Lag nydelige fuglematere

HUSK PÅ SMÅFUGLENE I VINTER

Nå er det på tide å begynne å mate småfuglene, slik at de skal få en litt lettere vinter. Og her er en skikkelig fin DIY fuglemater du enkelt lager selv. Alt du trenger er noen gamle tekopper, silkebånd – og fuglemat da selvfølgelig! Har du ikke noen gamle tekopper eller krus hjemme, så finner du det på din lokale brukthandel.

Det hele er ganske enkelt! Kjøp en god blanding med fuglefrø og hell i koppene. Smelt deretter litt usaltet matfett (for eksempel Flott matfett eller Delfiafett). Hell det flytende matfettet opp i koppene slik at det dekker fuglefrøene. Sett det kjølig slik at det stivner.

Deretter binder du noen fine silkebånd rundt hankene på koppene og henger de opp i et tre eller en buske. Ikke bare blir småfuglene veldig glade, men vi er også sikker på at forbipasserende får seg et lite smil når de ser de vakre fuglematerne!