Blomsterkrans i håret 17.mai

LAG EN NYDELIG BLOMSTERKRANS TIL I MORGEN

Blomster hører hjemme på 17. mai og det er lite som er så fint som en blomsterkrans i håret. Det pynter opp et hvert antrekk og vi føler oss sjeldent finere enn når vi har nettopp har pyntet håret med vakre blomster.

Velg ut blomster som passer til ditt antrekk. Vil du ha en stor og kraftig krans velger du litt større blomster, ellers kan du lage en enklere variant med små blomster. Igjen, her er det fantasien som setter grenser!

Du trenger: 4 tykke ståltråder, blomsterteip, tynn ståltråd, en sprayflaske fylt med vann og en pose. Alle disse tingene vil du få tak i på din lokale blomsterbutikk.

1. Ta de 4 tykke ståltrådene og tvinn de sammen så du får en lang tråd.
2. Fest blomsterteip rundt tråden for å gi bedre feste til den tynne ståltråden.
3. Lag en løkke i den ene enden. Denne bruker du for å «låse» kransen når du er ferdig.

4. Lag små buketter og fest blomstene nedover, dette fortsetter du med nedover lengden. Prinsippet er det samme som alltid når du lager krans. Du finner vår video her.
5. Når du har festet på blomstrene klipper du av ståltråden, og fester siste del av lengden inn i løkken. Knyt et bånd rundt avslutningen på kransen etter du har målt opp og funnet den størrelsen som passer ditt hodet.
6. Lager du denne dagen i forveien kan du putte kransen i en pose, spray godt over den med vann og la den ligge avkjølt i kjøleskapet.

Vi håper du får en kjempefin dag!  Og du, hvis du lar deg inspirere av blomsterkransen, tagg oss gjerne med hashtaggen vår #thingspihlloves.