Jentetur til Gamlebyen i Fredrikstad

24 TIMERS GETAWAY I GAMLEBYEN FREDRIKSTAD 

Bare litt over en time unna Oslo finner du Gamlebyen i Fredrikstad, nord-Europas eldste festningsby. Omgitt av vakker natur og full av sjarmerende gamle hus, brosteinsgater, særegne butikker og rett og slett skikkelig god stemning. Det perfekte stedet for verdens koseligste getaway med venninner eller kjæresten. Som vi koste oss.

Vi sjekket inn på Gamlebyen hotell og wow, for en perle! Hotellet ligger i den ærverdige Graffgården med 15 små koselige rom og 2 suiter, alle ulikt innredet med hver sin personlige stil.

Vi elsker blondegardinene, de søte kaffekoppene og det romantiske interiøret. Skikkelig, skikkelig koselig.

Å se byen våkne til liv gjennom gamle vinduer med en kopp kaffe i vinduskarmen. Her fant vi så mye ro, men også masse inspirasjon.

Se så koselig det er i gatene! Ta deg en spasertur rundt i byen og bruk gjerne litt tid på å studere alle de unike detaljene som er rundt omkring. Alt fra de vakreste dørene, til gamle vinduer og fine vekster som strekker seg oppover husene. Og ikke minst, skikkelig hyggelig lokalbefolkning som er åpne for å fortelle både en historie eller tre om Gamlebyen.

Plutselig sulten? Ingen problem. Vi spiste en smakfull lunsj på Mormor’s cafe. Og når du er innom må du ikke glemme å bestille en flaske med rabarbra saften – noe av det beste vi har smakt. Menyen bugner av deilige retter laget med mange lokale og økologiske produkter, fargerikt og skikkelig fresht. Kakedisken fylles opp hver eneste dag med Mormors gode fristelser. Og igjen, den koselige, lune og litt nostalgiske atmosfæren fyller lokalet. Anbefales virkelig!

Sjekk disse fargene! Ah, smakfullt.

Toget stopper i Fredrikstad by og rett fra toget kan du hoppe på ferja til Gamlebyen, 59 sekunder tar det. Så det er lekende lett å komme seg til Gamlebyen kollektivt! En annen ferjetur verdt å få med seg er den som går mot Ålekilene, cirka 50 minutter langs elven og du har fått en skikkelig rundtur. Kjøp gjerne med en fiskekake rett i hånda fra Østsiden Delikatesse, et lite must!

Takk for oss fine Gamlebyen i Fredrikstad – som vi har kost oss, vi kommer definivt tilbake! Om litt kommer vi til å dele noen av våre favorittsteder å titte innom i Gamlebyen, stay tuned!