Lun salat med byggryn

ET ENKELT OG DIGG MIDDAGSTIPS PÅ EN MANDAG

En lun og deilig byggrynsalat – perfekt på en litt kjølig maidag. Denne salaten er full av deilig smak og har blitt en skikkelig favoritt hos oss. Like god til lunsj som til middag, så lag gjerne opp en litt stor porsjon når du først lager, så har du lunsj i morgen også!

Du trenger:
Byggryn 
Sjalottløk 
Hvitløk 
Søtpotet 
Spinat
Grønnsaksbuljong 
Sitron
Salt & pepper

Start med å kutte opp løken i grove biter, deretter kutter du søtpotet i passe store terninger. Skyll byggrynet som anvist på pakken ta frem en dyp stekepanne og hell oppi byggryn og grønnsaksbuljong, dette skal koke i en 15-20 minutter. I en annen stekepanne steker du søtpoteten i 5-6 minutter og deretter tilsetter du løken og steker det sammen til løken har blitt blankt og søtpoteten har passe tyggemotstand. Legg løk og søtpotet til side, dette skal blandes samen med byggrynet når det er et par minutter igjen av koketiden. Helt på slutten kan du vende inn en neve spinat og skvise over litt saft fra en sitron.

Smak til med salt og pepper og topp det hele med litt fetaost! Bon Appétit!