3 tips for å unngå matsvinn

GODT FOR BÅDE MILJØET OG LOMMEBOKA 

I år skal vi ikke bare sette fokus på å spise riktig og sunn mat vi skal også sette litt ekstra fokus på dette med matsvinn. Det er godt for både lommeboka og miljøet. Her har du noen tips til hvordan hvordan du enkelt kan unngå å kaste mat.

– Rydd opp i skuffene med tørrvarer. Er det en skuff som fylles raskt opp så er det den med alt av de tørre varene som mel, pasta, ris, supper, sauser osv. Prøv å lag et ordentlig system som funker for deg så du alltid har overblikk over hva du har og når det går ut på dato. Vi opplever at vi faktisk blir litt mer inspirert til å lage middager og lunsjer når vi faktisk ser hva vi har i skuffen.

– Lag innkjøpslister. De gangene vi går i butikken uten handleliste er vi enten dømt til å glemme noe av det vi må ha eller kjøper dobbelt av det vi allerede har. Prøv å minimer handlingen til kun et par dager i uka og skriver ned fortløpende hva du trenger eller craver.

– Frukt og grønnsaker har ikke alltid så lang holdbarhetstid som vi skulle ønske. Myke tomater kan fryses ned og senere bli til en deilig tomatsuppe, brune bananer og myke avokadoer er perfekte å fryse ned til smoothies.