Frisk og deilig sitronpizza

PIZZA MED SMAK AV SOMMER

Sitronpizza er en skikkelig fresh favoritt hos oss på sommeren! En skikkelig digg pizza som føles litt ekstra frisk og deilig – perfekt for den tiden vi er inne i. Ekstra deilig blir den når du kan toppe den med masse friske urter fra egen hage.

For å lage vår versjon av sitronpizza så trenger du følgende:

– Pizzadeig, her lager du din favorittdeig
– Sitroner, helst økologiske
– Frisk basilikum
– Mozzarella
– Grønn pesto
– Creme fraiche
– Pinjekjerner

Start med å lage pizzadeig av den oppskriften du foretrekker. Når deigen er ferdig hevet så klemmer du den utover til den er passe stor. Vi synes alltid det er best å unngå å kjevle, når man kjevler så blir gjerne bunnen mindre luftig. Deretter lager man pizzasaus ved å blande grønn pesto og creme fraiche. Som vanlig så tok vi det litt på slump – men bruk litt mindre pesto enn creme fraiche. Smør pestoblandingen utover bunnen. Vask sitronene godt, tørk av de og skjær de i tynne skiver. Deretter skjærer du bort det aller, aller ytterste skallet, men lar litt av det gule skallet være igjen. Fordel sitronskivene utover pizzaen, dryss på pinjekjerner og del opp mozzarellaen og fordel jevnt på toppen. Deretter steker du pizzaen til bunnen har blitt fin og gylden. Temperatur og steketid avhenger av hva slags pizzabunn du har valgt å lage.

Dryss over litt ekstra pinjekjerner og basilikum på toppen før du serverer.