It’s a Buddha bowl

EN BOWL MED ALT SOM ER DIGG

Tenk deg en digg salatbolle med alt som er godt. Det er på mange måter hva en Buddha Bowl er! En digg blanding av det beste du vet av grønnsaker, spirer, frukt, korn eller annen digg og næringsrik mat.

Start gjerne med en base, slik som ris, quinoa, couscous eller lignende. Denne gangen valgte jeg trefarget quinoa. Deretter velger du de grønnsakene eller eventuell frukt som passer og kutter opp i passende biter. Velg gjerne noen rotgrønnsaker, noen belgfrukter og gjerne avokado for å få inn litt sunt fett og en annen konsistens. Her har jeg valgt søtpotet, edamamebønner, gulrot (både syltet og fersk), reddiker og avokado. Noe av trikset for å skape en spennende bowl er å velge ulike tilberedte grønnsaker, noen er ovnsbakt, noen er rå, noen er syltet. Har du ikke prøvd å lage syltede grønnsaker selv? Det er superenkelt, du finner vår fremgangsmåte her.

Du kan også velge å toppe det hele med en klatt hummus, guacamole eller en annen dipp – men det er ikke noe must! Buddha Bowl kan varieres i det uendelige, alt etter hva du har i kjøleskapet.