Baked New York Cheesecake

DENNE OSTEKAKEN MÅ DU TESTE UT

Hver gang vi har vært på kafé og sett New York Cheesecake i disken, så har vi tent «Det må vi teste ut å lage selv». Og endelig fikk vi ut fingeren. Og hvorfor har vi ikke gjort dette før? Den ble jo så tullete god! Også er den overraskende enkel å lage. Faktisk så føltes det mest strevsomme av alt å finne ricotta i butikken, det viser seg at det ikke alltid er like tilgjengelig – men stikker du til en dagligvare med litt større utvalg så finner du det! Denne ostekaken er en variant som skal stekes i ovnen, i motsetning til mange andre ostekaker. Og den er sååå, såååå god! Frisk og deilig smak av sitron og vanilje. Må testes!

For å lage vår New York Cheesecake så trenger du følgende:

Til kjeksbunnen:
– 270 gram kjeks (Gjende eller Digestive)
– 130 gram smeltet smør
– 1 spiseskje revet sitronskall fra økologisk sitron

Til ostefyllet:
– 500 gram Ricotta
– 400 gram kremost naturell
– 200 gram sukker
– 2 dl kefir
– 4 egg
– 2 teskjeer ekte vaniljesukker eller frøene fra en vaniljestang
– sitronsaft fra 1 sitron
– zestet sitronskall fra 1 økologisk sitron
– 2 spiseskjeer Maizena

Start med å knuse kjeksen i en foodprocessor eller legg de i en plastpose og kjevle over med en kjevle til de er finknuste. Smelt smøret og bland kjeksen, smøret og sitronskallet til en jevn masse. Finn frem en kakeform på diameter 20-23 centimeter og kle den med bakepapir. Hell oppi kjeksblandingen og trykk den flat u bunnen og litt oppover kantene på formen. Sett formen med kjeksbunnen i kjøleskapet mens du lager ostefyllet.

Sett ovnen på 150 grader varmluft. Bland ricotta, kremost, sukker og vaniljesukkeret til en jevn blanding med en kjøkkenmaskin, la den typ stå i 1-2 minutter. Visp lett sammen eggene og tilsett sitronsaft og sitronzest i eggeblandingen. Rør ut maizena i kefiren og bland sammen eggeblandingen og kefirblandingen med de øvrige ingrediensene. Hell ostefyllet over kjeksbunnen og stek i ovnen i cirka 1,5 time. Kaken skal starte å få en lett gylden farge på topplokket. Avkjøl kaken før servering og pynt gjerne med friske bær!