Boost your Wellness med Iselin Amanda Støylen

ISELIN AMANDA STØYLEN SINE TIPS FOR EN GOD START PÅ 2022

Iselin Amanda Støylen opprinnelig fra Tromøya på Sørlandet, bor for tiden like utenfor Byron Bay i Australia, i et lite hus i regnskogen. Der praktiserer hun som helse- og livsstilscoach og mentor for kvinner, og spesialiserer seg innen kvinnehelse, menstruasjonssyklusen, fertilitet (Fertility Awareness) og å skape samspill mellom kropp-sinn-sjel (mind-body-spirit).  Iselin Amanda jobber hovedsakelig med én-til-én, både i person og online. Hun underviser workshoper og holder jevnlig retreater for damer. Med en utdanning innen yoga- og meditasjon, og spiritualitet og tilstedeværelse er dette noen av de viktigste prinsippene i hennes praksis. 

Hun jobber tett med Kakaoplanten som en form for medisin, i seremoni og rituale, og underviser kakaoseremonier, hun har også nettopp skrevet ferdig sin andre oppskriftsbok; en bok dedikert fullstendig til hjemmelaget (raw) sjokolade og kakao oppskrifter. Ps. Boken kommer senere i år! For tiden studerer hun også urtemedisin (Herbalism) ved siden av jobb, og bruker tid på å utvikle naturlige parfymer for Raindrop Botanicals @raindropbotanicals – Wow, vi blir så imponert! Les videre for Iselin Amanda sine beste tips for en god start på det nye året og oppskriften på råsjokolade med bringebærfyll! 

Beste tips for en bra start på 2022?

Daglig dedikasjon til å praktisere tilstedeværelse. Dette er uten tvil et av de områdene jeg vier mest oppmerksomhet i livet mitt, og som «passer på» at jeg styrer livet mitt i en god og riktig retning. For meg er morgenstunden hellig, og hver dag tar jeg tid til å gjøre noe som hjelper meg å kjenne på forbindelse både til meg selv, og til Gud/Universet/det hellige. Som regel begynner jeg morgenen på yoga matten med en myk praksis, i meditasjon, eller en tur i skogen eller på stranden. Gjennom hele dagen bruker jeg pusten som et «anker» til det nåværende øyeblikket- pusten er et av mine viktigste verktøy. 

Har du et wellness rituale du vil dele med oss? 

Jeg har mange former for ritualer innen egenpleie. En av mine aller kjæreste ritualer er daglig oljemassasje (inspirert av Abhyanga i Ayurveda). Jeg smører inn hele kroppen med olje hver morgen, enten før eller etter jeg dusjer. Som regel bruker jeg sesamfrøolje, eller kokosolje i sommerhalvåret. Tradisjonelt sett skal oljen påføres og deretter skylles av i dusjen en liten stund etterpå. Fordelene ved Abhyanga er mange; personlig hjelper det meg med «jording», og gir meg muligheten til å gi meg selv litt ekstra kjærlighet og oppmerksomhet.

Har du et oppskrift du vil dele med oss?

Hjemmelaget råsjokolade med bringebærfyll
Ingredienser:
1.5 dl hakket kakao masse
3 ss lønnesirup eller rå honning
2 ss kokosolje
2 ss kakao pulver
En liten klype salt
2 dl frosne bringebær, tinte
4 ss chiafrø
1 ss lønnesirup
1/4 ts vanilje pulver

Fremgangsmåte:

1. Ha kakaomasse, lønnesirup/honning, kokosolje, kakaopulver og salt i en liten bolle. Fyll en større bolle med kokende vann (ca 1/3 full). Plasser den mindre bollen med ingrediensene i bollen med varmt vann og la ingrediensene smelte.
2. Fyll små sjokolade/silikonformer fulle med sjokoladen. Hell så sjokoladen tilbake i bollen. På denne måten dekker du «veggene» i formene med sjokolade. Sett kaldt i fryseren til sjokoladen har stivnet.
3. Ha bringebærene i en bolle og mos dem lett med en gaffel. Tilsett chiafrø, lønnesirup og vanilje og blandt godt.
4. Fjerne sjokoladeformene fra fryseren. Fyll formene 3/4 fulle med bringebær fyll.
5. Fyll den siste 1/4 av formene med sjokolade. Sett kaldt i minimum 2 timer.
6. Fjerne forsiktig sjokoladene fra formene. Oppbevar sjokoladene i lufttette bokser i kjøleskap/fryser.
Nyt! 🙂

3 inspirerende wellness kontoer på IG:

@Detoxlife
@Asanctuaire (ikke Wellness, men nydelig kunst)
@poppyandsomeday