Mormors limonade med rabarbra

DENNE MÅ DU TESTE I SOMMER

Da redaksjonen var i Gamlebyen for litt siden, så spiste vi lunsj på Mormor’s Café. Og der fikk vi en rabarbralimonade som var så tullete god, at vi bare måtte spørre etter oppskriften. Den var frisk, søt og syrlig – alt på en gang, og med en helt nydelig liten touch av vanilje.

Og oppskriften den fikk vi, og vi fikk til og med lov til å dele den med dere! Så her har dere den, en oppskrift som er et must å teste ut i sommer – så deilig!

MORMORS RABARBRALIMONADE

600 gram rabarbra skjæres og fryses
300 gram  sukker
Saften fra 3 sitroner
Riv skallet på sitronene
1 vaniljestang delt i to 

Bland alt sammen unntatt rabarbraen i en kasserolle, sammen med 3 liter vann. Kok opp og la koke i cirka 30 minutter. Hell over i en bolle med den frosne rabarbraen. La trekke over natten og neste morgen siler du limonaden og putter på rene, tette flasker. Server med skiver frisk sitron & masse isbiter!