Sommerlig raw kake med solbær

EN KAKE DU KAN SPISE TIL FROKOST

En av de diggeste tingene med raw kaker er at de er sunne og proppet med næringsstoffer, så de kan du fint spise til frokost eller når det måtte være – uten dårlig samvittighet. Og denne varianten er en deilig sensommerkake, laget på friske solbær. Du kan selvfølgelig velge andre bær hvis du vil – men vi anbefaler deg å teste solbærvarianten, for den er skikkelig god! Og perfekt hvis du har en bugnende solbærbusk i hagen.

Vi har laget en liten kake, typ på størrelsen med en liten matboks på 10cm x 15cm.

Og du trenger følgende:
– 2 dl solbær
– 3 dl cashewnøtter
– 1 dl havregryn
– 7 dadler uten sten
– 1 spiseskje agavesirup (eller honning)
– en klype salt

Det første du må gjøre er å legge cashewnøttene i bløt over natten. Finn frem en kraftig blender eller kjøkkenmaskin – det kreves litt power for å lage massen til kaken. Start med å lage bunnen til kaken. Hell vannet av de bløtlagte cashewnøttene og skyll de godt, før du putter 1 dl av cashewnøttene i blenderen (spar 2 dl til fyllet!). Deretter hakker du opp 4 dadler (det gjør det enklere for blenderen din og blande massen) og putter de oppi blenderen, sammen  med 1 dl havregryn, 1 spiseskje agavesirup og en liten klype salt. Bland godt – det skal bli en jevn masse. Finn frem en liten boks eller liten kakeform og kle den med bakepapir – hell massen over i formen og klem den utover så den dekker bunnen. Bruk gjerne en spiseskje som du dypper i kaldt vann, da er det lettere å forme massen uten at det klistrer seg for mye.

Da kan du fortsette med fyllet! Bland 2 dl solbær, 2 dl bløtlagte cashewnøtter og 3 finhakkede dadler i blenderen, og blend til du får en jevn masse. (Sjekk den fine fargen!) Hell kakefyllet over bunnen og sett kaken i fryseren et par timer eller mer. Når du skal servere kaken, så bør du ta den ut av fryseren et par timer før servering, slik at den får tint litt – men den kan fint serveres litt kald.