Boost your wellness med Fredrik Fernando

VI KJØRER I GANG WELLNESS BOOST MONTH MED FREDRIK FERNANDO

Wellness Boost måneden er i gang her på camillapihl.no! Vi har snakket med en rekke eksperter innen ernæring, trening, helse, yoga og holistisk velvære og vil fremover dele deres tips på en best mulig start på det nye året. Første ut er Fredrik Fernando! Fredrik Fernando jobber blant annet som veileder og personlig utviklingscoach i Oslo. Han står bak SNRGY Coaching, en bedrift som har som mål å hjelpe mennesker og bedrifter å bli mer bevisste på sine egne følelser, tanker, handlinger og valg.

Gjennom å kombinere praksiser og kunnskap fra østlig filosofi, moderne forskning på nevroplastisitet og vane-endringer, kognitiv psykologi og energi-arbeid, ønsker Fredrik å oppfordre mennesket til å lede seg selv med respekt, autonomi og kjærlighet. Fredrik tror på at forandring starter fra innsiden av oss alle, og ved å finne balanse i vår menneskelige opplevelse vil vi klare å føle kjærlighet og forståelse for både oss selv og andre.

«Når vi tar avgjørelser fra et balansert sted i livet vil det vi skaper også bære preg av dette: være seg egne livsvalg, i jobbhverdagen vår, eller i våre mellommenneskelige relasjoner. Så hvordan kommer vi til et slikt sted? Jeg tror ett av svarene er at vi må bli flinkere til å stoppe opp, trekke pusten og virkelig lytte til oss selv. Hva er det jeg egentlig vil med livet og hvordan kan jeg starte reisen min?»


Foto: Lars Fredrik Nilssen

Beste tips for en bra start på 2022?
Et nytt år betyr nye muligheter, og det kan for mange føles som både inspirerende og overveldende. Tillat deg selv å trå varsomt inn i starten av året. Tiden fremover, det vi kaller de mørke månedene, bruker trærne og mange av dyrene til hvile og til å forberede seg på en ny blomstrende vår. Bruk dagene til å være nysgjerrig på følelser, tanker og ambisjoner. Tillat alt som kommer opp til å ta plass, uten å dømme det.

Du kan i ro og mak legge en bærekraftig strategi for det du vil oppnå i 2022. Det kan være alt fra drømmejobben til mer alenetid eller opplevelser med familien. Se på starten av året som en gylden mulighet til å gi tid til deg selv og ditt liv: hva ønsker jeg å skape for meg og de rundt meg i kommende året. Hvilke verdier, vaner og praksiser må bli en del av min identitet for at jeg skal få dette til? Hva er det første steget jeg kan ta for å komme nærmere drømmene mine?

De flotteste slott bygger vi på solide fundamenter og de frodigste trærne var en gang et lite frø.

Har du en øvelse/ rituale du vil dele med oss?
Å lytte. Ved å lytte til kroppen, hjertet og sjelen vår får vi alltid de svarene som er ment for oss. Du kan få beskjed om å bruke tiden til å være alene og ta det med ro, men også kjenne på bølger av motiverende energi – det er da hjertet ditt sier i fra om at det er GO’time. Det er også gjennom å lytte at vi kommer nærmere menneskene rundt oss. Ofte sier vi ting som kan bli oppfattet som støtende eller forvirrende, men gjennom å virkelig lytte kan vi bli flinkere til å høre «den hemmelige beskjeden» som ligger gjemt i ordene.

Et eksempel kan være en venn som fremstår sint og sier sårende ord. I slike tilfeller er det vennen din egentlig prøver å si: jeg er redd, jeg er såret og lei meg, og jeg vet ikke hvordan jeg skal ta tak i dette. Møt gjerne denne vennen med åpenhet, tilgivelse og nysgjerrighet.

Jeg øver meg på å lytte i min meditasjonspraksis. Jeg senteret meg selv og prøver å la fokuset mitt lande i øyeblikket for å høre hva det prøver å fortelle meg, både om meg selv og andre. Det gir meg rom for å utforske min realitet og mitt sanne meg, som ikke er knyttet til hjernens tankekjør eller miljøet forventninger.

En fin introduksjon til denne praksisen er mindfullness meditasjon. Dette er en teknikk som kan være gunstig for å redusere stress og angst, forsterke oppmerksomheten din og gi deg selv en større forståelse av deg selv.

3 inspirerende wellness kontoer på IG?

@Theabandea – Intuitiv veileder, Human Design reader, og en kjær venn med et stort lager av visdom og kjærlighet
@Kelly_theangelraphael – Kelly Kolodney er et medium for engle-bevisstheten Raphael som prater om de energiske skiftene vi alle gjennomgår i disse dager og hvordan vi kan forstå og jobbe med dem.
@Vaekstfestival – Følg gjerne kontoen vår for festivalen Vækst – en nyoppstartet festival jeg er med på å arrangere i februar med gode venner. Hint: det blir fokus på indre og ytre vekst!