Raw balls med smak av Fox

ET SUNNERE ALTERNATIV TIL FOX

Elsker du Fox eller smaken av sitron, vel – da er det bare å finne frem penn og papir og notere ned disse ingrediensene på handlelisten. Disse er så tullete gode, og langt sunnere enn originalen – så disse kan du nyte med god samvittighet uka lang. Og de er enkle å lage. Du trenger heller ikke masse rare ingredienser, mye av det har du nok i skapene allerede.

Du trenger følgende for å lage våre raw sitron og kokoskuler:

3 dl usaltede cashewnøtter
2,5 dl kokosmasse
Zestet sitronskall fra 2 økologiske sitroner
1/2 dl presset sitronjuice
1/2 dl honning
2 spiseskjeer smeltet kokosnøttolje
1 teskje malt gurkemeie

Hvis du ikke har laget raw kuler før, så høres det kanskje litt komplisert ut, men vi lover – disse er superenkle! Start med å finne frem alle ingrediensene, zest skallet fra to sitroner og press den sitronjuicen du trenger. Deretter putter du alle ingrediensene i en blender eller kjøkkenmaskin som takler å knuse nøtter. Hvis blenderen din ikke er så sterk, så kan det lønne seg å hakke opp cashewnøttene litt først – slik at blenderen får en litt enklere jobb. Blend til du får en tykk, jevn masse. Sørg for å skrape ned den masse som ligger langs kantene innimellom, slik at alt blandes godt. Legg deretter blandingen i en bolle og sett i kjøleskapet en times tid.

Når blandingen har blitt kald kan du ta den ut fra kjøleskapet og rulle passende store kuler. Rull deretter kulene i kokosmasse. De du ikke spiser opp med en gang kan du legge i en tett boks i kjøleskapet. Det er så deilig å kunne hente frem noen slike deilige kuler i løpet av dagen – YUM!