12 grunner til å besøke Gamlebyen i Fredrikstad

 VÅRE FAVORITTER I GAMLEBYEN FREDRIKSTAD

Dere husker sikkert at vi var på jentetur til Gamlebyen i Fredrikstad for litt siden! Og for en fin tur vi hadde, vi skal definitivt tilbake til Gamlebyen igjen snart. En så utrolig koselig destinasjon å besøke, både med venninnegjengen, familien eller med kjæresten. Her har vi samlet opp våre favorittsteder i Gamlebyen i Fredrikstad som er et must å ta turen innom!

Losse er en superspennende liten butikk som har spesialisert seg på nydelige vintage kimonoer og vintage Kokeshi dukker fra Japan. Vi falt pladask for Kokeshi dukkenes historie, de sies å bringe lykke og i Japan er de selvskrevne gaver å gi bort i fine anledninger som når noen har fått nytt hjem eller har fått barn. Vi kjenner at vi må ha med oss en Kokeshi dukke til hjemmene våre ved neste besøk.

Er du på utkikk etter noe nytt til hjemmet? Det skal godt gjøres å besøke Galleri Mimosa uten å falle pladask.

Disse vakre lokalene er proppfulle av spennende interiør og ting til hjemmet, smykker, litt klær og ting du ikke ante at du ønsket deg. Vi gikk ikke tomhendte ut herfra!

En ting som er utrolig gøy med Gamlebyen er at du finner disse helt unike konseptene som du ikke finner noe annet sted, og også mange små steder som tar vare på gamle håndverkstradisjoner. Emm K er en vintageinspirert liten butikk med fokus på merker som har kolleksjoner inspirert av sin kjærlighet for vintage og retro. Det er også en liten krok med ekte vintage, blant annet noen helt fantastiske kjoler!

Innehaveren er også utdannet kostymedesigner, så her har du mulighet til å få tilpasset den kjolen du har hengende i skapet ditt som ikke sitter helt som den skal eller andre plagg som trenger en liten justering.

Rett rundt hjørnet fant vi den nydeligste lille barnebutikken, HeyKiddo! Det er en slik type butikk der alt bare er superfint, masse nydelige klær, utstyr og interiør til mini. Vi kunne lett sendt venner og familie inn hit for å kjøpe gave til mini, og vært helt trygge på at gaven ble suksess – for her var rett og slett ALT så utrolig cute! Et must å besøke for deg som er mamma eller har en liten du skal kjøpe gave til.

Litt lenger bort i Gamlebyen fant vi den nydelige lille butikken Sister Soul med egendesignet kleskolleksjon inspirert av yogalivsstilen, men også masse krystaller, eteriske oljer og yogautstyr. Helt i vår gate! Anette som er en av kvinnene bak Sister Soul, har også er yogastudio i Gamlebyen, vel verdt å besøke hvis man har tid og mulighet. Tenk så deilig å snike inn en yin økt på matta eller et Gong bad?

Vi fant de fineste telysestakene i bergkrystall og ametyst som måtte bli med hjem. Og noen nye lommekrystaller selvfølgelig.

Er du glad i bøker? Da må du ta turen innom Camino Bok, en skatt av en bokhandel! Her finner du et nydelig utvalg bøker som du ikke finner i alle andre bokhandler.

De har også et utvalg vakre print og plakater. Vi koste oss så med å lete gjennom bokhyllene, bla i bøker og sette oss ned i vinduskarmen og lese litt. Så fint med en slik bokhandel der man kan finne roen, bruke godt med tid og la seg inspirere. Og ja, vi endte opp med å kjøpe med oss et skikkelig godt bokfunn!

Vi fant oss litt nytt til vårgarderoben hos multibrand butikken Therese M. Denne søte lille klesbutikken ligger på et hjørne sentralt i Gamlebyen, og fører merker som Ganni, Munthe og Faithfull the Brand.

Og du! Et lite tips fra oss! Har du noen sko eller en veske i skapet som skulle vært til reparasjon? Ta de med til Gamlebyen da vel, her finner du en ypperlig skomaker som kan hjelpe deg!

Andre ting som er verdt å nevne er Margaux Chocolate som har nydelig fransk gourmetsjokolade og Bastion 5 som er kunstnerkollektivet i Gamlebyen, med hyggelige små gallerier, eller rett og slett bare en koselig piknik i et av de fine grøntarealene!