Hvordan booste kreativiteten

NOEN TIPS FOR Å FÅ KREATIVITETEN TIL Å BLOMSTRE

Et spørsmål vi ofte får er, «hvordan klarer dere å være så kreative hele tiden?». Og det er selvfølgelig noe som må jobbes med, på lik linje med andre ting . Men vi har også funnet ut en ting, og det er at kreativitet veldig ofte bunner i å ta gode valg for seg selv. Når man er bevisst på hva man bør gjøre for å ha det bra, og tar enkle små valg i forhold til det hver dag – ja da blomstrer kreativiteten mye enklere.

–  Gjør det hyggelig rundt jobbplassen din. Hold det ryddig, og ha noen ting rundt deg som gjør deg glad. Det kan være deilige duftlys, noen inspirerende bilder, friske blomster.
– Vi har alltid notatbøker og kamera i umiddelbar nærhet. Man vet aldri når en god ide eller et fint motiv dukker opp.
– Lag lister og bruk gjerne en kalender. Å få ting ned på papir, eller inn i en kalender gjør at man slipper å ha de tankene surrende rundt i hodet. Skriv ned ting du må huske, i stedet for å bruke energi på å prøve å huske alt.

– Gjør noen ting som gjør deg godt! Om det er en løpetur i lunsjen, å starte dagen med yoga eller å bla litt i noen magasiner eller lytte til en podcast. Å gjøre ting som er godt for deg booster både produktiviteten og kreativiteten.
– Koble av og ta deg pauser. Kom litt vekk fra skjerm og koble av. Det trenger ikke dreie seg om så mange minuttene, en rask gåtur i lunsjen eller en kopp te ute i sola. Etter en liten restart føles hodet ofte langt mer produktivt og klar for nye oppgaver.
– Tenk litt over når du jobber best med ulike oppgaver, og legg gjerne opp dagen deretter. Kanskje du har en helt annen ro på kvelden til å ta tak i visse oppgaver? Og ikke la tidstyver spise opp dagen din, ha gjerne en tidslimit på scrolling på Instagram og den slags.
– Har du en to do liste som aldri ser ut til å stoppe og det hele blir litt overveldende. Ta et skritt tilbake og prioriter. Du får kun gjort en ting av gangen, så plukk ut det viktigste og gå løs på det. Sørg for at resten av listen er notert ned, og gå systematisk til verks.
– Skal du ta et telefonmøte? Gå deg en tur samtidig. Å bevege seg litt gjør godt og gir ekstra energi.
– Å la seg inspirere handler ofte om de små tingene, det kan være det magiske sollyset som leker seg på veggen, en vakker bukett med blomster, en setning i en bok, et bilde i et magasin. ved å være åpne, nysgjerrig og tilstede – så dukker det veldig ofte opp mange små øyeblikk i løpet av en dag – der man kan plukke med seg litt inspirasjon og kreativt påfyll.