En deilig vårsuppe

EN GOD OG FYLDIG ASPARGESSUPPE

Smaken av kokosmelk er jeg skikkelig fan av og da jeg skulle prøve meg på denne kremete aspargessuppen var jeg ikke i tvil om at det ville bli en god match. Perfekt på en litt kald marsdag.

DU TRENGER:
En god bunt med asparges
3 poteter
1 gul løk
2 fedd hvitløk
En kartong kokosmelk
5 dl grønnsaksbuljong

SÅNN GJØR DU:

Start med å forvarme ovnen til 175 grader. Legg asparges utover bakepapir og dryss et lett lag med salt, pepper og olje over. La aspargesen stå i ovnen i ca 20 minutter til de har blitt myke og møre. Kutt opp gul løk og hvitløk i fine biter, og potetene i passe store terninger. Stek på middels varme i kjelen til løken har blitt blank og fin. Tilsett buljongvannet og kokosmelk og kok i 15 minutter. Når aspargesen er ferdig putter du suppen og asparges i en blender, og blender til suppen har blitt jevn. Smak til med salt og pepper. Spar gjerne på noen stekte asparges, det er så fint som garnityr!

Har du sådd deg karse? Da kan du fint bruke det også. Håper det smaker!