Syltetøy av pasjonsfrukt

SMAKEN AV TROPISK SOMMER PÅ 1-2-3

Har du lyst på noe skikkelig godt på skiva? Å røre sammen frukt eller bær med chiafrø må være verdens enkleste måte å lage syltetøy. Og det er også et pluss at man får i seg en god dose omega-3, fiber og kalsium gjennom disse små frøene. Her har vi most en halv mango, og rørt den sammen med innholdet i tre pasjonsfrukt og 1-2 spiseskjeer chiafrø (tilsett litt og litt chiafrøene av gangen og la de svelle litt, før du avgjør om du må tilsette litt til). Sånn, verdens friskeste syltetøy! Anbefales på varme, nybakte scones, eller å toppe granolabollen med.


Beauty secrets med Jeanne Damas

DENNE DAMA INSPIRERER ALLTID

Når det dukker opp nye filmer med beautytips fra Jeanne Damas må det deles - Denne dama inspirerer oss alltid og her plukket vi opp som vanlig noen herlige tips både for sminken og håret!


En øvelse i tilstedeværelse

NÅR DU TRENGER EN LITEN PAUSE

Vi alle kan trenge en pause i blant. Det er både sunt og godt for deg selv og de rundt deg at du kan benytte muligheten til å trykke på pauseknappen. Så legg deg ned i gresset, under åpne himmel og gjør denne pusteøvelsen.

  1. Sett stoppeklokken  på telefonen på 10 minutter, og legg den fra deg.
  2. Legg deg ned i gresset og kikk opp på himmelen. Bare observer det som skjer rundt deg, se skyene sveve sakte forbi, hør vinden, fuglene. Kjenn lukten av gress.
  3. Disse 10 minuttene skal du ikke gjøre noen ting, kun eksistere og puste godt med magen. La tankene bare flyte. Bare være.

Føles kanskje litt uvant i starten, men veldig godt. Og skulle du sovne mens du ligger der, så er det bare å nyte en liten blund. Ta litt ekstra godt vare på deg selv i sommer!


Leskende og god NOLO drink

SØT, SYRLIG OG SKIKKELIG GOD

Oh, denne godsaken avsluttet vi arbeidsdagen med i dag. En deilig, søt men samtidig frisk NOLO-drink. Å nyte en rolig ettermiddag i solskinn på balkongen med noe godt å drikke i glasset må være noe av det beste som finnes. Dette kjenner vi at vi skal bli flinkere til å sette av tid til fremover!

Vi hadde en flaske med hyllebærsaft stående og sammen med noen skiver lime og sitron, et par blader sitronmelisse og isbiter er det en sikker vinner. Topp den gjerne med litt club soda for deilige bobler!

Nyt en deilig kveld i solen kjære følgere!


Have you read the latest Nourish posts?

5 minutters meditasjon med Tori Gabarro

SETT AV 5 MINUTTER TIL Å GJØRE NOE GODT FOR DEG SELV

Har du prøvd meditasjon før? Vel, det er hverken så veldig komplisert eller skummelt. Se på det som noen minutter der du setter av litt tid til deg selv. Der du gjør noe ekstra godt for deg selv, og investerer i egen helse. Her har vi laget en liten 5 minutters guidet meditasjon sammen med wellness coach Tori Gabarro. Vi lover deg at noen minutter med Tori sin behagelige stemme gjør underverker.

Finn et behagelig sted å sitte, lukk øynene og unn deg disse minuttene. Det fortjener du! Prøv å sett av 5 minutter til denne meditasjonen hver dag i noen dager fremover, kanskje du møter sommeren med en deilig ny rutine?

 

Har du ikke prøvd meditasjon før, så kan du gjerne lese gjennom denne lille guiden med 5 fine tips for deg som nysgjerrig på meditasjon.


Scalp care is the new thing

PLEIER DU HODEBUNNEN?

Det er den nye greia innen hårpleie, å ta godt vare på hodebunnen. For det sies at det er mye av essensen for å stimulere til en sunn og god hårvekst, noe som igjen skal gi flottere hår. Vi liker å skrubbe hodebunnen med jevne mellomrom, du kan for eksempel teste ut denne hjemmelagde skrubben. Da får man renset bort alle produktrester og gitt hodebunnen en god massasje. (Spesielt viktig hvis du bruke mye tørrshampoo!) Men det hender også at hodebunnen trenger litt ekstra kjærlighet og omtanke, man kan kjenne at den bli litt rød og kløende. da er denne her super! Scalp Revival fra Briogeo er en mild hodebunnsbehandling med blant annet kull og tea tree, som skal virke beroligende og rensende på hodebunnen. Bruk pipetten og drypp noen dråper i hodebunnen og masser inn - føles så godt!

Briogeo sine produkter kan du blant annet finne hos Kicks og Vita.


Sett av datoen

23.SEPTEMBER KAN DU SE "BLONDE"

Sett av datoen i kalenderen, den 23.september så lansere Netflix filmen "Blonde", om ikoniske Marilyn Monroe. Filmen baserer seg på novellen skrevet av Joyce Carol Oates, med samme navn. Og den tar for seg den trøblete barndommen, den krevende reisen til å bli et ikon, berømmelsen baksider og de personlige utfordringen til et sårbart, intelligent og vakkert menneske vi alle har et forhold til.


Et varig minne fra Vanbruun

Tennisarmbånd

DIAMANTER SOM ET VARIG MINNE

Noen ganger er det fint å unne seg noe ekstra, et varig minne for resten av livet. Har du fullført utdannelsen din, fått deg ny jobb som du har jobbet hardt for å kapre, kanskje du har blitt mamma eller du har nådd et langsiktig mål. Det er så fint å da kunne unne seg noe ekstra, et minne som varer livet ut. En vakker påminnelse du har med deg hver eneste dag. VANBRUUN lager vakre ringer og smykker for enhver anledning. Diamanter som en vakker påminnelse på hva du har fått til!

Les mer


Have you read the latest Habitats posts?

Et lite sommerhack

DETTE HOLDER MYGGEN UNNA

Vi plukket opp et skikkelig smart tips hos Belinda for litt siden. Nemlig at myggen ikke liker lukten av lavendel! Og et av de kjedeligste tegnene på at det er jo summende mygg på soverommet på natten. Så heretter blir det lavendel på soverommet, og i krukker der på terrassen like ved der vi tilbringer sommerkveldene. Win win at det skulle være nettopp lavendel, som vi allerede er så glad i og elsker lukten av!


To fine pusteøvelser med Hanne

BLI MED PÅ TO DEILIGE GUIDEDE PUSTEØVELSER

En ting som er sikkert, det er at det fort går ut over pusten når man er litt stresset. Da er det supert å finne igjen fokuset og den gode pusten med pusteøvelser. Hvis du synes det er litt vanskelig å sette i gang med slikt på egenhånd, så kan du jo teste disse fine pusteøvelsene med Hanne. Finn frem en matte, gjerne en pute å sitte på - og finn deg et rolig sted der du kan sitte uforstyrret og fokusere på deg selv. Vi lover deg, du vil føle deg så mye bedre med en gang!


Lag hjemmelaget kombucha

VÅR GUIDE TIL Å LAGE DIN EGEN KOMBUCHA

Har du drukket kombucha før? Denne perlende, boblende fermenterte teen som har sin opprinnelse i Kina? Vel, det er å finne på ganske mange kafeer og restauranter nå, spesielt der de har litt grønnere fokus, og på helsekost og de litt større matvareforretningene. Vi i redaksjonen digger kombucha fordi det er så friskt og godt, og et langt sunnere alternativ enn mye annet med bobler. Hvis du vil lese litt mer om fordeler ved å drikke kombucha, så finner du det her. Og kombucha er også genialt å ha med seg på fest når man vil stå over alkoholen, så der har du et lite tips til den kommende sesongen med mange festlige lag.

Og det er faktisk ikke så veldig vanskelig å lage selv heller, det tar bare tid!

Les mer


Før du drar på ferie…

ET LITE TIPS FØR DU DRAR PÅ FERIE

Skrift sengetøyet på senga di før du drar avgårde på ferie. Det er så deilig å komme hjem til fresht sengetøy som lukter godt! Vi lover deg, du kommer til å takke deg selv og sette veldig pris på det når du kommer hjem.


Have you read the latest Blessings posts?

Summer Self Care

HUSK Å FYLLE DIN EGEN KOPP

Det er noe med den prosedyren flyvertinnene går gjennom når man skal fly. Først sin egen maske, så andre sin. Det er en liten ting man kan overføre til hverdagslivet også. Husk å fylle opp din egen kopp, det vil si - ved å gjøre gode ting for deg selv, så legger du bedre rette for å være en god person mot andre. Så her er en liten liste med fine ting du kan snike inn i sommer:

- Gjør yoga under åpen himmel
- Ta deg en liten daytime nap. Om det er på solsenga, sofaen eller i hengekøya
- Lag en sommer spilleliste med alle sangene som gjør deg glad
- Si ja til å bli med på noe helt nytt eller noe du har hatt lyst til å teste lenge
- Unplug. Ha lenge perioder med skjermfri tid.
- Drikk et stort glass vann til hvert måltid.
- Mediter i 5 minutter hver dag. Kanskje du har en ny god vane etter sommeren?
- Gå en tur i skogen, hør på fuglene, kjenn lukten av skog. Bruk sansene.
- Start dagen med en løpetur.
- Smil til deg selv i speilet hver morgen.
- Få med seg så mange solnedganger du bare kan.
- Book deg en time for å fikse neglene. Velg en farge på neglelakken som gjør deg glad.

Ikke ha dårlig samvittighet for å bruke litt tid på deg selv!


LA LA of the day

TAKE A MOMENT TO BREATHE 

Deadlines som skal rekkes, ting som skal fikses og det føles ut som tiden ikke strekker helt til? Vel, alt ordner seg og du fortjener nå å ta noen minutter til å bare lytte og puste. Denne sangen kom vi nylig over og vi eeeeeelsker den. Så deilig å puste og la tankene vandre noen minutter. Prøv du også!


God sommer fine folk

VI GÅR INN I FERIEMODUS

Nå står sommerferien for tur og vi skal koble ut og samle fregner på nesa, spise masse jordbær, plukke blomsterbuketter i hagen, bade morgen, ettermiddag og kveld, vi skal samle solnedganger, sove ute under åpen himmel og spise is. Masse is. Det blir nok litt roligere tempo her inne, men følg med - for det kommer ukentlige oppdateringer med inspirasjon, gode vibber og sommerglede her på camillapihl.no.

Nyt sommeren fineste lesere! Xoxo Team camillapihl.no


Vesken vi ønsker oss nå

HÅNDVEVDE OG VAKRE VESKER

Disse veskene havnet rett opp på toppen av ønskelisten. De er håndlagde med tradisjonelle veveteknikker av et lite knippe håndverkere, og det tar 5 dager å lage en veske. De er laget i nydelige skinnkvaliteter og vakre farger, vi vil tippe at disse bare blir vakrere og vakrere jo mer du bruker de. Og du har kanskje lagt merke til de allerede, hengende på armen til en rekke fine frøkner. Vi snakker selvfølgelig om veskene fra Dragon Diffusion.

Les mer