Serietips på en onsdag

SESONG 3 AV AFTER LIFE ER TILGJENGELIG PÅ NETFLIX

En av de varmeste og fineste (og morsomste!) seriene vi vet om, er nå ute med sin tredje sesong - nemlig After Life på Netflix. En serie om livet og døden, og møter mellom mennesker. Serien er skrevet, regissert og produsert av den britiske komikeren Ricky Gervais, så forvent deg en god dose sort, britisk humor. Du har en helt ny sesong med varme, latter og kanskje noen tårer i øyekroken i vente.


House plant of the week

VÅRLIG STEMNING MED EN NYDELIG JASMIN

Det var litt skranten stemning hos flere av plantene mine etter jul og det er lite som gir så frisk stemning hjemme som noen nye grønne planter. Denne jasminen måtte bli med hjem da jeg gikk forbi den lokale blomsterbutikken. Til sommeren skal den få flytte ut, men enn så lenge så får den så mye solskinn den kan i vinduskarmen og vannes jevnlig. Denne liker nemlig ikke å tørke ut.


Raw balls med smak av Fox

ET SUNNERE ALTERNATIV TIL FOX

Elsker du Fox eller smaken av sitron, vel - da er det bare å finne frem penn og papir og notere ned disse ingrediensene på handlelisten. Disse er så tullete gode, og langt sunnere enn originalen - så disse kan du nyte med god samvittighet uka lang. Og de er enkle å lage. Du trenger heller ikke masse rare ingredienser, mye av det har du nok i skapene allerede.

Du trenger følgende for å lage våre raw sitron og kokoskuler:

3 dl usaltede cashewnøtter
2,5 dl kokosmasse
Zestet sitronskall fra 2 økologiske sitroner
1/2 dl presset sitronjuice
1/2 dl honning
2 spiseskjeer smeltet kokosnøttolje
1 teskje malt gurkemeie

Les mer


Face lifting massage

UNN DEG SELV EN ANSIKTSMASSASJE 

Når var det sist du unnet deg en ansiktsmassasje? Det er noe helt spesielt å få en deilig massasje av noen andre, men det er faktisk overraskende godt å gjøre det på en selv også. Finn roen, en god olje og bli med på denne deilige massasjen. Ah, godt!


Have you read the latest Nourish posts?

Boost your Wellness med Tone Haave

TONE HAAVE DELER SINE TIPS FOR EN GOD START PÅ 2022

Tone Haave har lang erfaring med å jobbe med helse og velvære. Etter nærmere 15 år som naprapat og gründer innen helse-, trenings- og velværebransjen har hun en bred erfaring med å jobbe med mennesker og livsprosesser. De siste årene har hennes fokus hovedsaklig vært på kvinnehelse, syklus og ikke minst Human Design. Tone driver Humandesignpodden sammen med Emilie Eriksson og jobber i det daglige med kursing, guiding og reading innen Human Design.

"Human Design har åpnet opp for en helt ny forståelse for meg selv og de rundt meg. Det jeg tidligere har bekymret meg for ved barna kan jeg nå se på som deres mest verdifulle styrker. Det som før har tappet meg for energi har vært mitt forsøk på å leve opp til en tillært forventning som ikke var ment for meg.
Human Design har lært meg å komme hjem til den jeg alltid har vært, og å stole på min indre autoritet."

Scroll deg videre for Tone Haave sine tips til hvordan man kan starte 2022 på best mulig måte!

Les mer


Enkel og fresh nudelsalat

DENNE LAGER DU PÅ 1-2-3

Raske og enkle middager er alltid digg! Og denne smakfulle salaten er perfekt på middagsbordet de dagene du vil ha noe som er skikkelig fresht.

This is what you need:
De grønnsakene du liker best. Kjøp gjerne en ferdig salatblanding som du synes er digg!
Gode nudler
Usaltet peanøtter
Koriander
Soyasaus
Sesamolje
Hvitløk
Ingefær
Lime
Chiliflak

Start med å lage en enkel saus av presset hvitløk, en liten bit ingefær (cirka som øverste leddet på lillefingeren din) 8 spiseskjeer soya, 4 spiseskjeer sesamolje, 2 spiseskjeer honning, saften av 1 lime, 1 spiseskje vann og 1 teskje med chiliflak. Husk å smak deg til, slik at du får den rette balansen mellom salt, søtt og syrlig! Ta frem en bolle og putt oppi de hakkede grønnsakene, og hell over sausen. Kok opp nudler som anvist på pakken, skyll de i kaldt vann og bland det godt inn sammen med sausen og grønnsakene.  La smakene få sette seg i 5 minutter før servering.

Serveres i dype tallerkner med grovhakkede peanøtter og koriander - Yummi!


Fine ting til veggene dine

NYDELIGE VEGGTEPPER I JUTE

Det er ingen hemmelighet at vi liker å fylle hjemmene våre med elementer og materialer fra naturen. Så det var ingen stor overraskelse at vi falt for disse vakre veggteppene i jute. Veggteppene fra the Dharma Door er flettet og knyttet for hånd av kvinner i Bangladesh, og alt er Fair Trade. Vi kjenner at vi ønsker oss et slik (eller to!) - så fine å ha hengende over sengen, i en trappeoppgang eller i en lang gang.

Les mer


En skikkelig deilig badeolje

IT'S CALLED NATURES REST

Å lage seg et lite spa hjemme gjør ekstra godt i disse tider. Dempe belysningen, tenne noen lys, sette på litt rolig musikk og nyte en liten halvtime for seg selv. Det er ingen hemmelighet at vi er suuuperfan av Aromatheraphy Associates og elsker lange, varme bad.  Alle oljene derfra er gode, men en favoritt vi stadig kommer tilbake til er den som heter Forest Therapy. Shinrin-Yoku, eller skogbad, er et praksis fra Japan som innebærer å tilbringe tid i skogen, omringet av trærne og naturen for å forbedre helse og velvære. Lukter nydelig av rosa pepper, sypress og einebær - Så god!


Have you read the latest Habitats posts?

5-Minute meditation you can do anywhere

DU FORTJENER 5 MINUTTER MED MEDITASJON

Det er ikke alltid man har så god tid, men 5 minutter det er vi ganske så sikre på at du har. I så fall er det viktig at du tar de. Å bare gjøre noe for seg selv i hverdagen kan være ren luksus for mange og de fleste føler at de nesten ikke har tid eller energi til å "bare gjøre noe for seg selv" men det fortjener du så! Bli med på disse deilige 5 minutter med meditasjon du kan gjøre hvor som helst.


One to visit in Stockholm

EN HOLISTISK DESTINASJON I STOCKHOLM

Når vi kommer over spennende konsepter, kule restauranter og flotte hoteller vi får lyst til å besøke - så sørger vi for å notere de ned så vi husker de den dagen vi befinner oss i nærheten. Remedy Stockholm er et slikt sted. Neste gang vi skal til Stockholm så skal dette stedet sjekkes ut, et holistisk fusion studio med fokus på wellness i form av blant annet pilates, meditasjon, yoga, reiki, infrarød sauna og mye mer. En deilig plass å trekke seg tilbake for litt ro og selvpleie når man er på storbytur.

Les mer


En fresh start på morgenen

FRESHE FARGER OG GODE SMAKER FOR TIDLIGE TIMER 

Det er lite som er bedre enn å starte dagen med en god frokost, når den i tillegg er fargerik gjør det noe godt for humøret også. Denne enkle, herlige frokosten er proppet med gode smaker - En god start på dagen! Putt alt sammen i en bolle og topp med honning.

Du trenger:
Naturell yoghurt
Usaltede nøtter
Havregryn
Appelsin
Fiken
Granateple
Honning


Boost your Wellness med Iselin Amanda Støylen

ISELIN AMANDA STØYLEN SINE TIPS FOR EN GOD START PÅ 2022

Iselin Amanda Støylen opprinnelig fra Tromøya på Sørlandet, bor for tiden like utenfor Byron Bay i Australia, i et lite hus i regnskogen. Der praktiserer hun som helse- og livsstilscoach og mentor for kvinner, og spesialiserer seg innen kvinnehelse, menstruasjonssyklusen, fertilitet (Fertility Awareness) og å skape samspill mellom kropp-sinn-sjel (mind-body-spirit).  Iselin Amanda jobber hovedsakelig med én-til-én, både i person og online. Hun underviser workshoper og holder jevnlig retreater for damer. Med en utdanning innen yoga- og meditasjon, og spiritualitet og tilstedeværelse er dette noen av de viktigste prinsippene i hennes praksis. 

Hun jobber tett med Kakaoplanten som en form for medisin, i seremoni og rituale, og underviser kakaoseremonier, hun har også nettopp skrevet ferdig sin andre oppskriftsbok; en bok dedikert fullstendig til hjemmelaget (raw) sjokolade og kakao oppskrifter. Ps. Boken kommer senere i år! For tiden studerer hun også urtemedisin (Herbalism) ved siden av jobb, og bruker tid på å utvikle naturlige parfymer for Raindrop Botanicals @raindropbotanicals - Wow, vi blir så imponert! Les videre for Iselin Amanda sine beste tips for en god start på det nye året og oppskriften på råsjokolade med bringebærfyll! 

Les mer


Have you read the latest Blessings posts?

Popcorn med rosmarin og parmesan

NOE DIGG TIL HELGEN?

Popcorn er skikkelig digg, men ekstra digg blir det når du pimper det opp bittelitt. Hva sier du til popcorn med parmesan og rosmarin? - Mums, sier vi!

Alt du trenger er:

- popcorn (av typen du popper selv)
- smør
- parmesan
- fersk rosmarin
- himalayasalt

Smelt smøret i en kjele og hell oppi popcornkjernene. Pop popcornet som anvist på posen. Når popcornet er ferdig poppet så heller du det i en bolle og salter det. Bruk litt mindre salt enn du vanligvis ville gjort, parmesanosten er ganske salt den også. Finhakk noen kvister rosmarin og bland inn i popcornet, og riv deretter masse parmesan som du blander inn med resten. Mmmm, da er det bare å krype opp i sofakroken og finne favorittserien på TV!


Godt for stive nakker

SKRIVEBORDETS LILLE SUPERHELT

Å sitte foran en skjerm hele dagen er ikke helt topp for nakken og skuldrene, man kan fort kjenne seg litt stiv og øm. Da er denne her helt gull. Det er en aromaterapeutisk roll-on fra danske Karmameju med blant annet mynthe, kamfer og kamomille, som gir pleie til stive muskler, stimulerer og kan lette litt på ømheten man kjenner i skulderpartiet. Ha den stående på kontorpulten og rull over de ømme områdene når det trengs. Ved å ha den stående lett tilgjengelig så minner den oss også på å være litt mer bevisste på hvordan vi sitter når vi jobber på Mac og mobil.

Karmameju sin Blaze roll-on kan blant annet kjøpes hos Gimle Økologiske Parfymeri.


Tid for plante-SPA

DETTE KOMMER PLANTENE DINE TIL Å ELSKE

Denne tiden av året er langt fra en favoritt for de grønne inneplantene. Det fyres mye, så inneluften blir tørr - noe de tropiske plantene kan bli litt triste av. Denne typen planter vokser jo gjerne i miljøer med høy luftfuktighet og mye sol og varme. Akkurat det kan vi ikke tilby de, men vi kan prøve å gi de litt ekstra kjærlighet med et plante-SPA! Et par ganger i måneden, når det er tid for vanning, så kan du bære med deg de grønne plantene inn i dusjen. Sett de der og la de få seg en skikkelig god, varm dusj slik at potten gjennomvannes og alt støv som har samlet seg på bladene skylles vekk. La de deretter stå i dusjen noen timer slik at de virkelig kan nyte godt av det fuktige, varme klimaet de er så glad i.

Les mer


I veska til Claudia Schiffer

VI ØNSKER OSS VESKA TIL CLAUDIA SCHIFFER

Vi tar en titt ned i veska til den tyske supermodellen Claudia Schiffer og vi elsker alt hun bringer med seg. Vesken ser kanskje ikke så stor ut, men det er så mange fine, personlige eiendeler nedi den. Snurr film for å få vite hvem hun ville byttet veske med, hvilke personer hun ville tatt med seg i veska og alt det fine vesken inneholder.