Dette skal vi teste!

DEN VIRALE TRENDEN VI LETT KASTER OSS PÅ

Har du fått med deg den virale trenden rundt "butterboards". Det er sirlige og vakre danderte fjøler med smør som base, som deretter piffes opp med krydder, grønnsaker, spiselige blomkster og alt du kan tenke deg. Og det ser skikkelig, skikkelig digg ut. Bare søk opp hashtaggen #butterboards på IG, eller søk på Butterborads på TikTok - så skjønner du hvorfor det frister! En av de vakreste variantene vi har sett er denne fra @palmrosetable. Bare tenk deg, mørke innekvelder, et deilig surdeigdbrød og et slikt butterboard - høres ganske perfekt ut!


Meditasjon for å finne roen

MEDITASJON SOM KAN HJELPE DEG Å SOVNE

Noen ganger når man har tusen prosjekter gående på en gang, så koker det litt for mye i hodet - og man klarer ikke helt å finne roen. Man klarer ikke helt å skru av tankekjøret når man skal legge seg. Da kan det være fint å finne frem en beroligende meditasjon som man kan holde fokuset på, og kjenne hvordan tankekjøret sakte med sikkert stilner og søvnen kommer.


Take what you need

HER ER DAGENS SELF-CARE MENY

Og du kan forsyne deg med akkurat det du ønsker, trenger og har lyst på! For det fortjener du. Kjenne godt etter hva du trenger akkurat nå.

Tenn et deilig duftlys .......... 1 minutt
Titt i speilet og si 3 ting du er takknemlig for.......... 3 minutter
Lag deg din favorittkopp med varmt drikke.......... 5 minutter
Sett på favorittsangen din.......... 5 minutter
Drikk et stort glass med vann.......... 10 minutter
En god strekk av kroppen.......... 10 minutter
Sett på en 15 minutters meditasjon.......... 15 minutter
Sett deg noen mål for november måned og reflekter og hvordan de kan nås.......... 30 minutter
Ta deg en liten gåtur i frisk luft og dagslys.......... 30 minutter
Lag deg et inspirerende vision board.......... 30 minutter
Lytt til en podcast som gjør deg glad.......... 45 minutter

Møt en venn for lunsj.......... 60 minutter
Legg deg på sofaen og les en bok.......... 60 minutter


Spagetti med ost og pepper

HAR DU PRØVD Å LAGE SPAGETTI CACIO E PEPE?

Man blir jo aldri lei pasta, og her er en enkel og digg pastarett du kanskje ikke har testet ut enda! Cacio e pepe er rett og slett en pastarett med ost og sort pepper, as easy as that. Den er superenkel og rask å lage, det tar ikke særlig lenger tid enn det tar å koke pastaen.

For å lage cacio e pepe til 2 personer så trenger du:
- 200 gram spagetti
- cirka 100 gram parmesan eller pecorino (eller en miks av de to)
- 1/2 spiseskje sort pepper
- litt god olivenolje

Start med å sette over en kjele med lettsaltet vann, og kok opp spagettien. Mens spagettien koker så river du osten og blander den med pepper (bruk ferdigkvernet, eller knus hele pepperkorn i morter) i en bolle. Bland litt vann i oste- og pepperblandingen slik at det blir en tykk grøtaktig masse.

Når spagettien er al dente, så heller du spagettien over i en stor bolle og husk å ta vare på et par desiliter av pastavannet! Bland spagettien sammen med osteblandingen og rør godt. Tilsett litt olivenolje (eller smør om du foretrekker det), og sørg for at osteblandingen blandes godt inn. Spe på med litt pastavann og rør videre, osteblandingen skal ha en kremet konsistens og feste seg til spagettien.

Server straks, med et ekstra dryss ost og kvernet pepper og litt fersk basilikum. Bon appetit!


Have you read the latest Nourish posts?

Finn frem popcornet

SESONG 5 AV THE CROWN ER HER

Hei sesong 5 av The Crown, hei 90-tallet og hei all ståhei rundt Diana og Charles. Og vi får nesten ståpels når Lady Di viser seg på skjermen, spilt av Elizabeth Debicki. Dette er det bare å glede seg til!


It smells soooo good

RØKELSE FOR SENE HØSTKVELDER

Det er noe eget med den lune stemningen som god røkelse gir. Noe lunt, koselig og trygt. Akkurat slik stemning man gjerne ønsker å skape hjemme disse koselige og mørke høstkveldene. Men det er ikke alltid så lett å finne skikkelig god røkelse. Nylig kom vi over Gentle Habits sin røkelse med Smoky Wood, Eucalyptus & Tea Tree. Og det var en innertier. Nå krysser vi bare fingrene for at noen her hjemme kan ta inn Gentle Habits, for denne kjøpte vi på reise i USA. (Fingers crossed!) Enn så lenge får vi titte litt ekstra etter mer fra Gentle Habits når vi er på reisefot.


Kan vi flytte inn?

BLI MED HJEM TIL VANESSA HUDGENS

Hun ønsket en french vibe, og det synes vi så absolutt hun har fått til. En fin miks av gamle møbler, feminine materialer og masse ting som gir oss skikkelig good vibes. Slik som store grønne planter, masse krystaller, levende lys. Alt sammen perfekt satt sammen i det koseligste murhuset med så mange vakre detaljer. Her kunne vi lett følt oss hjemme!


Si hei til min mykeste nyhet!

EN MYK NYHET TIL MINE STRIKKEVENNER

Si hei til mitt mykeste garn noensinne, Camilla Pihl SOFT CASHMERE. Garnet er laget av den mykeste, luksuriøse kasjmirullen fra Alashan-regionen. Alashan er kjent for å produsere verdens fineste kasjmir, og garnet er spunnet og farget i Italia, av produsenter som har arbeidet med kasjmir i en årrekke og kjenner denne eksklusive råvaren inn og ut. Og nå er det klart for strikkepinnene til mine strikkevenner!

Garnet er velegnet til finere gensere og cardigans, mykt babytøy, undertøy og delikat tilbehør som luer, votter og skjerf der du vil unne deg en opplevelse av den mykeste luksus. Som en varm klem mot huden.

Og som alltid, kan dere finne masse gratis strikkeoppskrifter med garnet mitt hos houseofyarn.no.

Du kan også følge @knitcamillapihl på Instagram for masse deilig strikkeinfo og flere bilder fra SOFT CASHMERE kolleksjonen.


Have you read the latest Habitats posts?

It’s a Lip Oil

BRANDS WE BUY WHEN WE TRAVEL

Det finnes sp mange coole, spennende brands der ute - og vi digger å bli kjent med de når vi er på reise. Ilia kan du faktisk få fatt i her hjemme også, men vi har ikke kommet dithen at vi har testet det enda. Men nylig plukket vi med deres Lip Oil da vi var på reise. Det var den nydelige rosafargen som vi først forelsket oss i, akkurat denne fargen heter Only You. En helt perfekt og frisk hverdagsfarge. Og Lip Oil er ikke noe vi har brukt så mye, men denne her levde så absolutt opp til forventningene, så det blir det mer av! Føles superpleiende og myk på leppene, og gir akkurat passe med farge til en naturlig hverdagslook. Tommel opp!

Her hjemme så finner du Ilia blant annet hos Skincity.


73 questions med Anna Wintour

73 SPØRSMÅL MED ANNA WINTOUR

Vi kan ikke annet enn å digge Anna Wintour. Tror nok muligens vi hadde vært litt skjelvende i buksene hvis vi hadde jobbet rundt henne, men vi synes også hun er utrolig kul. Så rett frem og så fullstendig i kontroll over alt. Og er det bare oss, eller har hun fått en bittelitt softere tone? Anyways, vi synes hun er rå - Go Anna!


Tid for varme bad

EN FAVORITT I BADEKARET FREMOVER

Varme karbad med deilige produkter, det hører høsten til. Og denne høsten skal dette badesaltet brukes. Goop sitt G.Tox badesalt inneholder 5 ulike salter, kull og eteriske oljer av koriander, grapefrukt og kardemomme. Vi gleder oss til å synke ned i høstens varme bad (og ja, vannet blir faktisk sort av kullet - så badekaret må tørkes over etter bruk, men badesaltet er så digg at vi føler det er verdt den lille ekstra innsatsen).


Lag gresskar rundstykker

SØTE GRESSKAR-RUNDSTYKKER TIL HALLOWEEN

For oss handler Halloween om å gjøre litt ekstra hygge for de rundt oss. Små enkle, fine ting du kan lage selv å pynte med, og morsomme og litt spooky spiselige ting man enkelt kan lage. Det trenger ikke alltid være så voldsomt, men en liten fin Halloween-vri på ting man vanligvis ville gjort i løpet av en uke. Slik som å bake rundtstykker med gresskarfasong. Det er faktisk ganske enkelt å få til, du trenger kun litt hyssing og følge samme fremgangsmåte som vi viste da vi lagde dette gresskarbrødet.

Les mer


Have you read the latest Blessings posts?

Cuteness overload

HÅRKLYPENE SOM GIKK RETT INN PÅ ØNSKELISTA

Hvis det er en ting vi er skikkelig svake for, da er det ting med høy cuteness-faktor. Og det har disse hårklypene! Vi klarer nesten ikke bestemme oss for hva vi ønsker oss mest, er det en av de søte hundene, frukt, katt eller kanskje pinnsvin...

Vi kom over hårklypene på Instagram, og de er fra Hoshinyshop, som shipper internasjonalt.


Press pause & breathe

TA DEG EN PUSTEPAUSE

Her kommer en vennlig liten påminnelse om å puste godt, og å puste med magen. For akkurat det er ganske lett å glemme. Så ta deg en liten pause, sett deg godt til rette. Legg en hånd på det ene kragebeinet ditt og den andre hånden på magen. Pust.

Hvor er det mesteparten av bevegelsen kommer når du puster, er det i magen eller er det ved kragebeinet? Hvis det er magen – Perfekt! Det er helt supert, da puster du godt ned i magen. Hvis du kjenner at kragebeinet beveger seg mye, så bør du jobbe med å få pusten godt ned i magen, da det er stor sannsynlighet for at du puster mest med den øvre delen av lungene. Så bli sittende, og ta noen dype pust inn og ut – langsomt. Det kan hjelpe å lage en slags sssssss-lyd når du puster ut. Kjenn etter med hånden på magen. Kjenner du om du klarer å puste godt ned i magen nå?

Sett av noen minutter til denne øvelsen når du kjenner at pusten knyter seg litt og skuldrene blir høye – det gjør veldig, veldig godt!


Lila Moss sin no make up look

DEN NATURLIGE LOOKEN VI ELSKER

Cutiepie Lila Moss gjør en nydelig fresh no make up -make up look. Naturlig, friskt og akkurat slik vi liker det. Vi fikk lyst til å ta frem liplineren litt oftere, også fikk vi veldig lyst til å sjekke ut produktet hun kaller "dot dot". Snurr film og la deg inspirere!


Nutty green smoothie

EN GRØNN METTENDE FROKOSTSMOOTHIE

Nøtter i en grønn smoothie, det er kanskje ikke det første man tenker på. Men det er helt supert! Smaker godt, metter bra og gjør smoothien kremete og god. Her har vi brukt peanøttsmør, men du kan bruke annet nøttesmør eller nøtter om du vil.

Du trenger følgende:
- 2 never spinat
- en neve grønnkål
- en halv banan, frossen
- 1 spiseskje peanøttsmør
- mandelmelk eller annen væske etter din smak

Kjør alt sammen til en smooth blanding i en blender, og hell i et fint glass. God morgen til deg!