Tips til syriner i vase

SÅNN FÅR DU DE TIL Å VARE LENGER  

Syrinene blomster og det er tid for å plukke de inn før de forsvinner for i år. Har du også opplevd at syrinene visnet hen etter kun en dag i vasene inne? Da har vi kommet over et tips til deg. Det er ikke ofte du blir bedt om å putte lunkent til varmt vann i vasene, men det skal du altså gjøre når du plukker inn syriner. 37 grader eller litt over er den ideelle temperaturen. Hvis du i tillegg lager et godt skråsnitt og et lite bank med hammeren nederst på stilken - så er sjansen stor for at syrinene står lenger. Og du, husk å skifte vann ca annen hver dag.


Airbnb we would love to visit

EN AIRBNB I CÓRDOBA VI DRØMMER OM Å BESØKE

Har du fått med deg at vi har begynt å dele fantastiske plasser på Airbnb som vi kommer over? Du kan se tidligere tips her.  Og denne gangen deler vi en helt rå plass, vi falt pladask for dette fantastiske huset rett utenfor Córdoba sør i Spania. Et grottehus som sømløst går i ett med naturen, både utendørs og innendørs. Så latterlig vakkert!

Les mer


En enkel frisk juice

EN GRØNN JUICE OG SOMMERSTEMNING PÅ TERRASSEN

Et glass med en frisk juice og en liten pause ut i sola. Det gjør godt! Det gir litt ekstra energi med solstråler som varmer og litt frisk luft. Denne grønne juicen er en go to når det skal gå raskt og jeg har lyst på noe friskt. Istedetfor å bruke juicer, så kjører jeg ingrediensene i en blender - så det blir en tykk juice. Når man juicer så går man jo klipp av mye fiber, men ved å blende den så får du med fiberet og det er en bonus for magen. I blenderen putter jeg 4-5 stilker selleri, et oppskjært grønt eple og litt eplejuice. Blend og hell oppi et glass. Putt gjerne i en isbit eller to!


We do love a good face mist

AVKJØLENDE SPRAY FOR VARMERE DAGER 

Med lange dager foran skjerm og varmt vær ute, er det så deilig å ha en avkjølende mist liggende i veska eller på bordet der du jobber. En gammel favoritt har blitt hentet frem igjen og Avéne Thermal Spring Water føles skikkelig god mot min sensitive hud. Sprayen er myk og god og legger seg som et mykt slør over ansiktet. Deilig å bruke etter du har renset ansiktet om kvelden eller for å friske opp sminken i løpet av dagen. Den er også genial å ha med i feriekofferten og på stranda. Kildevannet fra Avène kommer fra termiske kilder i Frankrike, og det føles ekstra chic!


Have you read the latest Nourish posts?

Book deg inn her

PLANER OM EN TUR TIL KØBEN? BOOK DEG INN FOR LITT EGENPLEIE HER

Planer om en tur til vår favorittby i løpet av våren og sommeren? Da ville vi booket oss inn for en time hos Ara’kai Beauty. Det ser så utrolig fresht ut og etter hva omtaler fra våre danske venner er så skal det visst være like amazing i praksis. Ara’kai Beauty er et hudpleie- og skjønnhetsrom i København med fokus på nærende behandlinger og nøye utvalgte hudpleie- og skjønnhetsmerker.

Les mer


Serietips på en tirsdag

VI SÅ ALLE EPISODENE PÅ EN HELG

Har du sett Netflix-serien Clark enda? Hvis ikke, sett den opp på lista di! Denne miniserien tar for seg livet til den svenske bankraneren Clark Olofsson, inspirasjonskilden til begrepet "Stockholmsyndromet". Og for en type, dette er underholdning fra ende til annen. Serien er proppet med humor, komiske situasjoner og et spennende persongalleri - tross at livet til hovedpersonen er ganske trist til tider, så har Clark alltid et positivt syn på livet. Vel verdt å se!


Beauty faves med Linn Jøssang Helgeland

VI HAR SNOKET PÅ BADEROMSSHYLLA TIL LINN JØSSANG HELGELAND

Vi får ikke nok av snoking i baderomshyller og sminkepunger. Og denne gangen tar vi fått @linnlinnea til å dele sine Beauty Faves for våren og sommeren. Linn er hår- og makeupartist og medeier i Gevir. Foruten å svinge saksene og sminkekostene på Gevir, så gjør hun hår og makeup på mange av de fremste covershootsene, store kampanje og moteseriene her til lands. Og vi gleder oss til å høre hvilke produkter hun har lagt sin elsk på denne sesongen!

Les mer


Rabarbrasuppe etter mormors oppskrift

SUPPEN SOM SMAKER AV SOMMER

Lite smaker så sommer som en kald og god rabarbrasuppe. Perfekt å lage nå som sommeren er rett rundt hjørnet og rabarbraen har begynt å vokse frem for sesongen. Oppskriften er lagd på slump så smak deg til sånn du liker den best.

Du trenger: 
Ca 1 kilo rabarbra 
1,5 liter vann
600 gram sukker (smak deg frem) 
2 ss potetmel

  1. Skrell rabarbraen og putt skallet til side i en kjele med cirka 1 liter vann. Gi det et lett oppkok og sil av det røde vannet (dette for å få en deilig rød farge på suppen).
  2. Del opp rabarbrastilkene i cirka 2 cm store biter og putt oppi en kjele med det vannet fra rabarbra skallet, fyll på med 5 desiliter vann og cirka 600 gram sukker. Kok rabarbrabitene i en kjele sammen med vann og sukker til de begynner å bli møre og går i stykker, 5-10 minutter.
  3. Rør ut potetmel med 1 desiliter vann og hell oppi suppen. Rør godt.
  4. Sett til avkjøling. Aller best liker vi å spise den kjøleskapskald.

Virkelig smak av barndommen i en skål!


Have you read the latest Habitats posts?

Kan vi flytte inn?

ZOË ZIMMER SIN EKSENTRISKE LEILIGHET I NOTTING HILL

Vi elsker hjem proppfulle av personlighet! Og det er leiligheten til designer og fotograf Zoë Zimmer et godt eksempel på. Den er ikke stor, men gjennomtenkt og fylt med funn fra Ebay og ting hun har lagt sin elsk på opp igjennom årene. Et slikt sted der man kan titte på alle detaljene i en hel liten evighet. Elsk på veloursofaen, Cesca-stolene rundt spisebordet, den store vintage romdeleren med blomster som pryder den ene veggen og ikke minst alle de vakre lampene hun har. Også får vi lyst til å dykke ned i alle de spennende bøkene hun har liggende fremme på bord og i bokhyller. Sett deg godt tilbake og kos deg med en spennende, liten leilighet med masse lekre detaljer - snurr film!


weekly self care schedule

TREAT YOUR MIND, BODY AND SOUL 

Det er lett å glemme alle ting som gjør en godt! Her er en liten reminder på ting du kan gjøre denne uken som vil gi deg ett smil om munnen!

Mandag:

1. Gi kroppen en god strekk og pust godt inn og ut før du forlater senga
2. Ikke sjekk mobilen før du har kommet ut av dusjen og spist en god frokost
3. Ta på deg en leppestift, en annen farge enn den du vanligvis bruker

Tirsdag:

1. Skriv en liste over ting som inspirer deg
2. Meld deg på en time med yoga
3. Hopp til sengs, sånn du gjorde når du var barn

Onsdag:
1. Gi deg tid til en 5 minutter meditasjon
2. Rydd ut av klesskapet og gi bort ting du ikke trenger lenger
3. Gi deg selv en manikyr med din favoritt farge (det er jo vår og lov å dra på litt!)

Torsdag:
1. Gi et kompliment til noen du er glad i, dette gjør like godt for deg som for de.
2. Finn frem gamle minner, bilder og få deg en god latter
3. Spør deg selv på slutten av : Hvordan har dagen min vært? Hva kan jeg eventuelt gjøre anderledes i morgen?

Fredag:
1. Planlegg en tur med en du er glad i
2. Tørr å si nei, hvis det er noe du ikke vil
3. Skriv et old fashion brev og send det i posten

Lørdag:
1. Ta deg en kjøretur/kollektiv tur til et sted du aldri har vært, sett på favoritt musikken din på øret.
2. Gå en hel dag uten å klage, du vil bli overrasket over hvor mye bedre dagen blir
3. Ta deg en kopp kaffe eller te, på et nytt sted du aldri har vært og se ut av vinduet. Kanskje det skjer noe magisk.

Søndag:
1. Gi deg selv en hel dag uten noen planer, ta det som det kommer og nyt søndagen din.
2. Skriv ned fem ting du er takknemlig for på slutten av dagen.
3. Planlegg noe skikkelig godt du kan lage til middag på mandag så den nye uken starter med noe å glede seg til!


Den fineste tiden er nå

MINE FAVORITTER FOR UTEROMMET FRA KID INTERIØR

Endelig er denne tiden her, tiden for å tusle ut på morgenen med en tekopp, høre fuglene kvitre og bladene rasle i vinden. For hver dag som går blir det grønnere og frodigere og man har plutselig et nytt rom i hjemmet. Uterommet. Få ting gir meg mer ro enn nettopp dette, når naturen og interiøret visker ut grensene mellom ute og inne. Det er ingen annet sted jeg heller vil starte dagen enn nettopp her. Og kom her, bli med - så skal du få en liten smakebit på hvordan jeg har stylet uterommet med mine favoritter fra Kid Interiør.

Les mer


Lag dette til middag i dag

OVNSBAKT SPISSKÅL ER SKIKKELIG PERFEKT VÅR OG SOMMERMAT 

Det er så mye godt du kan lage med kål og ovnsstekt spisskål med nøtter er høyt oppe på listen over ting vi synes er ekstra digg! Perfekt som en liten siderett til middagen eller god som en lunsj. Du trenger en spisskål, en blanding av usaltede nøtter, god olivenolje, smør, salt og pepper.

Det første du gjør er å sette ovnen på 225 grader varmluft. Finn frem en ildfast form og legg bakepapir i bunnen. Del spisskålen i 4 biter og legg i formen. Strø over litt deilig olivenolje, salt og pepper og la det kose seg i ovnen i 15-20 minutter. Mens spisskålen er i ovnen grovhakker du nøtter og rister de i pannen med litt olje til de blir gyldne. Smelt en god glatt med smør som du setter til siden. Når spisskålen er ferdig heller du over de grovhakkede nøttene, smøret, dryss over grovhakket persille og skvis over litt sitron.


Have you read the latest Blessings posts?

Wellness spot in Santa Monica

ET SPA VI DRØMMER OM Å BESØKE

Dere husker kanskje vi skrev om The Proper Hotel i Santa Monica? I tilknytning til hotellet så finner du Surya SPA, som er et moderne ayurvedisk wellness senter. Det drives av Martha Soffer som er ayurvedisk doctor, herbalist og kokk. Så her kan man forvente seg behandlinger med en holistisk filosofi. Du kan få tilrettelagte Panchakarma wellness serier som varer fra 3-28 dager, en rekke kropps- og ansiktsbehandlinger som baserer seg på ayurveda, yoga og mye mer.

Og lokalene da, for ikke å snakke om lokalene! Hvor vakre er vel ikke de?

Les mer


En favoritt til kroppen

GI KROPPEN EN RUNDE MED DENNE

Ingen vår og sommer uten en liten prepp av huden på kroppen. Det føles alltid litt tungt de første dagene de gustne vinterbeina skal frem i sollyset, men med en god skrubb som både gir fukt og er effektiv så ser huden i det minste skikkelig fresh ut fra start. Dette er en favoritt vi har hatt på badet i flere år og som vi kjøper igjen og igjen. En eksklusiv økologisk skrubb som etterlater huden glatt og silkemyk. Et must før en lang og solrik sommer!

Rudolph Care får du kjøpt hos både Gimle Parfymeri og Koch Parfymeri.


Øyeblikk av norsk sommer

OM LITT ER DEN NORSKE SOMMEREN HER

Den norske sommeren som vi er så glad i! Med markjordbær på strå, måkeskrik, varme svaberg, sengetøy som tørker i solen, sand mellom tærne (og i hver eneste bag og veske du eier), lange lyse kvelder og ferieliv der alt går litt mer langsomt.

Les mer


Something for your phone

ET VAKKERT MAIMINNE PÅ MOBILEN

Det er noe helt magisk med denne tiden. Hvordan naturen rundt oss endrer seg fra dag til dag. I det ene øyeblikket så eksploderer kirsebærtrærne i rosa, litt senere daler naturens vakreste konfetti ned på fortauene - og vips så blafrer det i friske grønne blader. Hvis du er som oss, og elsker blomstrende kirsebærtrær, så er du velkommen til å laste ned en blomstrende bakgrunn til mobilen din!

Les mer