Paris guide – Smaken av Paris

RESTAURANTTIPS FRA EN PARISIENNE

Det finnes utallige små vakre restauranter og cafeer i Paris. Du kan selvfølgelig ha flaks å oppdage en sjelden perle, men med denne guiden kan du være sikker på å finne de lokales favoritter! Tipsene har vi fått fra parisere selv, og vi elsker alle stedene!

Chez Julien er en perle av en restaurant. Ikke bare smaker den autentiske franske maten fantastisk, men lokalene er magiske med sin 1900-dekor. En varm og intim atmosfære med levende lys og malte tak. Besøker du Chex Julien på en varm dag kan du nyte frokost eller en sen kopp kaffe på terrassen. Ta på deg det fineste du har med i kofferten og drøm deg bort som om du er i en fransk film. Vi skal helt klart tilbake hit!

Poulette Restaurant er en fransk café, restaurant og pub. Det å sette seg ned å spise her var definisjonen på hvordan vi så for oss at Paris skulle være. Fantastisk mat og stemning. Kelnere med godt humør og en full restaurant med parisere som var ute for å nyte noe godt. Poulette befinner seg midt i Le Marais som er et trendy område fullt av koselig fortausrestauranter, puber og ikke minst er det perfekt for shopping. Poulette er en absolutt favoritt hos oss!

Le Marais, et av våre favorittområder i Paris. Sett av god tid til å utforske disse vakre gatene.

Ute etter en sen frokost? Her hos LouLou får du frokost hele dagen! Om du ønsker noe mer en bare en croissant og en kopp kaffe er LouLou perfekt for deg! Her får du alt fra Acai Bowl, pannekaker til avokado toast og så mye, mye mer. Ikke den mest typiske franske frokosten, men absolutt verdt en tur! På en kjøligere dag er det superhyggelig inne, men du kan også nyte en kaffe, bobler eller juice i solen på fortauskanten. LouLou ligger i Latinerkvarteret.

La Marine er et typisk fransk sted rett ved den vakre kanalen Saint Martin. I dette området bugner det av koselige steder der du kan nyte en god lunsj!

Her finner du sesongbasert mat som kommer i form av oppfinnsomme «tapasplaets», og vinen er som skapt for rettene. Dette er et typisk sted det blir holdt presseeveneter og lignende. Absolutt verdt et besøk! Dette er vår franske venninnes favoritt.

Her hos Chez Janup kan du nyte fantastisk lunsj! Det er også et skikkelig typisk franskt sted som er perfekt om du ønsker å ha det litt ekstra gøy!

Smaken av Italia i Paris! Frister det med en god pizza og fantastiske drinker? Da anbefaler vi at du tar deg en tur hit, gjerne via sykkel. Om du ikke befinner deg i området der Grazie ligger er det utrolig koselig å låne en bysykkel og sykle dit. Det er mange små og hyggelige gater i området og ikke minst mye fint å se under turen. Parkere sykkelen utenfor Grazie og nyt en kald drink! Det bugner av bysykler og steder å parkere de i hele Paris. Under vårt siste besøk var sykkel vårt favoritt- fremkomstmiddel, en perfekt måte å oppleve byen på!

Le Pavillon Des Canaux er et fint sted for å nyte en kaffekopp og et kakestykke på ettermiddagen. Det er stort hus med fantastisk beliggenhet. Nyt noe godt i glasset med magisk utsikt!

Det er også verd å klikke seg inn å ta en titt på Septime og Virtus !

Bilder er hentet fra restaurantenes instagram.

Håper dette kan falle i smak og at du oppdager noen nye favoritter i vakre Paris! BON APPÉTIT!