Press pause & breathe

TA DEG EN PUSTEPAUSE

Her kommer en vennlig liten påminnelse om å puste godt, og å puste med magen. For akkurat det er ganske lett å glemme. Så ta deg en liten pause, sett deg godt til rette. Legg en hånd på det ene kragebeinet ditt og den andre hånden på magen. Pust.

Hvor er det mesteparten av bevegelsen kommer når du puster, er det i magen eller er det ved kragebeinet? Hvis det er magen – Perfekt! Det er helt supert, da puster du godt ned i magen. Hvis du kjenner at kragebeinet beveger seg mye, så bør du jobbe med å få pusten godt ned i magen, da det er stor sannsynlighet for at du puster mest med den øvre delen av lungene. Så bli sittende, og ta noen dype pust inn og ut – langsomt. Det kan hjelpe å lage en slags sssssss-lyd når du puster ut. Kjenn etter med hånden på magen. Kjenner du om du klarer å puste godt ned i magen nå?

Sett av noen minutter til denne øvelsen når du kjenner at pusten knyter seg litt og skuldrene blir høye – det gjør veldig, veldig godt!