SPOTLIGHT Anja Hammerseng-Edin

Photo: Thomas Qvale

SI HEI TIL ANJA HAMMERENG-EDIN

Hun sjarmerte oss alle med sin enorme vilje og varme medmenneskelighet da hun var med i Mesternes Mester i høst. Og vi blir så fascinert av Anja sin genuine interesse i menneskene rundt seg, egenutvikling og hvordan man kan vokse som menneske. Siden hun sluttet som håndballspiller har Anja jobbet med nettopp disse tingene, som foredragsholder og mental trener.

Det er ikke så overraskende at Anja Hammerseng-Edin sin nye podcast «Hva hvis det er mulig, da?» handler om personlig utvikling, hvordan man kan oppnå suksess og det man drømmer om og utvikle seg som menneske. Vi heier på deg Anja, takk for at du deler av dine erfaringer og kunnskap, du er ei skikkelig klok og varm dame og du inspirerer oss!

Vi digger deg. Fortell om hva du driver med for tiden.

Så herlige ord. Takk. Jeg driver nå podcasten «Hva hvis det er mulig, da?»

Den er rettet mot mennesker som lurer på om det finnes et potensiale inni dem, som det er mulig å utforske. Enten du er klar for det neste nivået i det du allerede driver med, eller om du er klar for å skifte retning og følge hjertet ditt, selv om det kan være skummelt. Jeg laget den fordi jeg vet kraften av å fylle hodet og fokuset med noe som gir energi, og mot.

Jeg tror vi trenger å vokse som mennesker, og ikke bare med påfyll av mer, men av og til også våge å ta bort noe.  Så podcasten er en blanding av det. Påfyll av strategier og mindset, men også like viktig: Hva vil du gi slipp på? Overbevisninger som holder oss tilbake, frykt, eller faktiske oppgaver i rollen du har på jobb, i laget eller hjemme.

Hva har inspirert deg i dette prosjektet?

Jeg har hatt dette som en stor passion hele livet. Helt siden jeg var 13 år og møtte Frank Beck første gang. Han var en av Norges første motivatorer, og da jeg hørte hans ord forstod jeg at jeg kan utfordre det jeg har trodd har vært sant inni meg. Og der startet drømmen om å føre den opplevelsen videre til andre.

Noen år senere stod jeg på lærerværelset. Var nyutdannet lærer, med studielån oppetter ørene. Veien var satt. Samtidig må jeg være så ærlig å si at jeg kjedet meg. Og jeg hørte kollegaen min si: Ahh, ja ja, 4 måneder igjen… ( Han skulle gå av med pensjon). Der ble jeg redd. For at jeg skulle ende opp som en som kjedet meg gjennom livet og gledet meg til å bli pensjonist. Og ikke var ærlig med meg selv og det jeg egentlig visste inni meg at jeg ville gjøre. Jeg ble redd for at frykt skulle holde meg tilbake, og tankene vandret tilbake til da jeg var 13 og møtte Frank. Jeg hadde glemt drømmen min. Det som var så ekte inni meg. Jeg hadde latt forventninger fra samfunnet, og tryggheten ta over. I noen tilfeller er det sikkert lurt, men det er ikke en måte jeg ville leve livet mitt på.

Jeg sa opp den dagen.

Og begynte å leve fra hjertet. Derfra åpnet enormt mange dører seg. Da jeg begynte å følge det som var ekte inni meg og følge nysgjerrigheten tok jeg store steg som håndballspiller og også som menneske. Og de barrierene jeg gikk gjennom der gjorde at jeg vokste som menneske. Så den store inspirasjonen er det: Når jeg vokser vokser også alt rundt meg. Så jeg jobber med dette hver eneste dag. Selv elsker jeg å lære gjennom historier, og jeg bringer dem videre i podcasten. Blir så enormt inspirert selv av disse historiene, og dra linker fra dem inn i eget og andres liv. Så dette er et prosjekt som virkelig inspirerer meg.

Hvor kan man høre podcasten?

Der du hører på podcaster. Spotify, iTunes.

Hvordan startet du dagen din i dag?Akkurat i dag startet dagen på Lillehammer på et hotell med familien. Gro har familien sin her oppe og det er godt å møtes når vi har fri.  Dagen startet med kaffe på senga med Gro og gutta. Jeg elsker å være med familien min. Og være der med hele meg når vi er sammen. Gro og jeg traff hverandre for snart 12 år siden, og jeg kjenner så en så sterk kjærlighet og takknemlighet til vårt forhold hver eneste dag. Hun er rett og slett skikkelig bra!

Hva er det siste du nettshoppet?
Boken «Way of integrity» av Martha Beck.

Har du en Instakonto du kan anbefale?

Kona mi Gro. Hun har så mange fine refleksjoner. @hammersengedin

@mariussoerlie for mindset

@purposologist som har så mange herlige quotes om livet.

@hannelenesvegetar hvis du spiser vegetarmat. Jeg gjør det og får enormt mye inspirasjon herfra.

@gurotvedten som har så mange fine tanker om livet, og familie

@stoic.outlaw og @srisriravishankar

Hva er ditt beste self care tips?
Meditasjon. Det skaper en transformasjon som bare du kan gjøre, og bare du kan oppleve. Det har vært det viktigste jeg har gjort for meg selv.

Fortell oss en guilty pleasure?
Smågodt. Elsker smågodt.

Har du et serietips eller en film å anbefale? Eller podcast.

«The Voice» er en vinner her hjemme for alle. Jeg hører på podcaster masse og får masse inspirasjon fra «Quote of the Day Show»,  «Mindvalley» og  «Jay Shetty».

Fortell oss noe vi ikke vet om deg!
Jeg trener mindset, meditasjon og takknemlighet hver eneste dag, men jeg sliter fortsatt med åpne skapdører…