Påskens diggeste kake

ER DU KLAR FOR EN NY PÅSKEFAVORITT?

Vi er glad i tradisjoner, og faste ting man gjør. Slik som at både appelsiner og Solo hører påsken til (selv om vi ikke drikker Solo resten av året). Og nå tror vi jammen at vi har kommet over en kakeoppskrift som skal få bli vår faste påskekake! Nemlig en minatyrvariant av suksesskake, også kalt gule bomber.

De er myke, seige, har den nydeligste vaniljekremen og smaker nesten aller best når de kommer rett fra fryseren. Tenk deg en miks av mandelbunn og marengs, fylt med masse deilig hjemmelaget vaniljekrem. Disse er det lett å bli hekta på!

For å lage cirka 15 gule bomber (kommer helt ann på hvor store du lager de, disse er cirka like store i omkrets som bunnen av et kjøkkenglass) så trenger du følgende:

Til mandelbunn og topper:
– 6 eggehviter
300 g sukker
– 450 g mandler

Gul vaniljekrem:
– 6 eggeplommer
– 2,5 dl kremfløte
– 150 g sukker
– 3 ts maisenna
– 3 ts ekte vaniljesukker
– 1/2 ts ekte vaniljepulver fra Helios

– 200 g smør

Også trenger du cirka 2 plater kokesjokolade til pynt.

Vi anbefaler å starte med å lage den gule kremen, gjerne dagen før – slik at den kan stå i kjøleskapet natten over, da blir den ekstra tykk og god. For å lage den gule kremen så har du eggeplommene i en kjele sammen med kremfløte, sukker og maisenna. Varm opp blandingen forsiktig og la den småkoke i noen minutter til den tykner. Det er viktig at du rører hele tiden slik at kremen ikke svir seg. Ta kjelen av platen og rør inn vaniljesukker, Helios vaniljepulver (kan droppes, men gir en ekstra god vaniljesmak!) og smøret. Rør den gule kremen glatt og avkjøl. Når den avkjøles så får den en tykk og god konsistens, jo lenger den avkjøles- jo tykkere. Vi liker som sagt å sette den kaldt over natten.

Så kan du lage mandelkakene som brukes som bunn og topp. Pisk eggehvitene stive, tilsett sukker og pisk videre til du får en tykk marengs. Kvern mandlene fint i mandelkvern og vend disse inn i marengsen. (Vi anbefaler å kverne mandlene med en mandelkvern, ikke bruke blender eller stavmikser – de kutter mandlene for grovt og drar ut fettet i mandlene. Mandelmel anbefaler vi heller ikke å bruke, det blir for fint. Kvernede mandler er helt klart det beste! Og du kan også jukse å kjøpe ferdig kvernede mandler, de har det i noen utvalgte butikker fra merket Eldorado.)

Sprøyt mandelblandingen ut på bakepapir til passelig store sirkler, disse skal danne toppen og bunnen på kaken. Stek mandelkakene midt i ovnen ved 180°C i cirka 12-15 minutter. Avkjøl kakene på stekeplaten før du flytter de over på en rist og avkjøler de helt.

Deretter er det bare å sprøyte gul krem på en mandelbunnene og legge en mandelbunn over som topp. Avslutt med å smelte kokesjokoladen på lav varme og drisle over kakene som pynt.

De kan med stor suksess fryses, ja vi synes faktisk de er aller, aller best når du tar de rett fra fryseren og spiser de! Da blir de nesten som en slags fantastisk is-mandel-vaniljekrem-kake!