God jul Camilla Andersen

GOD JUL SUPERINSPIRERENDE CAMILLA ANDERSEN

Denne gangen er det damen bak IG-kontoen @seashells.and.chandeliers som gjester julespalten vår, nemlig Camilla Andersen. Camilla er fotograf, psykolog, interiørkonsulent og stylist og står bak en av de nydeligste interiørkontoene vi kan komme på – nemlig @seashells.and.chandeliers. Alt hun legger ut er så vakkert, utrolig sjarmerende og fylt med så mye varme og hygge – we love! Har du lyst til å bli litt bedre kjent med Camilla og hennes juletradisjoner, og la deg inspirere av hennes vakre julehjem og den hyggelige julestemningen på det svenske torpet hennes – scroll deg videre!

Jul er… Jeg synes det er fint å tenke at jul er i de små tingene. Litt mer blikkontakt og et «god jul!» når man er på butikken, en tent julestjerne i vinduet til naboen, pepperkaker og gløgg.

Hvor ferier du jul? Vi feirer som regel annethvert år hos mine og min manns foreldre, i år blir det hos svigers i Arendal. I romjulen prøver vi å komme oss til fjells i noen dager, ofte blir nyttårsfesten der.

Hva spiser du til jul? Hva spiser jeg ikke… Matglad som jeg er, synes jeg det meste er snadder. Pinnekjøtt er favoritten, men hos mine foreldre har vi også hatt dansk jul i mange år – and og karamelliserte kartofler med epler og svisker. I Arendal blir det også alltid servert lokal Heimdal konfekt og marsipan fra Jøgensens bakeri. Nydelig!

Hvilken film får deg alltid i julestemning? Holiday og Love Actually er nok de største favorittene. Ellers kan jeg varmt anbefale «En underbar jävla jul». Den er like klein som den er lun, samtidig som den også har en dose alvor i seg, og kan være en hjelp til å snappe ut av trivielle irritasjonsmomenter som kan melde seg når mange er samlet over tid… 😉

Ditt beste juleminne? Jeg har mange gode juleminner, men føler likevel for å nevne at julen for folk flest, meg selv inkludert, ikke bare er peiskos og duften av lussekatter. Jul er en veldig fin, men også kontrastfylt høytid. Det er en tid for takknemlighet over det man har og de menneskene man har rundt seg, samtidig som det også er en påminner om dem eller det man savner. Det er så mye som er utenfor vår kontroll, som ikke bryr seg fletta om det står 24. desember eller juni i kalenderen. I en høytid der raushet står i fokus, er det overraskende fort gjort å likevel møte seg selv i døra, når det kommer til egne følelser og behov. Jeg slår et slag for å tillate seg selv å føle på både glede og forventning, men også savn og skuffelse. «Perfekt» er en illusjon, og julen er ikke mislykket om man kjenner på motstridene følelser.  Den er ekte, og påkobla.

Det blir ikke jul uten…Litt høye skuldre, håndballmesterskap på tv, være sammen med dem man er glad i, spise uforholdsmessig store mengder pinnekjøtt og marsipan, se og høre på gamle juleklassikere, gå med pysj og kjenne duften av granbar.

Det beste er å gi eller få? Er dette et lurespørsmål? 😉 Det er så utrolig tilfredsstillende å finne den helt perfekte gaven, og å kunne glede seg til å overrekke den! Jeg har et lite gavelager, faktisk, noe jeg varmt kan anbefale. Hvis man finner noe man tenker er perfekt til formålet, er det bare å klinke til. Anledningene vil komme, men stresset blir mindre.

3 favoritter i sminkepungen på julebordet? En dyp rød leppestift er alltid med. Ellers er sminkepungen min et sørgelig skue, selv om det er aldri så mye jul. Knust solpudder, q-tips med maskararester og gamle kontaktlinser…

Hvilken låt går på repeat denne julen? Bugge Wesseltoft med «Its snowing on my piano» er noe av det vakreste som har blitt laget.

Hva er ditt beste julegavetips til venninnen/ kjæresten? Noe som innebærer kvalitetstid sammen kan aldri slå feil, og jeg mener helt oppriktig at tilstedeværelse er noe av det fineste man kan gi. Ellers er det jo veldig gøy å gi noe som den personen er veldig opptatt av og interessert i, men som man kanskje ikke ville unnet seg selv. Min kjære er en usedvanlig stor whisky entusiast, så jeg var veldig fornøyd da jeg fant en single cask whisky julekalender med 24 små svært edle dråper. Da blei det julekveld i stugu 24 dager til ende!

Din hyggeligste juletradisjon? Jeg er veldig glad i advent, og begynner derfor alltid å pynte til jul allerede i begynnelsen av desember. Den første helgen i advent pleier vi å dra til torpet i Sverige på jakt etter det perfekte treet. Advent er fortsatt jul, men med færre forventninger, lavere skuldre og flere muligheter til å skape sine egne tradisjoner. Det er julebord med gode venner, konserter, lange adventsfrokoster, pepperkaker, gløgg og forhåpentligvis den første snøen.

Vi ønsker deg en fantastisk fin jul Camilla <3