DIY Makramé juletrær

NYDELIG JULEPYNT DU ENELT KAN LAGE SELV

Nydelig julepynt som fortjener en reprise! Disse makramé-trærne har vi postet før, men de er så fine – så her kommer de en gang til!

Noe av det vakreste jeg vet, det er en hvit jul! Og da tenker jeg ikke bare på at landskapet skal være dekket av snø, men julepynt og hvitt og delikate lyse fargetoner. Jeg drømmer om et juletre fylt av delikat hvit pynt – gjerne av typen man har laget selv. Disse fine juletrærne lager du enkelt selv, makramé er en form for håndarbeid du klarer selv om du ikke er så fingernem!

Du kan bruke den typen hyssing du liker best, jeg har brukt en helt klassisk variant. Du kan også bruke farget hyssing eller den tradisjonelle naturfargede varianten. Sørg bare for at det er en type hyssing som er lett å dele opp, og med det mener jeg at tråden lett kan tvinnes opp i flere tynne tråder – for å skape den litt «bustete effekten».

For å lage slike makramé-juletrær, så kan du bruke den samme teknikken som i denne videoen – men du avslutter med å klippe i juletrefasong, istedet for et blad.

Og du, det er nesten noe litt meditativt med håndarbeid. (I hvert fall av denne typen som er så enkelt at man får det til!) Så sett av noen timer en kveld, sett på deilig musikk, tenn lys og lag den en kopp kakao eller gløgg og lag noen fine makramé-juletrær. Det er også veldig hyggelig å få noe hjemmelaget og fint, så kanskje du skal legge noen under treet også?