Småkaker med sitron og valmuefrø

SKIKKELIGE SAFTIGE KAKER MED SMAK AV SITRON

I påsken har man litt ekstra tid til å bake noe godt. Disse sitronkakene med valmuefrø er skikkelig saftige og gode – og vi digger den friske smaken av sitron! For å gjøre de ekstra søte så bakte vi de i disse kakeformene.

For å bake cirka 12-15 store småkaker (eller muffins) eller en kake i rundform (22-24 cm) trenger du følgende:
– 200 gram hvetemel
– 200 gram smør
– 225 gram sukker
– 4 hele egg og 1 eggeplomme (ta vare på eggehviten til glasuren)
– 100 gram kesam vanilje eller yoghurt naturell
– 125 gram naturell kremost
– revet skall fra 3 økologiske sitroner
– saften fra 1/2 sitron
– 1 spiseskje valmuefrø

– 1 teskje bakepulver
– 1 teskje ekte vaniljesukker
– 1/2 teskje natron
– 1 teskje salt

Start med å forvarme ovnen til 180 grader. Hvis du bruker kakeform som trenger å smøres, så smør den godt. Vi brukte kakeformer av silikon. Smelt smøret og sett det til side slik at det får avkjølt seg litt. Pisk lett sammen sukker, eggene og den ekstra eggeplommen, zestet sitronskall og sitronsaft i en stor bolle. Finn frem en mindre bolle og bland yoghurt og kremost til en jevn masse, bland denne massen sammen med resten i den store bollen, hell over smøret og pisk til det blir en jevn luftig masse. Bland sammen det tørre og gradvis bland dette inn sammen med resten av ingrediensene.

Hell kakerøren i kakeformen eller muffinsformer og stek til de har fått bittelitt farge, sjekk med en kakepinne om de er ferdig stekt. Avhengig av om du steker i kakeform eller muffinsformer vil det ta alt fra 12-35 minutter, så følg med.

La kakene avkjøles mens du blander sammen glasuren. Til glasuren trenger du:
– cirka 330 gram melis
– 1 eggehvite
– 2 teskjeer kaldt vann
– 4 teskjeer sitronsaft

Bland sammen alle ingrediensene i glasuren og tilpass tykkelsen med det tørre og det våte – litt avhengig av hvor tykk glasur du ønsker. Påfør glasuren når kakene har fått avkjølt seg og topp med et dryss valmuefrø og zestet sitronskall.