Spagetti med ost og pepper

HAR DU PRØVD Å LAGE SPAGETTI CACIO E PEPE?

Man blir jo aldri lei pasta, og her er en enkel og digg pastarett du kanskje ikke har testet ut enda! Cacio e pepe er rett og slett en pastarett med ost og sort pepper, as easy as that. Den er superenkel og rask å lage, det tar ikke særlig lenger tid enn det tar å koke pastaen.

For å lage cacio e pepe til 2 personer så trenger du:
– 200 gram spagetti
– cirka 100 gram parmesan eller pecorino (eller en miks av de to)
– 1/2 spiseskje sort pepper
– litt god olivenolje

Start med å sette over en kjele med lettsaltet vann, og kok opp spagettien. Mens spagettien koker så river du osten og blander den med pepper (bruk ferdigkvernet, eller knus hele pepperkorn i morter) i en bolle. Bland litt vann i oste- og pepperblandingen slik at det blir en tykk grøtaktig masse.

Når spagettien er al dente, så heller du spagettien over i en stor bolle og husk å ta vare på et par desiliter av pastavannet! Bland spagettien sammen med osteblandingen og rør godt. Tilsett litt olivenolje (eller smør om du foretrekker det), og sørg for at osteblandingen blandes godt inn. Spe på med litt pastavann og rør videre, osteblandingen skal ha en kremet konsistens og feste seg til spagettien.

Server straks, med et ekstra dryss ost og kvernet pepper og litt fersk basilikum. Bon appetit!