Kakao med smak av jul

KAKAO MED EN KRYDRET JULEVRI

Det er få ting som er så deilig som en kopp rykende varm kakao, og her skal du få oppskriften på vår variant med et hint av julesmak. Det er en vegansk variant, men du kan lage den med den melken du selv foretrekker.

Du trenger følgende til to rause kopper:

– Et par spiseskjeer raw kakao pulver (kjøpes på helsekost og matbutikker med et litt større utvalg)
– En halv plate mørk sjokolade, (Odense har en god vegansk variant)
– 5 dl mandelmelk, velg gjerne en barista variant som er egnet for varme drikker
– 1-2 spiseskjeer kokosblomstsukker
Alpro Cusine Soya eller Gryr Kokos og raps som du pisker til krem
– 1 teskje Ceylonkanel

Ha en liten skvett mandelmelk i en gryte og knekk oppi den mørke sjokoladen. Varm forsiktig opp slik at sjokoladen smelter. Tilsett deretter raw kakao pulver, kanel, kokosblomstsukker og spe på med resten av mandelmelken. Varm opp. Pisk krem som du topper kakaoen med. Dryss over litt kanel eller knuste pepperkaker.