Tid for plante-SPA

DETTE KOMMER PLANTENE DINE TIL Å ELSKE

Denne tiden av året er langt fra en favoritt for de grønne inneplantene. Det fyres mye, så inneluften blir tørr – noe de tropiske plantene kan bli litt triste av. Denne typen planter vokser jo gjerne i miljøer med høy luftfuktighet og mye sol og varme. Akkurat det kan vi ikke tilby de, men vi kan prøve å gi de litt ekstra kjærlighet med et plante-SPA! Et par ganger i måneden, når det er tid for vanning, så kan du bære med deg de grønne plantene inn i dusjen. Sett de der og la de få seg en skikkelig god, varm dusj slik at potten gjennomvannes og alt støv som har samlet seg på bladene skylles vekk. La de deretter stå i dusjen noen timer slik at de virkelig kan nyte godt av det fuktige, varme klimaet de er så glad i.

Vi plukker opp mange gode plantetips fra plantedronningen Belinda, og hun har blant annet lært oss at det er ganske så stor sjanse for at man overvanner plantene sine – ved å kun sjekke om overflaten på jorda i potten er tørr. Man bør stikke fingeren godt ned i jorden, kjennes det kaldt og vått så kan man vente litt med vanning, kjennes det derimot tørt og varmt – ja, da er det på tide å vanne. Og husk, det er ikke så mange planter som liker å stå i vann, da kan det over tid danne seg råte – så hell av overflødig vann på skålen før du setter de på plass igjen.

Det er ganske tørr inneluft på denne tiden av året, så ha gjerne en sprayflaske med vann stående – slik at du kan gi plantene en dusj titt og ofte, gjerne 2-3 ganger i uka. Det gjelder spesielt de plantene som er vant til å vokse i tropiske, fuktige miljøer – de er ekstra glad i en spraydusj nå og da!

En annen ting du kan gjøre, er å sette en duftdiffuser med vann i nærheten av plantene dine. Den vil øke luftfuktigheten – noe plantene vil elske.

Og denne planten, den heter Asparges Falcatus og minner oss litt om bambus. Den skal visstnok være ganske lettstelt, den trives godt i halvskygge så den tåler å stå litt inn i rommet. Jorden kan gjerne tørke ut litt mellom hver vanning, og hvis den får sprayet litt vann på bladene nå og da blir den ekstra glad!