God jul Kristin Vaag

Foto: Ida Bjørvik

GOD JUL SYDRONNING KRISTIN VAAG

Denne gangen er det Sustainable Fashion Lover og sydronning Kristin Vaag som er gjest i julespalten vår. Du kjenner henne kanskje igjen som en av de to jentene bak konseptet Flid, et inspirerende univers av håndverk og syprosjekter, de har også gitt ut boken Flid sammen. Scroll videre for et innblikk i Kristins jul og hennes inspirerende sy-univers!

Jul er… Jul for meg er rolige dager sammen med familien. Lange frokoster med mat man bare får i jula, brettspill, julefilmer, god mat, lukten av rent hus og hvite duker med stivelse.

Jula er også en av de få gangene i året jeg føler det er lov til å ta helt fri uten dårlig samvittighet. Jeg har ofte mange baller i luften og prosjekter på gang, men i jula er det lov til å sitte stille og pusle puslespill i 5 timer om man vil det.

Hvor ferier du jul? Jeg feirer jul hjemme hos mamma og pappa i Trondheim. De siste årene har vi byttet på å være der og hos min storebror sin familie på julekvelden. Mamma og pappa bygde seg hytte på Røros for noen år siden, og etter det har vi brukt å reise dit i romjula. Røros er helt magisk i jula, så der trives jeg godt.

Foto: Alexander Thorstvedt

Hva spiser du til jul? Vi har alltid hatt ribbe på julaften, men jeg må ærlig innrømme at jeg ikke liker det spesielt godt. Jeg spiser uansett alltid litt, og vet å verdsette perfekt sprø svor jeg også. For min del er det lutefisk på 1. juledag som er høydepunktet i jula.

Hvilken film får deg alltid i julestemning? Er det lov å si Karl-Bertil Jonssons jul? En film jeg aldri har fått med meg noe av handlingen i, men den minner meg om de helt sykt lange minuttene mellom julemiddag og gaveåpning. Det var alltid den som gikk på NRK mens jeg satt utålmodig og ventet på at de voksne skulle gjøre seg ferdig. Ellers er Love Actually helt klart en vinner for meg.

Ditt beste juleminne? Jeg husker jeg fikk være nissen et år. Lillebroren min er 7 år yngre enn meg, så han var kanskje 2 og jeg 9 år. Heldigvis var han for liten til å stille spørsmålstegn ved at nissen hadde krympet. Jeg har også veldig gode minner fra årene Ringenes Herre kom ut, da ble det familietradisjon å se filmene på kino i jula. Det var store greier.

Det blir ikke jul uten…Å pynte juletreet sammen med lillebror på lille julaften. I min familie er det strengt forbudt med juletre før 23. desember, og det er barna sin jobb å pynte det. Vi bruker fortsatt de samme julekulene og pynten på treet som jeg husker fra jeg var lita. Det er mye vi har laget selv også, og vi får oss alltid en god latter når vi henger de opp. Det blir absolutt ikke et tre som hadde passet inn i et interiørmagasin, men det er ganske koselig 🙂

Det beste er å gi eller få? Helt klart å gi. Jeg er veldig glad i å gi gaver, og legger mye tankekraft i hva jeg skal gi til hver enkelt. I år er vi på flyttefot og jeg har enda ikke hatt tid til å tenke på julegaver, så det gjør meg mildt sagt litt stresset. Men det skal nok ordne seg til slutt!

3 favoritter i sminkepungen på julebordet? Leppestift, blush og maskara.

Hvilken låt går på repeat denne julen? Cozy Christmas Jazz er en spilleliste som ligger på Spotify som har gått på repeat her i adventstiden. Akustisk og veldig behagelig julemusikk som er fint å ha i bakgrunnen.

Hva er ditt beste julegavetips til venninnen/ kjæresten? Jeg har en ganske stor venninnegjeng, så vi arrangerer alltid Secret Santa på julebordet i stedet for at alle gir hverandre gaver til jul. I år utfordret vi alle til å finne gaver hjemme fremfor å kjøpe noe nytt, og det ble SÅ bra. Det er utrolig hva man har liggende hjemme som man ikke bruker, og så tror jeg folk legger inn litt ekstra innsats i å tenke ut en ekstra personlig gave når man gjør det slik. Dette synes jeg flere burde prøve. Tips til gaver kan være en god bok du anbefaler, hudpleieprodukter du ikke får brukt selv, pyntegjenstander som ikke passer inn hos deg lenger, klær du ikke bruker eller kanskje noe hjemmelaget. Til kjæresten er jeg stor fan av opplevelser. Kanskje en bedre middag med vinpakke, en reise eller en tur på spa.

Din hyggeligste juletradisjon? En juletradisjon jeg ser like mye frem til hvert år er julebordet med venninnegjengen min. Vi har holdt sammen siden videregående, og har hatt julebord hver jul i omtrent 15 år nå. Det er alltid like hyggelig, med faste innslag som sanghefte, Secret Santa (som nevnt over), quiz og film med bilder fra året som har gått. I tillegg har vi en kortfilm som noen av oss laget i mediefag på skolen i 2007 som vi viser hvert julebord, litt som vår egen Grevinnen og Hovmesteren. Den er skrekkelig dårlig, men det er veldig moro 🙂

Foto: Ida Bjørvik

Vi ønsker deg en fantastisk fin jul Kristin <3