Slik holder tulipanene seg lenger

TIPSENE FOR LANGVARIG TULIPANGLEDE

I dag er det Tulipanens dag, og da passer det godt med litt ekstra fokus på nettopp tulipaner. Her har vi samlet noen tips til hvordan du kan få tulipanbuketten din til å holde seg fin lengst mulig! Tulipaner er i utgangspunktet en av de enkleste bukettene å ta vare på, og en av de absolutt fineste tegnene på at lysere tider og våren er på vei.

– Sørg for at vasen er ren! Vask vasen godt, gjerne med litt klorin. Skyll vasen godt slik at det ikke sitter igjen noen såperester.
– Ta av innpakningspapiret på buketten, men behold plasten på.
– Fyll den rene vasen med kaldt vann. (Noen sverger også til isbiter eller snø i vannet for å holde det ekstra kaldt.)
– Kutt stilkene rett over med en ren skarp kniv og sett de i vasen. Når tulipanene har trukket til seg godt med vann og blitt spenstige, tar du plasten av.
– Bruk alltid løkblomstnæring i vannet for flottere blomster, bakteriefritt vann og lengre holdbarhet. En halv kork med klorin hjelper også til å holde vannet bakteriefritt.
– Pass på at tulipanene ikke blir stående i varm trekk fra varmepumpe eller peis, det kan bidra til at holdbarheten på tulipanene forkortes vesentlig. Og aldri sett tulipanvasen rett ved et fruktfat, frukt utsondrer etylen som påskynder aldringen av blomster.
– Sett gjerne vasen med tulipaner kjølig på natten, da holder de seg mye lenger.
– Fyll på med litt friskt kaldt vann nesten hver dag, tulipaner er tørste!