Watermelon slush

DEILIG HJEMMELAGET SLUSH AV VANNMELON

Yes, i helgen ligger det ann til deilig sommervarme! Og hva er vel bedre enn vannmelon i varmen? Dette er en skikkelig digg vri på den vanlige vannmelonen, nemlig hjemmelaget slush. Alt du trenger er vannmelon og isbiter. Sleng en raus mengde vannmelon i en blender, og fyll på med masse isbiter - og blend i vei! Vi lager det alltid på gefühlen så vi har ikke noe mål å gå etter, blir den for flytende så tilsetter du flere isbiter. Og hvis du ønsker bittelitt ekstra freshness, tilsett en liten skvis lime!

Server med en gang, den smelter raskt i solen!


Bevar sommergløden

TRENGER HUDEN DIN EN RUNDE MED SKRUBB?

Om sommeren får huden kjørt seg med både saltvann og sol. Vi i redaksjonen prøver å være ganske flinke til å skrubbe huden, det er jo så mange gode fordeler med å gi huden en runde med skrubb. Skrubber du huden, øker du også cellefornyelsen, døde hudceller blir fjernet og man får en umiddelbar glød. En skrubb kan du enkelt lage seg med ting du allerede har i kjøkkensskapet, ellers finnes det mange gode skubber på markedet. Her finner du alle våre hjemmelagde skrubber og andre favoritter. 


Den siste sommermåneden!

PLUTSELIG VAR AUGUST HER!

Med ett sto det august på kalenderen, den siste sommermåneden. Litt vemodig siden vi ikke er helt klare for å gi slipp på sommeren, men også ganske deilig! Vi gleder oss over at vi fortsatt kan bruke sommergarderoben en stund til, men at vi også kan ta frem noen av de deilige strikkegensere og favorittjeansen fra skapet. Vasene hjemme fylles fortsatt med søte sommerblomster, noen fra hagen og andre fra blomsterhandleren på hjørnet. Og solsikker, vi har helt oppheng på solsikker!

August er måneden vi vil bruke til å skvise ut de siste fine sommerminnene, og samtidig forberede oss på at høsten er på vei.

Har du forresten tips om noen kule jeans? Send oss en DM på Instagram da vel! Vi elsker Levi's sin 501 Cropped, men er på utkikk etter noen nye freshe modeller!

Bluse fra Monki, jeans fra Levi's.


Currently obsessed with

NYDELIGE AKVARELLER SOM INSPIRERER

Den siste tiden har vi fått oppheng på akvarellene til Kasiq, en vanvittig dyktig illustratør fra Seoul. Det er stort sett portretter og fashion illustrasjoner han tryller frem med malerkostene sine. Og vi elsker det!

Kunne du tenke deg å fylle feeden din med vakre akvareller? Da bør du følge @kasiqjungwoo. Bildene er så vakre, vi kunne veldig gjerne tenkt oss noen slike hengende hjemme på veggen.

Synes du malestrøkene til Kasiq ser litt kjent ut? Det er mye mulig du har sett de før, han har nemlig gjort en rekke store jobber, blant annet et platecover for Ed Sheeran, illustrasjoner for Mr Porter, LVMH (morselskapet til blant annet Louis Vuitton) og Wolkswagen.


Have you read the latest Nourish posts?

En liten påminnelse

1 MINUTT ER ALT DU TRENGER...

I en hektisk hverdag er det viktig å ta seg tid til det ene minuttet som kan roe ned og samle tankene. Vi har delt denne øvelsen for en god stund tilbake, men nå føltes det riktig å ta den frem igjen. Flere som trenger å bli minnet på å puste ekstra godt med magen? Vær så godt, denne er helt super!

Sitt oppreist eller legg deg ned, finn den stillingen du synes er mest komfortabelt og PUST! 1 minutt er alt du trenger...

  1. Start med å puste rolig ut gjennom munnen.
  2. Lukk munnen igjen, og pust inn gjennom nesa mens du teller til fire.
  3. Hold pusten i 7 sekunder (om du ikke klarer å holde den så lenge så korter du det ned).
  4. Pust ut mens du teller til åtte.
  5. Gjør denne øvelsen 3 ganger etter hverandre og kjenn litt på følelsen i kroppen.

Vi ønsker deg en fortsatt god dag!


Nye chunky sandaler

HAR DU SIKLET PÅ SANDALENE FRA CHANEL? 

Vi har i lang tid siklet på de chunky sandalene fra Chanel, du har nok sett de rundt på instagram. De chunky skoene og sandalene er trend vi digger og kommer til å fortsette med når høsten kommer. Når vi ser cool girls som Pernille Teisbæk rocker sandaler og sokker så henger vi oss gjerne på den!

Disse sandalene klikket vi hjem fra Arket for en ukes tid siden og vi digger de! Croco mønster føles aldri feil.


Dette vil plantene dine elske!

EN DUFTDIFFUSER KAN OGSÅ KOMME PLANTENE DINE TILGODE

De grønne inneplantene dine er ikke så glad i tørr inneluft, de kommer jo gjerne fra et fuktig og tropisk miljø. Så her er et lite triks de vil sette pris på! Mange duftdiffusere kan også brukes som luftfuktere. Vi har tidligere tipset om denne som vi har hjemme og bruker som duftdiffuser, og den funker også perfekt med vann i når vi vil gi plantene våre litt ekstra omtanke. Perfekt nå som vi snart går inn i en tid med tørrere inneklima.


En favoritt i toalettveska

DENNE FAVORITTEN HAR VÆRT MED PÅ FERIE I SOMMER

Selv om juli ikke har levert det helt store været, så trenger huden alltids litt ekstra fuktighet på sommeren. Og da har denne vært en favoritt! Denne fuktighetsgivende sprayen er helt super og den er et fast steg i hudpleierutinen - alltid et par spray under nattkremen før sengetid. Eller når som helst du måtte trenge en liten fuktighetsboost! Spesielt god er den etter en dag i solen når huden kan føles litt tørr og stram. Sprayen inneholder mykgjørende aloe vera og beroligende  lavendel - rett og slett superfresht!


Have you read the latest Habitats posts?

Våre Oslo favoritter

EN LITEN MOTEPERLE PÅ GRÜNERLØKKA

I disse vakre lokalene ligger det en liten perle av en butikk, i en av Grünerløkkas sidegater, nemlig Ensemble. Hver gang vi kommer inn her, så føler vi litt på følelsen av å være på shopping i en annen by, i et annet land. Det er en slik type butikk man tilfeldigvis kunne funnet når man var i Stockholm eller København, der både interiøret, de små detaljene og de nøye utvalgte varene inspirerer. Faktisk så tror vi at vi må spørre etter fargekoden på veggene neste gang vi er innom, så fin!

En ting som definitivt skal bli med hjem neste gang, det er disse røkelsespinnene fra Incausa.

Her finner du nøye håndplukkede klær, sko, tilbehør, smykker, vesker, interiør og litt til baderomshylla. Vi har allerede sett oss ut et par fine rødfarger i lakkene fra Nailberry.

Et lite tips er å sjekke ut det fine skoutvalget deres, blant annet freshe sandaler fra ATP Atelier - et lite tips hvis du er ute etter klassiske, lekre sandaler med fine detaljer. Ellers fører de blant annet merker som Rodebjer, Faithfull the Brand, Les Coyotes de Paris og Totême.

Ensemble finner du i Nordre gate 13 på Grünerløkka, vel verdt et besøk!


Hjemmelaget limonade

A REFRESHING TASTE OF SUMMER

Ingenting smaker så godt som et glass med hjemmelaget iskald limonade på en varm sommerdag. Og du kan enkelt lage det selv! Våre oppskrifter er som regel litt på slump, så smak deg til alt etter som hvor søtt eller syrlig du liker det.

 

Du trenger:
5-6 økologiske sitroner
Cirka 0,5 dl honning
1 liter vann, halvparten kokt, halvparten avkjølt
Masse isbiter

Press saften fra sitronene i en stor mugge, tilsett honningen og 1/2 liter kokende vann. Rør godt slik at det blandes godt sammen. Når all honningen har løst seg opp kan du tilsette 1/2 liter kaldt vann. Sett limonaden kaldt, og la den gjerne stå kaldt noen timer før servering. Server med masse isbiter!

Voila, du har laget verdens beste sommerdrikk!


Ferien nærmer seg slutten…

MEN NOEN TING TAR VI MED OSS VIDERE

1. Masse bading! Vi har lyst til å fortsette å bade masse. Morgenbad før jobb, kveldsbad en ekstra varm kveld, eller en deilig forfriskende dukkert når enn det måtte passe!
2. Lakke neglene i freshe farger som gjør seg ekstra godt til litt solkyssede hender.
3. Sove under åpen himmel - Jepp, redaksjonen har kjøpt både telt og hengekøye og overnattet mye ute i sommer. Og det blir enda flere netter utendørs fremover!
4. Kunsten å legge bort klokka og mobilen innimellom. Bare logge helt av.
5. Utnytte dagene ekstra godt! Man blir litt ekstra impulsiv og åpen for å finne på hyggelige ting i sommerferien, det tenker vi å fortsette med utover høsten!

6. Plukke blomster i hagen og lage fine buketter til å ha inne.
7. Fortsette å lese masse inspirerende bøker og høre på gode lydbøker.
9. Ta oss små pauser der vi nyter solstråler på nesa. Ta med oss tekoppen ut på trappen eller nyte kaffen på balkongen.

Vi håper dere alle nyter sommeren og ferietid, og at batteriene begynner å bli fulladet!


Fresh & rød

NÅ ER DET PÅ TIDE MED DE FRISKESTE RØDTONENE

Vi elsker de skikkelig freshe rødetonene på neglene nå på sommeren, de som popper litt ekstra mot solkysset hud. Og denne rødfargen er helt perfekt! Fifth Avenue fra Essie er en superfresh rød som kommer til å bli brukt hyppig i sommer.


Have you read the latest Blessings posts?

Slow living & summer dresses

SOMMEREN BYR PÅ DEILIGE LATE DAGER

Ingen vekkerklokke, ingenting på agendaen, rusle barbeint rundt i sommerkjolen og bare ta livet med ro. Slike sommerdager er skikkelig deilige. Bare ta dagen litt som den kommer!

Skru ned forventningene litt i sommer og ikke legg noe press på at man skulle gjort det og det, fått med seg den tingen eller at man må rekke over alt. Legg vekk all dårlig samvittighet og fyll opp dagene med gode ting.

Kjole fra ByMalina.


Besøk disse Oslo favorittene

NOEN FAVORITTER Å BESØKE I SOMMER 

Det blir kanskje ikke så mye reising som man hadde håpet på i sommer, men vi ser på det som en genial mulighet til å utforske mer av egen by. Vi har opp i gjennom samlet en god del av Oslo sine nydelige perler og er stadig på jakt etter flere. Her kommer et samleinnlegg med noen av våre favoritter vi anbefaler deg å sjekke ut!

FRODIGE FRØKEN FLOOD BLOMSTER

På Sofies Plass på Bislett så finner man en liten skatt av en blomsterbutikk. Frøken Flood Blomster er en bitteliten blomsterbutikk som bugner av grønne og blomstrende fristelser. Den består bare av to små rom, men de er fylt opp med vakre blomster, freshe planter og litt interiør.

Lyst til å stikke innom? Du finner de på Sofies Plass 3 på Bislett. (Ps. Åpner igjen mandag 27. juli)

FRANSKE VIBBER PÅ GRUNERLØKKA 

Visste du at Oslo har en perle av en butikk som er fylt opp med franske skatter? Hvis ikke bør du ta en titt innom Fransk Bazar. Fransk musikk spilles utover høyttalerene og butikken bugner av fine franske møbler og interiør, hvem vil vel ikke ha et lite stykke Frankrike hjemme hos deg?

Lyst til å stikke innom? Grünersgate 5 er adressen.

GODE BAKEVARER OG VAKKERT INTERIØR

Dette vakre taket har du sikkert sett at har dukket opp på Instagram før? Det er helt fantastisk! Visste du at taket er hentet fra et bakeri i Paris og er fra ca 1930? Lampen skal visstnok være fra et lite slott i Toulouse området. Åpent bakeri på Frydenlund er verdt et besøk, både på grunn av taket og det gode bakverket. Et perfekt sted å roe ned en ettermiddag.

Lyst til å stikke innom? Frydenlundgata 2 er adressen.

HAPPY FOODS ER EN SKIKKELIG FAVORITT 

Ren, frisk og mostly vegan med fantastisk god mat, bowls og kaker! HAPPY FOODS er stedet bør du stikke innom for en deilig og fresh lunsj. All mat lages fra bunnen av og grønnsakene kommer fra Bergsmyrene som dyrker biodynamisk - Yummi!

HAPPY FOODS som ligger i Neuberggate 2 a, like ved Vestkanttorget.

FRANSKE VIBBER, DIGG SJOKOLADE OG HERLIGE DETALJER

Hos Découvreur finner du alt fra fantastiske planter, til smått og stort innen interiør, håndstrikk fra Sør Amerika, håndplukket kunst og masse lekre detaljer til hjemmet. Husk å sett av god tid når du besøker butikken, for her er det så mange detaljer å få med seg! Kjøp med deg deilig økologisk sjokolade. Sjokoladen er laget på en gård i Trøndelag som Découvreur-teamet har vært med å utvikle smakene på.

I et eget skap finner du også håndplukkede vintageskatter fra Chanel - Vi har lyst på alt!

Sånn, dette er noen av våre Oslo favoritter vi anbefaler deg å stikke innom i sommer! Lyst til å sjekke ut fler? Du finner alle våre favoritter her. 


3 fine sommergaver

HVORDAN GJØRE EN GAVE EKSTRA KOSELIG

Denne sommeren tilbringer vi alle her hjemme, og vi har endelig fått treffe igjen en del mennesker vi ikke har sett på en stund. Da er det ekstra hyggelig å ha med seg en fin sommergave! Vi i redaksjonen har plukket ut hver våre favoritter fra Rosendahl og Kähler, og vil her tipse om noen fine måter å gjøre litt ekstra ut av gaver du gir bort!

Marthe sin favoritt er den fine Hammershøi vasen i fargen Birk fra Kähler. En nydelig vase med klassisk fasong, og riflet struktur som gir den et spennende utrykk. Når man gir bort en flott vase, så er det alltid ekstra hyggelig å gi den fra seg fylt med vakre blomster!

Få ting er så hyggelig som en sommerlig piknik! Så hvorfor ikke gi bort en i gave? Grand Cru Take er et superfresht piknikservise laget i bambusmelaminkomposit, superpraktisk og lett å ha med seg på mange av sommerens turer. Titte har fylt en kurv med Grand Cru Take, litt å spise på og gir bort en fullverdig piknik til noen som fortjener det.

Hvem har vel ikke lyst på Hammershøi Poppy serviset fra Kähler? Så fantastisk fint! For å gjøre gaven ekstra hyggelig, legger Randi ved en god te og litt ferskt bakverk. Hvor deilig er det vel ikke å innvie det nye serviset med en gang, med deilig te og croissanter? Da blir det et lite øyeblikk man kommer til å huske.

Det er alltid mye hyggeligere å både få, og gi gaver det er lagt litt flid i!


A sunkissed look

SOLKYSSET HUD PÅ ET BLUNK

For litt siden så fikk vi noen tilbakemeldinger der dere ville ha noen tips til gode selvbruningsprodukter! Og her har dere en av favorittene. En selvbruner i oljeform, som er perfekt for deg som vil ha en selvbruner som er enkel og rask å bruke. Det er en tørrolje som trekker seg inn i huden på et blunk, slik at du bare kan kle på deg med en gang og gi den et par timer på å utvikle fargen.

Den gir en fin brunfarge i løpet av kort tid, og er perfekt å bruke flere dager på rad for å bygge opp den intensiteten man ønsker. Også lukter den heller ikke selvbruner - tommel opp! Et lite tips når du bruker selvbruner, gi alltid huden en god skrubb først, så får du en jevn og fin farge som varer lenger.

Bondi Sands får du blant annet kjøpt på Kicks, Vita og Lyko.