Tid for å potte om

GI PLANTENE LITT MER PLASS OG KJÆRLIGHET 

Har du også noen planter som begynner å vokse ut av de små pottene sine? Det er det tid for å potte om og gi plantene ny næringsrik jord. Plantenes nærings- og vannreserve avhenger av pottestørrelsen, så dersom du ikke føler at plantene dine vokser eller at de ser litt slappe ut så kan det være grunnen – De trenger mer plass. Dette er våre beste tips for å få fine, store planter som trives!

  1. Når du skal potte om kan du med fordel velge en potte som er 2 størrelser større enn den forrige. Husk å velg potter som har dreneringshull i bunn, ellers vil plantene dine bare drukne. Bruker du for eksempel plastpotter kan du bare skjule disse med en finere pyntepotte.
  2. Før du planter om må du huske å vanne planten godt. La de gjerne få stå i et lite vannbad i en 20 minutter.
  3. Ta planten forsiktig ut av plastpotten og fjern noe av den gamle jorden rundt røttene på plantene før du putter de i ny deilig jord. Vann deretter godt så all jorden er våt og fin. Tips: Du har kanskje opplevd at det bobler i jorden når du vanner? Det betyr at det er luft i jorden og plantene dine trenger mer vann. Vann til jorden slutter å boble.
  4. Ikke glem å gi plantene dine litt spa-time! 

Har du veldig store planter i store potter trenger du ikke ta ut all jorden. Ta ut store deler av den jorden som er på toppen og fyll på med ny næringsrik jord.