SPOTLIGHT Stine Svarthe

STINE INSPIRERER TIL GODE MATVALG FOR DE MINSTE

Når man blir mamma så blir man gjerne litt ekstra bevisst på alle valgene man tar, man vil jo bare det beste for de minste. Og en person som har inspirert mødrene i redaksjonen er Stine Svarthe, damen som driver @barebrabarnemat. Med et stort smil inspirerer hun til å ta sunne gode valg når du lager mat til barna, og inspirerer til å lage mat fra bunnen av. Det er enkelt, det er sunt og det er godt! Og nå er Stine ute med en ny bok, «Bare bra barnemat», proppfull av deilige oppskrifter og inspirasjon!

Vi digger deg. Fortell om hva du driver med for tiden.

Akkurat nå er det så mye spennende som skjer. Men det største prosjektet akkurat nå er bokprosjektet, jeg har akkurat hatt boklansering for den nye boken Bare bra barnemat som gikk rett inn på førsteplass på bestselgerlista. Jeg er så utrolig takknemlig for at den har blitt så godt tatt i mot av alle, det er virkelig helt fantastisk. Dette er mer en enn oppskriftsbok, det er en komplett guide gjennom barnematjungelen, som jeg selv skulle ønske jeg hadde for 7 år siden da jeg skulle i gang med mat til datteren min Madeleine og begynte å søke informasjon. 

Sammen med samboeren min, og 2 åringen som er hjemme har vi klart å få til produkter laget med spiret mel. Kort fortalt, når kornet spirer så går det igjennom en bløtleggingsprosess som gjør at det kan bli lettere å fordøye og næringsstoffer som jern tas lettere opp i kroppen. 

Til nå har vi spireboller med sjokolade, spirepasta, brød, spiret brød- og bakemiks. Vi jobber med en superflink baker, og snart kommer det også flere gode produkter. Det er fint å lage hjemmelaget men ingen lager alt alltid, da er det godt å ha gode alternativer å kjøpe ferdig. Dette har vi jobbet med siden 2019, og jeg trakk faktisk samboeren min på Cafe, og det første vi snakket om var næringsrik mat til barn og han fortalte at han jobbet med å få ut et skikkelig næringsrikt brød til alle barnehager. Det brødet kom nå i 2022 og jeg er bare så glad for at vi endelig får dette ut, forhåpentligvis også i barnehager. 

 Og så har jeg en drøm om en cafe, så i våres kjøpte Bare bra barnemat en frisørsalong i Drammen som skal bli cafe, men med en 1 ½ åring som ikke har startet i barnehagen enda blir tiden knapp når det er flere enn et prosjekt i hverdagen. Men det kommer en dag hvor oppussingen starter der også, og det gleder jeg meg også så veldig mye til.

Hva har inspirert deg i dette prosjektet?

Den største inspirasjonen er alle som følger. Alle meldingene jeg får om hvordan matvanene og hele livet til familier har endret seg. Jeg blir så rørt og takknemlig for at jeg får være den som inspirerer andre til å ta bedre valg, ikke bare for barna sine men hele familien. Å få hjelpe på den måten er virkelig en gave.

Hvor og når kan man kjøpe boka di?

I bokhandlere eller i nettbutikken til Bare bra barnemat.

Hvordan startet du dagen din i dag?

I dag syklet vi til sammen alle fire, bort til skolen til datteren min. Veldig fint, og noe jeg tenker vi skal ta oss tid til oftere nå som det er sommer. For en deilig start på dagen!

Hva er det siste du nettshoppet?
Ja hva var det. Jeg handler ganske sjeldent på nett, men jeg tror det var en vekkerklokke som jeg hadde sett på en stund. Jeg har nemlig bestemt meg for å legge fra meg mobilen før jeg går inn på soverommet og da er det viktig med en god vekkerklokke med både lys og lyd.

Har du en Instakonto du kan anbefale?

Oi bare en? Jeg følger så mange inspirerende damer, kontoer som gir så god påfyll i hverdagen. Flere av de har også blitt mine venninner. Er det ikke fantastisk hvordan man kan finne hverandre over sosiale medier! @heleneragnhild for hverdagsglede og ernæring @annikenbinz for tankesett og @manifestationbabe for å minne meg selv på at det finnes bare muligheter i denne verden vi lever i.

Hva er ditt beste self care tips?
Dette var et skikkelig vanskelig spørsmål, for det har jeg for lite av i hverdagen. Å trekke pusten to-tre ganger kjempe dypt gjør underverker for meg, og det er enkelt å gjennomføre i hverdagen.

Fortell oss en guilty pleasure?
Har jeg noen? Jeg kunne kanskje svart sjokolade, men jeg ser ikke på det som en guilty pleasure, det passer jo perfekt inn i et næringsrikt kosthold:)

Har du et serietips eller en film å anbefale? Eller podcast.

Ja! Akkurat nå lytter jeg til Leger om livet av Annette Dragland, masse spennende å lytte til.

Fortell oss noe vi ikke vet om deg!
Jeg går på naturiststrand. Det synes jeg er så fint og befriende i et samfunn hvor mye av det naturlige har blitt unaturlig – ikke bare når det gjelder kropp, men også mat og helse.