Boost your Wellness med Katrine Van Wyk

Photo: Julie Pike

KATRINE VAN WYK SINE TIPS FOR EN GOD START PÅ 2022

Denne gangen er det forfatter, sertifisert holistisk helsecoach, wellness konsulent og yogalæreren Katrine Van Wyk vi har tatt en snakk med! Katrine har bodd 15 år i New York, etter at hun flyttet dit i 2006 og jobbet som modell og skuespiller. Alle erfaringene med å jobbe foran kamera, reisingen og lange arbeidsdager lærte henne mye om hva som skal til for å ta godt vare på seg selv fysisk og psykisk og hvordan man beholder en sunn livsstil. Og sakte men sikkert har karrierefokuset dreid seg mer holistisk helse og det er disse feltene Katrine jobber med i dag. Hun har også skrevet 3 bøker om kosthold, og har nå flyttet tilbake til Norge med familien. Katrine er også tilknyttet clean beauty nettstedet Muse & Heroine som deres Brand Experience og Velvære leder.

Scroll deg videre for Katrine sine tips til hvordan man kan starte 2022 på best mulig måte!

Beste tips for en bra start på 2022?

Det er nok mange som allerede har brutt sine nyttårsforsetter og føler seg skuffet eller til og med skamfulle. Sånne følelser har jeg lite til overs for så jeg er mer interessert i å sette noen positive intensjoner for året. Kanskje det er et ønske om å være mer ute i frisk luft, mer tilstedeværelse i livet og litt mindre telefon scrolling? Personlig vil jeg bruke min energi på å skape, drømme, vokse, lære og ta vare på kroppen min, ikke på bekymringer. De første ukene tilbake i arbeidslivet er jeg også litt ekstra snill med meg selv, prøver å fokusere på å ha en god døgn rytme og å bevege kroppen min hver dag, om det er en tur i frisk luft, en session på trampolinen eller litt styrketrening på matta hjemme. Rett og slett å gjøre de tingene jeg vet gjør at jeg har det bra. Hvis du ikke enda helt vet hva, eller har prioritert å gjøre mer av de tingene som gjør at du har det bra, er et nytt år en fantastisk mulighet til å begynne å eksperimentere, teste ut og utforske hva de tingene kan være. Prøv en ny form for trening du synes ser gøy ut, ta et online kurs som inspirerer, ta frem en gammel kokebok å prøv noen freshe oppskrifter!

Photo: Julie Pike

Har du et wellness rituale du vil dele med oss?

Jeg er superfan av infrarød sauna og etter at jeg flyttet hjem til Norge i fjor har jeg investert i en hjemme! Særlig nå på vinteren er det helt fantastisk å kjenne på den dype varmen, og å få svettet ut toksiner. Jeg klarer aldri å svette like mye med bare trening! All slags badstu er bra så om du ikke har selv eller har et sted med IR du kan gå til, kjør på med det du kan. Et skikkelig varmt bad med epson salt er heller ikke dumt!
Jeg er også ekstra, ekstra påpasselig med å støtte opp immunforsvaret mitt nå. Mitt tips er å lage en liten hylle eller kurv som står fremme med alt du ønsker å ta hver dag sånn at du ikke glemmer det. Jeg er kjempe fan av adaptogener (skrev en liten bok om disse vidunder plantene som heter Super Powders) og tar astragalus for immunforsvaret og mucuna pruriens for humøret nå i mørke tiden. Jeg tilsetter begge i pulver form til min morgen matcha (men du kan få lov å ha det i morgen kaffen din også om du vil!)

3 inspirerende wellness kontoer på IG:

@ellenvoraMD Verdens råeste dame som jeg kjenner personlig og som revolusjonerer verden med sin tilnærming til psykisk og mental helse!
Kommer snart med en bok også!
@muse_and_heroine Her finner dere mer fra meg fremover – Europa’s beste nettside for alt innen skjønnhet fra innsiden og ut, velvære og tilskudd.
@thewell Min tidligere arbeidsgiver in NYC som har en integrert tilnærming til helse og velvære med alt fra yoga, trening, funksjonell medisin, helse coacher, akupunktur til restaurant, butikk og gruppe terapi!

Photo: Julie Pike