Blomsterbrød til påskefrokosten

DENNE PÅSKEN BAKER VI DETTE FINE BRYTEBRØDET 

Vi tenkte å ta opp igjen denne oppskriften fra tidligere, siden dette brødet er så koselig å servere. Og nå i påsken er man jo ofte samlet litt mer rundt spisebordet. Da smaker dette brytebrødet utrolig godt og blomsterformen passer perfekt til en vårlig påske. I påsken har vi jo gjerne litt mer tid til lange gode frokoster og da er det helt perfekt å lage disse.

Du trenger:
7 dl skummet melk
1 pakke gjær
2 ts salt
3 ss sukker
1 dl smeltet smør
ca 1 kg hvetemel

SÅNN GJØR DU:
Hell mel og smuldre opp gjær i en bolle, putt i salt og sukker. Varm melken til ca 30 grader og smelt smør. Putt alt sammen i bollen på en kjøkkenmaskin og bland sammen. Deigen skal heve i ca 30 minutter under kjøkkenhåndkle (den skal vokse seg dobbelt så stor).

Rull en stor bolle i midten og fest mindre boller rundt slik at du får en blomsterform. Når blomsten er ferdig lar du de etterheve i 5-10 minutter. Pensle med egg og dryss valmuefrø i midten. Varm opp ovnen til 250 grader, over- og undervarme. Brytebrødet er ferdige når de har fått en gyllen, fin farge – etter ca 10-15 minutter.

Nyt dagen din!