Kan vi flytte inn?

ET INDUSTRIBYGG SOM HAR BLITT ET HJEM MED SJEL

Vi elsker hjem som er litt annerledes! Slik som dette fantastiske gamle industribygget som er bygget om til et familiehjem som rommer masse personlighet og sjel. Selve arkitekturen på bygget, murveggene og konstruksjonene gjør jo mye for at dette skal bli et hjem utenom det vanlige. Men så er det også alle disse små detaljene, som er så sjarmerende. Vi digger hvordan det er gjort rom for flere grøntarealer, både på taket og utenfor de enorme vinduene på kjøkkenet, hele huset omkranser den nydelige lille hagen. Legg også merke til den bronsefargede industrielle kranen og de små papirbåtene, hvordan det rustikke møter det moderne - ja her er det masse vakkert å la seg inspirere av!


Suppe med potet og vårløk

MED ET LITE HINT AV TRØFFEL 

En deilig potetsuppe er noe vi virkelig har fått smaken på og med vårløk og et hint av trøffel blir det en sikker vinner rundt middagsbordet. Så utrolig godt. Denne oppskriften bør du teste.

Du trenger:
1 løk
1 sjalottløk
4 hele stenger med vårløk
6-8 mellomstore til store poteter
10 dl grønnsaksbuljong
Trøffelolje
Salt og pepper

Start med å skrelle og kutte opp potetene i småbiter og la de koke i noen minutter. Hakk opp all løken i biter og fres i noen minutter til det er gyllent og blankt, mens potetene koser seg i den andre kjelen. Når potetene har kokt i 5-10 minutter heller du av vannet og putter grønnsaksbuljong og potetene i samme gryte som løken og lar dette godgjøre seg til potetene er helt møre. Bruk en øse og hell suppen over i en blender, men ikke ta alt på en gang. Slik er det enklest å styre blendingen, slik at du får akkurat den konsistensen og tykkelsen du ønsker. Smak deg til med salt og pepper og en liten dæsj med trøffelolje!

Mmmm, god middag!


Calm office days

EN SPILLELISTE Å LYTTE TIL I ARBEIDSTIDEN 

Ingen arbeidsdag uten musikk og nå har vi laget en deilig spilleliste med rolige låter perfekt å ha i bakgrunnen.  Musikken er med på å sette stemningen og vi er spesielt glad i den roligere typen som bare ligger i bakgrunnen som et tynt slør. Kos deg!


Har du prøvd Facial Cupping?

GI DEG SELV LITT EGENMASSASJE

Kopping er brukt i flere hundre år i kinesisk medisin. Man bruker kopper som lager en slags sugekoppeffekt på huden, som stimulerer sirkulasjon og kan hjelpe til å løse opp spenninger. Det finnes også mindre kopper for ansiktet, en fint verktøy for deg som vil gi deg selv litt egenmassasje. Du kan for eksempel følge @cleanbeautyquyen og @wildling_beauty for inspirasjon.

Les mer


Have you read the latest Nourish posts?

Boost your Wellness med Irina Smit

IRINA SMIT SINE TIPS FOR EN GOD START PÅ 2022

Irina Smit er grunder og eier av Happy Foods. Hun har har vært en matentusiast så og si hele livet og startet sin grønne matreise i 2012 med en matblogg og har siden bygget opp Happy Foods hvor matfilosofien hennes er "Ren mat som kroppen blir glad for". I 2019 åpnet hun sin første kafé på Vestkanttorget i Oslo hvor hun startet å servere ren, fargerik mat som man blir glad av å se på og spise. Den ble fort veldig populær og i midten av 2021 åpnet hun en større kafé rett ved siden av den første hvor det var mye større plass, stor uteservering og kapasitet til å ta imot mange fler. Hun syntes det er viktig å være der mye selv og elsker å spre matglede og møte hyggelige og inspirerende folk i kafeen med samme matinteressen som henne selv.

Irina brenner for å lage og spise ren, fargerik, økologisk og smakfull mat som er mest plantebasert. Hun er selv ikke veganer, men fleksitarianer og er mest opptatt av gode, rene og kortreiste råvarer og at maten skal gi riktig næring for henne til å kunne å ha en sunn livsstil med god helse. Hun blir glad av å gå å plukke grønnsaker selv og elsker å reise rundt til andre byer og land for å hente matinspirasjon.  Hun har gitt ut boken «Happy Foods» hvor hun inspirer til et fargerikt kosthold. Der finner du masse deilige oppskrifter basert på mye grønnsaker og få ingredienser. Les hennes beste tips for en god start på 2022 og få oppskriften på superdigge rødbetpannekaker!

Les mer


Fått med deg denne fashion serien?

NETFLIX-SERIEN OM IKONISKE HALSTON

Hvis du ikke har sett den allerede, så er den verdt å få med seg! Netflix-serien om Roy Halston Frowick, bedre kjent som Halston. Her får du servert historien om en av der største amerikanske moteskaperne gjennom tidene. Halston er nok mest kjent for sine lange, elegante kjoler, dype utringninger og paljetter. I serien får vi et innblikk i hvordan Halston sin karriere plutselig skyter fart, om livet på det glade 70-tallet med Studio 54 og en fasjonabel omgangskrets bestående av blant annet Andy Warhol, Bianca Jagger, Elizabeth Taylor, Liza Minelli. Det er proppet med 70-talls glamour, sex, dop og drama.


Slik holder tulipanene seg lenger

TIPSENE FOR LANGVARIG TULIPANGLEDE

I dag er det Tulipanens dag, og da passer det godt med litt ekstra fokus på nettopp tulipaner. Her har vi samlet noen tips til hvordan du kan få tulipanbuketten din til å holde seg fin lengst mulig! Tulipaner er i utgangspunktet en av de enkleste bukettene å ta vare på, og en av de absolutt fineste tegnene på at lysere tider og våren er på vei.

Les mer


3 tips for å unngå matsvinn

GODT FOR BÅDE MILJØET OG LOMMEBOKA 

I år skal vi ikke bare sette fokus på å spise riktig og sunn mat vi skal også sette litt ekstra fokus på dette med matsvinn. Det er godt for både lommeboka og miljøet. Her har du noen tips til hvordan hvordan du enkelt kan unngå å kaste mat.

- Rydd opp i skuffene med tørrvarer. Er det en skuff som fylles raskt opp så er det den med alt av de tørre varene som mel, pasta, ris, supper, sauser osv. Prøv å lag et ordentlig system som funker for deg så du alltid har overblikk over hva du har og når det går ut på dato. Vi opplever at vi faktisk blir litt mer inspirert til å lage middager og lunsjer når vi faktisk ser hva vi har i skuffen.

- Lag innkjøpslister. De gangene vi går i butikken uten handleliste er vi enten dømt til å glemme noe av det vi må ha eller kjøper dobbelt av det vi allerede har. Prøv å minimer handlingen til kun et par dager i uka og skriver ned fortløpende hva du trenger eller craver.

- Frukt og grønnsaker har ikke alltid så lang holdbarhetstid som vi skulle ønske. Myke tomater kan fryses ned og senere bli til en deilig tomatsuppe, brune bananer og myke avokadoer er perfekte å fryse ned til smoothies.


Have you read the latest Habitats posts?

Det er tulipanens dag

KJØP MED DEG EN STOR BUKETT TULIPANER

Fredag midt i januar så er det alltid tulipanens dag, og i år lander tulipanens dag på fredag 14.januar. Altså i morgen. Så da vet du hva du har å gjøre - stikke innom en blomsterbutikk og kjøpe med deg en stor bukett tulipaner. Til deg, fra deg. Fordi du fortjener det.


Boost your Wellness med Pernille Kvernaas

PERNILLE KVERNAAS SINE TIPS FOR BEST MULIG START PÅ 2022

I dag er det Pernille Kvernaas, den utrolige dyktige legen bak IG-kontoen @holistisklege som deler sine tips i vår Wellness Boost spalte. Pernille var ferdig utdannet lege i 2017, og har blant annet hospitert hos Dr. Neal Barnard i USA hvor hun lærte om forebygging av sykdom gjennom plantebasert livsstil, og holistisk medisin ligger hennes hjerte nært - med blant annet fokus på mindfullness, intensjoner og næring til kroppen. Hun har også studert yoga og pranayama i Mysore, India.

Å følge Pernille på Instagram gjør at vi hele tiden lærer noe nytt, hun deler raust av sin kunnskap om blant annet hormonenes innvirkning, ayurveda, planter og mikrobiomer. Alt pakket inn på en lettforståelig, informativ og ikke minst vakker måte. Og her får du Pernille, aka @holistisklege, sine beste tips til en god start på det nye året!

Les mer


I’m blushing

DUGGFRISK OG FRESH ÅRET RUNDT

Det er vel ikke bare vi som føler oss litt grå i ansiktet i disse tider? Vi får ikke sagt nok hvor mye vi gleder oss til vår, men etter som det fortsatt er en liten stund til er det bare å bite tennene sammen og finne frem en god rouge. En rouge gir fjeset en deilig fresh og sunn look på 1-2-3. En favoritt vi har brukt en god stund nå er Westman Atelier skin Baby cheeks blush stick i fargen Chouchette. En klassisk, nydelig farge til både skinn, lepper og øyelokk. 

Du får tak i Westman Atelier hos både Koch parfymeri og Gimle Parfymeri. 


Matcha Smoothie Bowl

EN DEILIG FRISK SMOOTHIE BOWL TIL FROKOST

Raske frokoster med masse god næring er en favoritt hos oss! Og denne tofargede smoothiebowlen er et godt eksempel. Smoothier og bowls som denne blir ofte til ved at vi mikser sammen det vi har tilgjengelig i kjøleskap og fryser, det er også en super måte å få brukt opp bær, frukt eller grønnsaker som begynner å bli litt slappe og triste.

Til denne Smoothie Matcha bowlen brukte vi følgende:
- en banan
- en håndfull frosne bringebær
- litt eplejuice
- Kogurt naturell
- en teskje matchapulver
- en mango
- litt kokosflak
- chiafrø

Les mer


Have you read the latest Blessings posts?

10 minutter guidet meditasjon mot stress

FØLER DU DEG STRESSET OG HAR VONDE TANKER?

Da kan det være fint å gi denne meditasjonen et forsøk. Radhi Devlukia guider deg gjennom disse 10 minuttene, så finn et rolig og godt sted å sitte og lukk øynene.

Vi kjenner at det gir oss veldig mye å roe ned og endre fokus med en kort meditasjon når vi ikke føler oss helt på topp. Meditasjon kan kanskje føles litt rart i begynnelsen, men vi lover deg - det er en fin liten gest til deg selv, som bare vil føles bedre og riktigere jo mer du gjør det. Gi det et forsøk da vel, det koster deg kun 10 minutter!


Dette ønsker jeg meg fra salget

DETTE ØNSKER JEG MEG FRA SALGET

Jeg elsker å scrolle meg gjennom nettsted etter nettsted for å lete etter skatter under salget. Plutselig dukker det plagget eller den tingen du har lett etter lenge til en skikkelig god pris. Akkurat nå ønsker jeg meg litt nytt til hjemmet og ikke minst et par ting for å fornye klesskapet! Les videre for å se hvilke ting jeg vil sikre meg fra salget.

Les mer


Light my fire

PST! VI HAR ET DEKORATIVT LITE TIPS TIL DEG

Vi er jo for fullt inne i sesongen der vi tenner mest lys og fyrer på peisen, så fyrstikkene er aldri langt unna. Og her er et lite trips for å gjøre fyrstikkene til et dekorativt element! Finn frem en bitteliten vase og putt fyrstikkene oppi den, ekstra kjekt er det hvis vasen har en litt smalere åpning slik at det ikke ramler ut så mange fyrstikker av gangen. Så klipper du bare til den lille remsen som du bruker til opptenning og fester den under vasen med en dobbelsidig teip. Vips, en dekorativ liten fyrstikkbeholder!


One to watch

SE DOKUMENTAREN OM JOAN DIDION 

Det er lenge siden vi ble så bergtatt av en dokumentar som i helgen da vi så dokumentaren om det litterære (og mote) ikonet Joan Didion! Joan Didion: The Center Will not Hold på Netflix. Dokumentaren som er regissert av nevøen hennes Griffin Dunne tar oss med på reisen hjemme gjennom jobb, familie, og personlige problemer. Altså, for en dame! Absolutt verdt å se.