DIY lag tennbrikker med lukt av jul

LAG VELDUFTENDE HJEMMELAGDE TENNBRIKKER

Det er ganske stor sannsynlighet for at du kan ha en del julekrydder hjemme nå, så kanskje du rett og slett skal gå løs på en velduftende DIY i romjulen. Tenk deg så deilig det er å tenne opp i peisen og kjenne den gode lukten av julekrydder bre seg i hjemmet – det gir skikkelig god stemning!

Mange av tingene du trenger, kan du nok finne i kjøkkenskapet. Du trenger noen muffinsformer i papir – gjerne hvite eller i gråpapir, en pakke med støpemasse til lys (det finner du på Panduro og hobbybutikker) eller gamle lysstumper som du smelter, og masse julekrydder. Her har vi brukt kanelstenger, nellikspiker, nellikstjerner, laurbærblader – vi har også brukt tørkede eukalyptusblader og litt never fra vedkubber. Du kan også bruke tørkede kongler.

Så er det bare å smelte støpemassen etter anvisningen på pakken (eventuelt lysstumper hvis du har det hjemme), fylle muffinsformene med krydder, blader og never – og helle over den smeltede støpemassen. Hvis du har muffinsfat hjemme, du vet slike stekebrett til å sette muffinsformer i, så kan det være lurt å bruke det slik at muffinsformene står stødig. Sett de fylte muffinsformene kaldt, så stivner støpemassen på et blunk. Vips, så har du laget hjemmelagde tennbrikker som lukter godt og er så fine at de fortjener å stå fremme.