Eple crumble på en søndag

EN DEILIG EPLE CRUMBLE PÅ FØRSTE SØNDAGEN I OKTOBER

Hvis du er så heldig å ha epletrær i hagen, eller har en nabo med epletrær (spør før du plukker!) – så bør du ta deg turen ut å og plukke epler og kage deilig eple crumble i dag. Det er så enkelt, så godt – og den perfekte desserten på en høstdag som dette.

Vi har slumpet veldig på denne oppskriften, slik er det når det lages litt på impuls! Vi har brukt 2-3 friske norske epler, litt romtemperert smør, havregryn, brunt sukker, en liten skvis med sitronsaft og litt kanel.

Vask eplene og skjær opp i terninger. Sett stekeovnen på cirka 200 grader og finn frem et par små ovnsfaste former. Ta en god klatt smør i en stekepanne og stek eplebitene møre, dryss over litt brunt sukker og la dette smelte sammen med smør og epler. Skvis over litt sitron og ha epleblandingen over i de ovnsfaste formene. Bland noen terninger med smør, litt havregryn, litt brunt sukker og et lite dryss kanel i en bolle. Kna dette sammen til en smuldrete blanding, og dryss over epleblandingen. Stek i ovnen til havreblandingen har fått en gylden fin farge. Server gjerne med en kule vaniljeis, vaniljesaus eller vaniljekesam!