Back to Work Energy Balls

HEI TRAVLE HØST – JEG ER KLAR!

Det er ikke til å stikke under en stol at det ikke alltid er like lett å sjonglere jobb, livet som småbarnsmor og alle hverdagslige oppgaver. Sommeren har jeg brukt til å lade batterier og koble litt av, og nå kjenner jeg at jeg er superklar for å ta fatt på høsten og alle dens spennende prosjekter. For å henge med i svingene så er jeg avhengig av å ta noen små gode valg for meg selv, små valg i hverdagen som holder energi og humør oppe – og her skal dere få oppskriften på et av mine hemmelige triks som er supert i en travel hverdag. Nemlig mine Back to Work Energy Balls!

Disse smaker syndig godt, man skulle ikke tro at de var så proppet med god næring for kroppen! Lag gjerne opp litt ekstra når du først er i gang, for de er helt perfekte å ha stående i en boks i kjøleskapet – klare til du trenger en liten energiboost!

Here we go, dette er hva du trenger for å lage mine Back to Work Energy Balls:
– 12 dadler uten sten
– 2 dl mandelmel
– 1 dl kokosmasse (pluss litt å rulle kulene i)
– 1/2 til 1 dl Life Kokosolje
– 1/2 dl raw kakaopulver
– 1 spiseskje chiafrø

Start med å blande dadler, mandelmel, kokosmasse, kokosolje, kakaopulver og chiafrøene til en jevn masse med en blender. Ha i mer tørt hvis blandingen blir for seig, eller mer kokosolje hvis den blir for fast – tenk at du skal forme den med hendene etterpå. La bollen med massen stå cirka et kvarter på benken, slik at chiafrøene rekker å svelle litt. Så kan du ta cirka en spiseskje-stor bit av massen og forme til kuler med hendene. Deretter ruller du kulene i kokosmasse.

Oppbevar energikulene i en tett boks eller tett glass i kjøleskapet, de holder seg fint en ukes tid (men du har garantert spist de opp innen den tid!). De er helt supre å ha stående klare i kjøleskapet til de øyeblikkene du trenger en liten boost, og perfekte å putte i en liten boks i veska når du har litt hastverk. Eller bare kose seg med når man har lyst på noe skikkelig godt – for så gode er de!

Håper du får en fantastisk start på hverdagslivet og høsten, og at disse faller i smak! Alt du trenger for å lage disse får du tak i på life.no og din lokale Life butikk.