SPOTLIGHT Ada Martini Strøm

Photo: Christine Kofstadmoen

SI HEI TIL MODELL OG BÆREKRAFTSFORKJEMPER ADA MARTINI

Den norske modellen Ada Martini Strøm har jobbet i Paris, New York, London og Tokyo i løpet av sin modellkarriere, og er i tillegg medeier og produktleder i spareappen Spiff. Hjertet hennes brenner for en grønn livsstil og sommeren 2020 lanserte hun et sett med klimakrav til klesmerkene hun tar modelloppdrag for. Nå profilerer hun bare bærekraftige merker, og engasjerer seg i en grønnere klesindustri – og ikke nok med det, hun er straks aktuell med egen bok «Green Glam – Kunsten å leve grønt og beholde stilen samtidig.» Vi gleder oss til å få fatt i et eksemplar av boken og lese Ada sine grønne tips!

Vi digger deg. Fortell om hva du driver med for tiden.
Så koselig! Det setter jeg stor pris på. Akkurat nå holder jeg på å runde av arbeidet med min aller første bok, Green Glam, som er en personlig, underholdende og oppløftende klimaguide. I tillegg jobber jeg som produktleder og er medeier i Spiff, som er en spareapp bygget for å gjøre det enkelt, morsomt og sosialt å spare penger. Også jobber jeg som modell! Det har jeg gjort fulltid i 10+ år, men i 2020 tok jeg et valg om å kun jobbe med klesmerker som tar bærekraft på alvor, så mye av tiden min går med på å undersøke og evaluere potensielle oppdrag og å lære meg så mye som mulig om tekstilindustrien og bærekraftig utvikling.

Photo: Christine Kofstadmoen

Hva har inspirert deg i dette prosjektet?
Det er mye som har inspirert meg i arbeidet med boka, men store og små som engasjerer seg i å gjøre verden til et litt bedre sted er som regel der jeg finner mest inspirasjon, gjerne gjennom personlige historier og erfaringer som deles. Familie og venner er også en evig kilde til inspirasjon og gode samtaler! Mine nieser og nevøer er også flinke til å stille gode spørsmål, og jeg har lyst til å bidra for at de skal ha en trygg fremtid på vår vakre planet!

Hvor / når / hvordan får man tak i dette?
Green Glam kommer ut 28.januar, men den kan forhåndsbestilles nå hos Ark. Og da kan jeg signere den før den kommer i posten, også!

Hvordan startet du dagen din i dag?
Jeg gikk tur med hunden min Panda, og broren hans, Alba. Vi sitter hundevakt for Alba akkurat nå, og de er så søte sammen. Også har jeg gjort 15 min morgenyoga, og spist en smoothiebowl med hjemmelaget granola. Helt perfekt!

Hva er det siste du nettshoppet?
Ecolovers glitter! Dette skal jeg bruke neste gang man kan dra på fest! Et fantastisk produkt, med bærekraftige verdier.

Har du en Instakonto du kan anbefale?
Mange! Sustainablefashionforum, Remakeourworld, fash_rev, Hannelenesvegetar, Framtidenivarehender, Positivista, Venetialamanna og… mange fler!

Hva er ditt beste self care tips?
Ta pauser fra skrolling, og skru av alle pushmeldinger på mobilen. Og drikk masse vann. Og spis plantebasert når du kan!

Fortell oss en guilty pleasure?
The Bachelor og The Bachelorette. Lurer på når jeg skal gå lei.

Har du et serietips eller en film å anbefale? Eller podcast.
Jeg har to favorittpodder! Den ene heter «Who Cares Wins», og er podcasten til Lily Cole! Den andre heter «Wardrobe Crisis» og er Clare Press sin podcast om mote og bærekraft. På tv digger jeg også Insecure, Sopranos og Curb Your Enthusiasm.

Fortell oss noe vi ikke vet om deg!
Jeg er ekstremt glad i å danse, og kunne ikke gledet meg mer til dansegulvene åpner igjen!