Vaniljekjeks med røde julehjerter

ET ALTERNATIV TIL DE VANLIGE JULEKAKENE

Har du lyst til å bake noe litt annerledes denne julen, som både smaker godt og ser litt ekstra fint ut på kakefatet? Prøv disse deilige vaniljekjeksene som vi har gjort ekstra fine med et lite triks. Det ser nesten ut som de har en rød hjerteformet glassrute på midten, og for å lage den så trenger du bringebærdrops!  Du kan bruke dette drops-trikset på de fleste typer kjeks eller på pepperkaker (et lite tips til vinduene på pepperkakehuset kanskje!)

Her har vi tatt utgangspunkt i deig fra oppskriften på vaniljekjeks som du finner på linken over, og slik gjør du for å lage de røde hjertene. Følg oppskriften på den kjeksen du vil lage. Når det kommer til det punktet der du skal stikke ut formene på kjeksene, så lager du også et hull i midten av kjeksen (her et det supert å bruke mini utstikkere/mini pepperkakeformer). Når du har lagt kjeksene på et bakepapirkledd stekebrett så knuser du noen drops. Vi valgte bringebærdrops, da de har så fin rødlig farge. Knus dropsene i en morter og dryss de knuste dropsene i hullet i midten av kjeksen. Stek som vanlig. Når kjeksene stekes vil dropset smelte og fylle hullet, slik at det ser ut som en søtt rødt vindu!

La kjeksene avkjøles helt før du flytter de over i en kakeboks, dropset trenger litt tid på å stivne helt.

Sånn, et lite enkelt triks som får enhver kjeks til å imponere litt ekstra!