Hjemmelaget syltetøy med chiafrø

SYLTETØYET DU LAGER PÅ 1-2-3 

Visste du at det er lekende lett å lage syltetøy selv? Innmari godt er det også, og inneholder masse god næring for kroppen. Har du chiafrø og noen poser med frosne bær som bringebær og blåbær i fryseren har du stort sett det du trenger. Eventuelt litt honning eller annen søtning dersom du ønsker det søtere.  Syltetøyet inneholder masse antioksidanter fra bærene, men også en god dose omega-3, fiber og protein fra chiafrøene.

Finn frem en kjele og putt oppi cirka en halv pose frosne bringebær, 1 god håndfull frosne blåbær og 1 dl vann. Rør om og la det koke noen minutter på middels varme. Ta blandingen av platen og bland inn 2-4 spiseskjeer chiafrø, alt ettersom hvor tykt du ønsker syltetøyet. Smak til om du syltetøyet ditt trenger søtning. Hell syltetøyet over på en beholder og la det avkjøle seg helt før du putter på lokk og putter det i kjøleskapet. Syltetøyet holder seg fint i kjøleskap i en uke, rekker du ikke spise opp alt i løpet av den tiden så kan det fint fryses ned.