SPOTLIGHT Warunee Bolstad

SI HEI TIL STRIKKEDRONNINGA BAK PLYSTRE KNITWEAR

Hvis du er glad i strikking og håndarbeid så skal det veldig mye til at du ikke kjenner til Plystre Knitwear! Og strikkedesigneren og håndverksentusiasten bak brandet er Warunee Bolstad. Nå er hun aktuell med en ny bok, Et år med broderi, som tar for seg hvordan du kan skape unike klær og tilbehør til garderoben din – inspirert av de ulike sesongene.

Og det er så mange cute prosjekter, vi fikk bare lyst til å finne frem nål og tråd og sette i gang med en gang! Vi lar oss inspirere av de cute prosjektene Warunee har lagt ut på Plystre sin IG, og gleder oss til å få tak i boken så vi kan starte på noen prosjekter på hjemmebane!

Vi digger deg. Fortell om hva du driver med for tiden.

Åh, tusen takk! Jeg digger dere også! Akkurat nå er jeg på et mission om å spre broderiglede i Norge! Jeg har nettopp hatt boklansering for den nyeste boka mi «Et år med broderi». I denne boka lærer jeg bort hvordan du enkelt kan brodere og skape ulike motiver, på alt fra strikkegensere, jeans og shortser til vesker, luer og annet tilbehør. Jeg tar med leserne på en broderireise gjennom fire årstider, og du finner inspirasjon fra naturens egne motiver, farger og former. Oppskriftene er enkle og lykkes med, og du kan raskt trylle frem noe unikt og personlig.

Og så skal jeg snart reise på en måneds ferie til Thailand og skal møte familien min igjen for første gang på 3 år. Her skal jeg bare spise god mat, sole meg og gjøre research til en ny bok jeg skal skrive til høsten.

Hva har inspirert deg i dette prosjektet?

Jeg har alltid vært lidenskapelig opptatt av håndarbeid. Jeg liker å lage ting med hendene, og det og lykkes med håndarbeid gir meg en følelse av mestring og overskudd. Det blir en avkobling i hverdagen, med rom og mulighet for en stille stund. Jeg broderte litt da jeg var liten, men jeg ble ikke ordentlig interessert før i 2018, da jeg og familien solgte leiligheten vår i Oslo og flyttet til Thailand. På det tidspunktet hadde jeg nettopp startet en strikkebedrift og planen var å strikke masse, men jeg innså raskt hvor varmt det var å strikke med ull der. Derfor begynte jeg å brodere og det ble starten på en broderiromanse som gir meg enorm mestringsfølelse. En følelse jeg ønsker å dele videre til andre!

Hvor og når kan man kjøpe boka di?

Boka ble lansert april og den finner du hos Ark Bokhandel og på nettsiden min www.plystre.no.

Hvordan startet du dagen din i dag?

Jeg startet dagen min med en lang gåtur i marka, noe jeg har prøvd å få inn som en rutine de siste ukene. Det er deilig med disse korte turene på morgenen med podcast på ørene. Hvis jeg har sovet lite og er gretten, så hjelper det alltid med en gåtur.  Da jeg kom hjem satte jeg på musikk og begynte på et nytt og spennende broderiprosjekt til jobben.

Hva er det siste du nettshoppet?
Jeg shoppet akkurat tidenes fineste kokebok, som heter «A House Party in Tuscany» av Amber Guiness. Og masse solkrem.

Har du en Instakonto du kan anbefale?

Jeg har flere!

@tessaperlow for inspirerende broderier på klær
@amberguinness for nydelig italiensk mat og natur på feeden
@gainsbybrains for deilig treningspush
@sophiebakas for baking
@trinekjær for mote og hverdagsliv
@mariellehaon for Paris og fransk livsstil og mote

Hva er ditt beste self care tips?
Tur i skogen er mitt beste self care tips! Jeg finner en enorm ro og klarer alltid å snu en dårlig dag etter en lang tur i marka. Etter det så lager jeg mat. Masse digg mat. Jeg åpner en flaske med musserende og finner frem favorittduken og dekker på med det fineste serviset. Jeg kjøper inn friske blomster og så inviterer jeg over mine beste venner.

Fortell oss en guilty pleasure?
En glass musserende og en god true crime-serie. Helst sammen. Da peaker livet!

Har du et serietips eller en film å anbefale? Eller podcast.

Akkurat nå er jeg helt hekta på Stranger Things, feelgood som er passe skummel. Før det så jeg Dopesick om legemiddelindustrien i USA. som jeg ble helt sjokkert av. Mare of Easttown på HBO er en utrolig god krimserie med Kate Winslet.

Er du en truecrime-junkie som meg så er favorittpodcasten min akkurat nå Women and Murder.

Foto: Miriam Brenne Karlsen

Fortell oss noe vi ikke vet om deg!
Jeg lager nesten alltid nudler til kveldsmat! Blir aldri lei. Når vi er på ferie i Thailand så bestiller jeg lett roomservice med nudler til kvelds.