En miniguide til Gua Sha

7 TING Å HUSKE PÅ NÅR DU BRUKER GUA SHA

Gua Sha har vært en del av vår baderomsrutine i noen år, noen ganger hver dag, andre ganger i perioder der man bare føler at fjeset er litt trøtt og «puffy», eller man bare vil gjøre noe litt ekstra godt for seg selv. Det er litt ekstra deilig å sette av litt tid til slike små selvpleie-rituale nå som høsten og mer inne tid er rett rundt hjørnet. Gua sha kan brukes både i ansiktet og på kroppen, og de ulike stenene har litt ulike egenskaper etter hvilken fasong de har. Hvis du vil lese litt mer om de ulike Gua Sha stenene, så har vi laget en liten guide her. Her er 7 enkle små ting du bør huske på når du skal bruke din Gua Sha sten, kall det gjerne en liten Gua Sha huskeliste:

– Sørg alltid for at huden er nyrenset og at Gua Sha stenen er ren (og vask hendene fri for olje før du plukker opp stenen – det er fort gjort å miste den i gulvet så den gå i tusen knas. Been there, done that).
– Bruk en god olje på huden, slik at Gua Sha stenen gli lett over huden.
– Husk at det er lymfesystemet du arbeider med, det består av bittesmå årer, så du trenger ikke bruke så mye kraft. Lette, forsiktige strøk med Gua Sha stenen er det beste.
– Ikke hold Gua Sha stenen «rett opp og ned» mot huden, den skal ligge langs huden – typ med 15 graders vinkel.
– Bruk motsatt hånd til å «holde igjen» huden, poenget her er å unngå å dra unødvendig i huden. Du skal skape sirkulasjon ved å skpnsomt stryke over huden, ikke lugge og strekke huden.
– Som med all annen massasje, drikk gjerne litt ekstra vann i etterkant.
– Smil til deg selv i speilet!

Har du lyst til å skaffe deg noen gua sha stener, men vet ikke helt hvor du skal titte? Du kan blant annet finne gua sha stener fra hos Gimle økologiske parfymeri, House of Presence , The Feelgood shop og det finnes et stort utvalg på Etsy. Trenger du litt inspirasjon til gua sha rutiner du kan gjøre? Sjekk ut @wildling_beauty, @studioc.hudpleie og @britta.beauty.