Er du glad i epsomsalt?

TIPS TIL DEG SOM ER GLAD I EPSOMSALT I BADEVANNET

Vi elsker varme bad! Og er ganske så besatt av deilige ting å putte i badevannet. Men en av de tingene som vi alltid vender tilbake til, det er epsomsalt. Du kan kjøpe epsomsalt i utallige ferdige blandinger, ofte med ulike dufter av eteriske oljer. Men et lite budsjetttips er å kjøpe helt vanlig epsomsalt, og tilsette de eteriske oljene du selv er glad i (og er du storforbruker av epsomsalt, så selger de store sekker på Felleskjøpet, der under navnet magnesiumsulfat).

Så hva er egentlig epsomsalt? Epsomsalt har et høyt innhold av magnesium og epsomsalter har i mange år blitt brukt som en kur mot stress og trøtte muskler. det er da perfekt å ha i badevannet, siden det er lettoppløselig og magnesiumet absorberes gjennom huden. Magnesium hjelper blant annet kroppen med serotoninproduksjonen, hormonet som gjør oss glade. Magnesium sies også å forbedre blant annet søvn og konsentrasjon, hjelper muskler og nerver å fungere bedre (topp hvis du har mye muskelkramper), kan virke rensende og kan lindre smerte.

Og du, mange planter kan også nyte godt av en ekstra tilførsel av magnesium, spesielt roser og tomater nyter godt av litt ekstra magnesium – det hjelper de med å ta opp næringen fra jorda bedre. Det kan du lese mer om her, eller google «planter og epsomsalt».