Sommerlig salat med vannmelon

SOMMERSALAT MED VANNMELON OG TERIYAKI-TOFU

Det er få ting som smaker mer sommer enn vannmelon! Og her skal dere få oppskriften på en skikkelig sommersalat med mange spennende smaker. Vi har tatt utgangspunkt i en oppskrift hos FoodJunkie, men gjort noen få tilpasninger, blant annet tilsatt stangselleri fordi det er så digg med litt forskjellige konsistenser og noe som knaser skikkelig!

Og til deg som er litt skeptisk til tofu, gi denne oppskriften et forsøk! Vi har hatt et litt «njææææ»-forhold til tofu, men denne salaten ble løsningen, her var det så digg! Trikset var å steke den godt og tilsette masse gode smaker, og plutselig så var tofu skikkelig digg!

For å lage denne deilige salaten så trenger du følgende:
– 1/4 vannmelon
– en halv agurk
– 3 stenger stangselleri
– 3 lime
– en pakke tofu
– Sesamfrø
– Teriyakisaus
– Fersk koriander
– Chiliflak
– Olivenolje

Start med å vaske grønnsakene godt. Skjær agurk og stangselleri i skiver og kutt opp vannmelon i terninger. Legg de kuttede grønnsakene og vannmelonen i en bolle eller dyp tallerken. Skjær deretter opp tofu i terninger og stek godt i en varm panne. Tofu-terningene skal bli gyldenbrune og få litt sprø skorpe. Når tofu-terningene er fine og brune så heller du over litt teriyakisaus og vender sausen godt inn, før du heller tofu-terningene over i en liten bolle. Strø over godt med sesamfrø og vend, slik at alle tofu-terningene dekkes av sesamfrø.

La tofu-terningene stå og avkjøle seg litt mens du lager en enkel dressing av olivenolje, saften fra 2-3 lime (spar et par skiver lime til å pynte salaten), chiliflak og masse hakket koriander. Drisle dressingen over salatblandingen, og strø deretter over tofu-terningene på toppen. Pynt med noen blader koriander og et par limebåter.