESTE UT DETTE 

Denne påsken skal vi kose oss så godt vi bare klarer med god mat, digg snacks, en økt med yoga eller to og disse lune eplene med alt som er digg. Hva med å  servere en liten dessert fast etter hver middag i påsken? Det har du og dine fortjent! Disse eplene slenger du sammen i en fei.

Du trenger:
Epler
Sjokolade
Marshmallows
Smør
Sukker
Kanel

Det første du gjør er å sette ovnen på 190 grader varmluft. Ta frem eplene og del de i to for så å ta ut kjernen så du får plass til sjokolade og en marshmallows på toppen. Lag en deilig, søt blanding av smør, sukker og kanel som du smører eplene inn med. Putt eplene i en ildfast form og putt oppi en liten neve sjokolade så det dekker hullet. La de kose seg i ovnen i en 15-20 minutters til eplene begynner å bli litt møre. Ta de ut av ovnen og putt en marshmallows oppi hvert eple, stek noen minutter til i ovnen til de har fått en gyllen fin farge. (hvis du syntes det tar litt lang tid kan du sette på grillen på ovnen, men da må du passe skikkelig godt på!!) Yummi!

Da er det bare å nyyyte!


Påskeegg med tørkede blomster

DE BLOMSTRENDE PÅSKEEGGENE DU ENKELT LAGER SELV

Det er skikkelig hyggelig å ha noen små påskeprosjekter man kan sitte å pusle med i påsken. Og dette er et enkelt lite prosjekt som ikke krever all verden av forberedelser og som alle kan få til. Også blir resultatet skikkelig fint! Vi har laget påskeegg med tørkede blomster.

Ideen fikk vi da vi var innom Søstrene Grene og så at de hadde små pakker med tørkede blomster. Du kan jo selvfølgelig tørke blomster selv (stemor er superfine å tørke!), det er jo ikke så avansert, det bare krever litt tid og tålmodighet. Ellers kan du klikke hjem noen pakker med disse. Ellers trenger du selvfølgelig egg, litt blankt hobbylim og gjerne en pensel.

Pensle den ene halvsiden av eggene med et raust lag med hobbylim og legg deretter på de tørkede blomstene, dytt de gjerne litt godt på plass i limet med baksiden av penselen. Deretter er det bare å la eggene ligge og tørke. Og fortsett med den andre halvsiden når limet har tørket.

Sånn, da er det bare å la eggene tørke - før du kan bruke de til dekorasjon!


Appelsinjuice med mynte

FERSKPRESSET APPELSINJUICE OG MYNTEBLADER 

Det er lite som er så godt som ferskpresset appelsinjuice. Et lite tips er å oppbevare appelsinene i kjøleskapet dagen før du skal presse de til juice, da får du nemlig kald deilig juice med en gang. Et annet lite triks vi har fått helt oppheng på nå i det siste er å blande inn noen blader med mynteblader.

Denne juicen er presset med 4 appelsiner og cirka 8 mynteblader, men smak deg til så du får den intensiteten på myntesmaken som passer deg. Juice appelsinene først, hell deretter juicen i en blender og kjør den sammen med myntebladene. Ah, det er så fresht!


Have you read the latest Nourish posts?

Det lille ekstra

GJØR LITT EKSTRA UT AV DE SMÅ ØYEBLIKKENE DENNE PÅSKEN

Uansett hvor du tilbringer denne påsken, prøv å ta vare på de små øyeblikkene. Gjør de til noe ekstra! Det er ikke så mye som skal til, gjør bordet litt ekstra fint til hvert måltid, du finner helt sikkert noe fint der hjemme du kan bruke. Her er det noen blomsterkvaster fra en løkblomst på hell som fikk lov til å pryde tøyservietten, og små søte vaktelegg er alltid vakre. Bruk det du har for hånden!

Og ta litt ekstra ekstra vare på hverandre <3


Ostekake med bringebær og hvit sjokolade

VI HAR TESTET EN SKIKKELIG DIGG OPPSKRIFT!

Mange har en enkel favorittkake man slenger sammen på 1-2-3 når det forventes at man serverer noe godt. Denne blir vår nye GO-TO! Superenkel og magisk god! Kombinasjonen av smeltet hvit sjokolade, krem med vaniljesukker, Philadelphia ost, knasende daim, friske bringebær og den klassiske ostekakebunnen er som en drøm!

Her fant vi oppskriften:

Et lite tips: er du litt ekstra glad i iskake kan den alltids stå litt lenger i fryseren!

Bon appetit!


Inspo til hjemmetrening

EN IG-KONTO SOM INSPIRERER OSS TIL Å TRENE

Som vi har nevnt flere ganger, så er vi glad i de små, effektive treningsøktene vi lettere kan snike inn i løpet av dagen. Vi har lenge fulgt sprudlende Shona Vertue på Instagram, og hennes økter er helt perfekt som hjemmetrening. De passer alle nivåer og du trenger ikke masse utstyr, du kommer langt med en treningsmatte og en stol. Det er også superdigg at hun har mye fokus på mobilitet, og deler mange tips og øvelser man kan gjøre når man føler seg litt stiv og støl. Du finner Shona Vertue på IG her! Og her har vi delt en effektiv digg økt med Shona.


For your easter breakfast

FYLL EGGESKALL MED EN LITEN OVERRASKELSE

Ved første øyekast ser det kanskje ut som vanlige egg, men det er det slettes ikke! Disse eggeskallene har vi nemlig fylt med en frisk liten surprise. Kall det gjerne en liten dessert til påskefrokosten, som også gjør seg superfint på bordet.

Vi har rett og slett tatt tomme eggeskall, vasket de og fylt med med Kogurt (et vegansk yoghurtalternativ basert på kokos) og et physalisbær. Ganske så freshe, ikke sant!


Have you read the latest Habitats posts?

Cuteness tuesday

VERDENS SØTESTE OG ENKLESTE PÅSKEEGG 

Hvoooor søte er ikke disse? Og den gode nyheten er at de er tullete lette å lage. Vi kom over påskeegg tattoos på nett og bestilte en liten pakke hjem. Perfekt å gjøre sammen med barna i påsken og pynte opp litt rundt omkring hjemme.

Settet med tatoveringer til å pynte egg med kommer fra Meri Meri. 1 pakke inneholder tre ark med totalt 27 tatoveringer man kan dekorere egg med. Perfekt til påskeverkstedet!

Du finner en pakke med ark her og her. 


Bringebær & sjokolade treats

BRINGEBÆR + YOGHURT + SJOKOLADE = L.O.V.E 

Kombinasjonen sjokolade og jordbær er en kjent variant, men har du testet bringebær og sjokolade? Skikkelig digg! Vi liker også å ta et lite lag med naturell yoghurt før sjokoladetrekket. Perfekt å ha liggende i fryseren når du har lyst på noe godt.

Det er lekende lett å lage. Finn frem bringebær og en liten bolle med yoghurt. Dypp bringebærene så hele er dekket og putt de separert på et fat. Når alle bringebærene er dyppet putter du de inn i fryseren i en halvtimes tid til yoghurten har stivnet. Smelt mørk sjokolade og dypp bringebærene med yoghurt nedi sjokoladen. Putt inn i fryseren i en halvtimes tid til sjokoladen stivner og nyyyyyt!


Ting vi elsker no.11

KERAMIKK + PLANTER OG BLOMSTER

Vi elsker å komme over kreative, flinke mennesker på Instagram, Og nå i det siste så er det denne kontoen vi har latt oss fascinere av. Hessa Al Ajmani lager de nydeligste botaniske mønster på keramikk. Hun plukker blomster og planter i naturen og bruker de deretter til å lage de vakreste mønster og trykk på keramikk.

Har du lyst til å se hvordan hun går frem, fra innhøsting til ferdig servise? Klikk deg inn på den fine Instagramkontoen hennes, @hessaaljamani.

Og du, hvis du har kjøpt deg hobbyleire som vi tipset om her, så kan du prøve på noe lignende selv!


Får du i deg nok vann?

A FRIENDLY REMINDER TO STAY HYDRATED

Det er ikke så enkelt som det høres ut, å få i seg nok vann i løpet av en dag. Men vi har noen triks i ermet. Og en av de er å fylle en stor kanne med friskt, kaldt vann på morgenen - gjerne med litt smak! Og akkurat nå er det dette vi har fått oppheng på, Infused Water. Det er rett og slett små teposer med deilige smaker som vi putter i vannet, nesten på lik linje som om du skulle ha laget te, bare en kald variant! Fresht og digg, og det gjør det langt enklere å huske på å få i seg nok vann i løpet av dagen.

Vi fant disse i hylla sammen med teen på vår lokale Rema 1000, de kommer fra Clipper.


Have you read the latest Blessings posts?

Overrask noen med et påskeegg

ET PÅSKEEGG MED FOKUS PÅ SELF CARE OG EGENPLEIE 

Hva med å glede noen du er glad i med et påskeegg i år? Du bestemmer selv hva du ønsker å fylle det med men det er alltid digg med litt sjokolade i eggene. Lag et tema for egget du gir bort, vi synes det er ekstra koselig med de som fokuserer på litt egenpleie og det å være god mot seg selv.

Vi har fylt et egg med en fin neglelakk, en negleolje, bodybalm, sjokolade, en god te og en god eterisk olje som har noter som har fokus på ro. Det er flere nettbutikker som selger gode produkter i reisestørrelser og de passer perfekt oppi eggene. En annen koselig ting er å legge en lapp med en god oppskrift på en smoothie eller lunsj. Vi alle kan trenge litt ekstra inspirasjon på den fronten i disse dager.


Pizza og påskeverksted

PÅSKESYSSEL OG EN LETTVIN, DEILIG PIZZA BLANCO

Pizza kan vi lett lage en gang i uken. Det kan varieres i det uendelige og man blir aldri lei. Aller best liker vi å lage en deilig bunn, rulle ut noen pizzadeiger og la alle fylle på med det de har lyst på. Siden det sto litt påskeforberedelser på agendaen, så er pizza en enkel og rask middag å slenge sammen - og heller bruke tiden på å lage litt hjemmelaget påskepynt. Og siden vi er godt inne i den første vårmåneden, ble toppingen inspirert av vår - og hva er vel mer vår enn asparges? Så, da ble det aspargespizza.

Å slenge sammen hjemmelaget pizzadeig er enkelt og smaker alltid best! Og her skal dere få oppskriften som vi bruker, det er en gammel familieoppskrift som har blitt brukt helt siden barndommen, rett og slett en helt vanlig og ujålete pizzadeigoppskrift som alltid funker.

For å lage deig til en langpannepizza med litt tykkere bunn, eller flere småpizzaer med tynn bunn trenger du følgende:
- 2 spiseskjeer god olivenolje
- 1 1/2 desiliter lunkent vann
- en halv pose pizzagjær (anbefales, da den gjør deigen smidigere)
- 1/2 teskje salt
- cirka 4 desiliter hvetemel

Rør ut gjæren i det lunkne vannet og tilsett olje og salt. Tilsett deretter hvetemelet litt etter litt og elt deigen godt. La gjerne kjøkkenmaskinen stå og elte deigen i minst 10 minutter (eller gjør det for hånd og få en liten treningsøkt for armene). Dekk over bakebollen med et kjøkkenhåndkle og sett bakebollen varmt og lunt, la deigen heve til dobbel størrelse. Du kan også lage deigen kvelden før og kaldheve den i kjøleskapet, da trenger den bare lengre tid på å heve. Når deigen er ferdighevet og du er klar for å lage pizzaene så deler du bare deigen opp i passende deler og klapper deigen utover til passende størrelse. Bruk gjerne hendene i stedet for kjevle, da beholder du mer luft i deigen og den blir langt diggere!

Her har vi valgt å lage en pizza blanco med asparges. Sausen lager du enkelt ved å blande sammen 2-3 spiseskjeer Oatly iMAT Fraiche med cirka en halv teskje Helios Grønnsaksbuljong (ikke ta for mye med en gang, smak deg frem, ellers blir det fort litt for salt) og en liten håndfull finhakket spinat. Har du noen deilige urter stående så er det bare å finhakke de og blande inn i sausen også! Smør sausen utover bunnen og topp med asparges, tynne skiver med rødløk og cherrytomater som du deler i to. Varm opp ovnen til 225 grader og stek til pizzaen har fått en fin gylden farge.

Hvis du ikke har testet pizza med asparges før, så kan det varmt anbefales - så digg!


Finn frem malekosten og lerret

VI KALLER DET MEDITASJON PÅ TUBE

Hva med å gjøre noe som gir deg hvilepuls i påsken? Gjør noe som får deg til å legge vekk mobilen, koble av og roe ned. Vi er stor fan av yoga, pusteøvelser og lange bad, men å finne frem malerpensel og lerret er vel så meditativt. Et lite tips hvis det å male ikke faller deg helt naturlig er å finne noe herme etter.  Kanskje det er utsikten ut av vinduet hjemme eller et bilde du liker på telefonen din. Det gjør ingenting om det ikke ligner til slutt, poenget er bare å ikke anstrenge seg, la tankene fly og gå inn i sin egne lille boble. Det er så digg å få tid til å være litt kreativ! La tankene vandre og kos deg med fargene!

Selv om mange butikker er stengt i disse dager, så finnes det både klikk&hent løsninger og selvfølgelig vanlig netthandel. Vi klikket hjem maling fra ark.no, lerret kan du finne hos blant annet Clas Ohlson og Søstrene Grene.


Calm Easter Surroundings

NÅ BEGYNNER DET Å NÆRME SEG PÅSKE

Litt etter litt begynner det å minne mer og mer om påske hjemme hos oss. Ofte er det ikke all verden som skal til, og det trenger ikke koste skjorta. Man kommer langt med løkblomster, gåsunger (er du heldig så vokser de kanskje rett utenfor hos deg), og litt enkel påskepynt.

Akkurat nå kjentes det veldig riktig og godt med litt naturlig og nedtonet påskepynt. Noen ganger kan man kjenne på at det er litt mye som foregår, og mange inntrykk - og da kan det være ekstra godt å ha det litt rolig og nedtonet rundt seg på hjemmefronten. Men ikke noe mindre koselig av den grunn!

Den siste tiden har vi begynt å ta vare på lysstumpene, vi synes rett og slett de er veldig dekorative. Når et har brent ned, så legges lysstumpen i en egen krukke som får stå fremme. Det er noe noe vibbene det gir, det minner om mange hyggelige stunder med tente lys og fine øyeblikk - det gir rett og slett veldig gode assosiasjoner.

Vi har en forkjærlighet for ting fra naturen og disse små vakteleggene er så søte, vi kjøpte de hos en lokal blomsterforretning, men har også sett de på hobbyforretninger og garnbutikker der de har litt hobbysaker.

Siden denne påsken blir litt annerledes enn det man er vant til, skal vi legge inn litt ekstra fokus på de små øyeblikkene og de tingene som gir oss glede og overskudd. Akkurat nå er det en deilig kopp med te og rolig musikk over høyttalerne. Deilig musikk skaper god stemning, og denne listen med rolig jazz, og denne spillelisten her går det mest i nå om dagen.